Hoka Rincon 2: Hva er egentlig nytt? (Test 2020)
30 jul 21:38

Hoka Rincon 2: Hva er egentlig nytt? (Test 2020)

Sommeren 2019 ble tempomodellen Hoka Rincon lansert. Kombinasjonen demping, vekt og respons gjorde at denne skoen raskt ble min favoritt. Nå har Hoka lansert oppfølgeren Rincon 2 – og jeg har testet nyheten.

Dårlig tid?
Se filmen hvor jeg oppsummerer det aller viktigste med nyheten Hoka Rincon 2.

Hva slags løpesko er en Rincon?

Dersom du ikke kjenner til Rincon-modellene fra Hoka, får du nå en lynrask oppsummering:

Hoka Rincon er rett og slett en (veldig) godt dempet lettvektsko! Ingen andre Hoka-modeller med så mye demping er lettere enn Hoka Rincon. Det gir den noen herlige fartsegenskaper som jeg personlig har satt veldig stor pris på.

Sammenlignet med Hoka Clifton er Rincon like godt dempet i volum (29mm-24mm), men Rincon-sålen har et fastere skum. I tillegg er sålens «rocker-profil» mer aggressiv, slik at du får hjelp til å komme frem på forfot. 

Med andre ord; Hoka Rincon er bygget for fart og flyt!Hoka Rincon 2 damemodell test

Hoka Rincon 2: Dette er nytt

Den beste nyheten med Hoka Rincon 2, er at det faktisk ikke er så veldig mye nytt. Heldigvis (mener jeg) har Hoka valgt å beholde mellomsålen som mest sannsynlig var hele grunnen til den vellykkede lanseringen av Hoka Rincon sommeren 2019.

I tillegg er yttersålen helt lik. For å spare på vekten har Hoka bare plassert slitasjedeler der trykket er størst. 

Det som derimot er nytt er overdelen. Overdelen på Hoka Rincon 2 har blitt tykkere enn sin forgjenger (som du faktisk kunne se igjennom). Det gjør at Hoka Rincon 2 er mer slitesterk. I tillegg merker man at fotholdet er annerledes. Du kjenner at denne overdelen bidrar til bedre stabilitet enn overdelen på Hoka Rincon 1.

Selv om overdelen er tykkere er vekten akkurat det samme som på Hoka Rincon 1.  

Hva skiller Hoka Rincon 2 fra de andre modellene?

Hoka Rincon 2 test framsport.no

Det begynner å bli noen Hoka-modeller. Derfor er det viktig å holde tungen rett i munnen når du er på jakt etter det perfekte paret for deg og ditt bruk. 

Under vil jeg sette Hoka Rincon 2 opp mot andre modeller det er naturlig å sammenligne med. 

Hoka Rincon 2 vs Hoka Clifton Edge

Hoka Clifton Edge har mange av de samme egenskapene som Hoka Rincon 2, men Rincon 2 er lettere. Hoka Clifton Edge har en bred og utstående hæl som gir stabilitet (samtidig som den veier litt mer).
Ønsker du stabilitet: Hoka Clifton Edge.
Ønsker du lavest mulig vekt: Hoka Rincon 2

Hoka Rincon 2 vs Hoka Clifton 7

Hoka Rincon 2 er tempoutgaven av Hoka Clifton 7. Som tidligere nevnt; sålen til Hoka Rincon 2 er mer responsiv enn sålen til Hoka Clifton 7. Ønsker du en allrounder med myk demping velger du Hoka Clifton 7. Ønsker du en godt dempet temposko, velger du Hoka Rincon 2.

Hoka Rincon 2 vs Hoka Cavu 3?

Ønsker du å stå over "Hoka-dempingen" og kun jage tempo? Da er Hoka Cavu 3 riktig valg. Den er enda lettere enn Hoka Rincon 2 og har et tydeligere fartspreg.

Hoka Rincon 2 er derimot mer anvendelig og kan brukes til mer enn intervaller og hurtige økter. Hoka Rincon 2

Hvilke løpere bør løpe med Hoka Rincon 2?

Etter å ha løpt milevis (snikskryt?) med Hoka Rincon det siste året, kan jeg egentlig anbefale Hoka Rincon 2 til de aller fleste.

Både den aktive løperen og mosjonisten vil få glede av det nye hurtigtoget fra Hoka.

Hoka Rincon 2 passer godt som treningssko til den aktive løpere (til alt fra lengre turer til tempoøkter). For mosjonisten vil Hoka Rincon 2 være en veldig god temposko. 

Helt til sist:

Har du bare løpt med Hoka Clifton og ønsker kanskje litt mer respons fra sålen til de korte øktene? Da utfordrer jeg deg til å teste Hoka Rincon 2. En lettløpt, responsiv temposko med god demping. 

Fest setebeltene - med Hoka Rincon vil det gå unna! God tur 😊