Hoka Sko: Finn riktig modell (Guide 2024)

La oss hjelpe deg med å finne riktige HOKA-sko. Let's go!

Finn din HOKA-modell blant fem kategorier

Vi har laget en Hoka-guide som skal gjøre det enda enklere for deg å velge rett sko til rett bruk. Guiden er delt inn i fem kategorier:

Asfalt og møllesko fra HOKA
Passer til asfalt, mølle, jobb og fritid.

Allroundmodeller fra HOKA
Passer til varierte underlag som asfalt, grus og sti.

Terrengsko fra HOKA
For deg som ønsker best løpeopplevelser i skog og terreng.

Tursko fra HOKA
For deg som skal på tur i fjellet eller skogen og trenger vanntette sko.

Jobbsko fra HOKA
For deg som er på jakt etter et par komfortable sko til arbeidsdagen.

Ord og uttrykk

En liten oppklaring før du starter å lese: I produktnavnene vil du finne «M», «W» og «WIDE»:

M = herre
W = dame
WIDE = ekstra bred tåboks (ca 3-4mm)

HOKA SKO ASFALT/MØLLE

Asfaltmodellene til HOKA passer også utmerket til mølle, jobb og fritid. Det er derfor de er så allsidige. I denne kategorien finner du våre bestselgere.

Hva ønsker du?

Her har vi plukket ut de mest aktuelle modellene. Klikk på pilen og få riktig anbefaling.

Her er det HOKA Clifton 9 som gjelder. Clifton 9 tilbyr deilig, myk marshmallow-demping i en svært lett forpakning. Denne er like god til hverdags som den er til løpeturen. Passer både til lange og korte turer på asfalt og mølle. Clifton-modellene har vært vår bestselger i alle år.

Uten tvil: HOKA Bondi 8. – Med 33mm demping i hælen sørger Bondi 8 for å gi deg maksimal avlastning og komfort på harde underlag.

Ønsker du en mengdetreningssko til de lengre øktene, har vi flere modeller vi ønsker å trekke frem.

Mach 6
Dette er skoen for deg som ønsker myk demping, men samtidig god respons. Egner seg godt til mengdetrening. Her finner du Mach 6

Skyward X:
Vi kaller den komfortpakka, og dette er ikke uten grunn! Her får du nærmere 5cm mykt og sprettent skum med PEBA-skum og Karbonplate. En fantastisk mengdetreningssko. Sjekk den ut HER.

Ønsker du Hoka løpesko til mer rolige langkjøringer og restitusjonsturer vil vi trekke frem to modeller:

Hoka Bondi 8
Her får du maksimal demping og et deilig
uanstrengt løpesteg. Hoka Bondi 8 er en svært kapabel løpesko til de dagene
hvor du virkelig trenger å pleie beina.

Hoka Clifton 9

Hoka Clifton 9 er litt lettere men har noe mindre demping VS Bondi 8. Denne skoen fungerer glimrende til en rolig langkjøring. Her kan du også plukke opp stegfrekvensen litt om du ønsker.

Da er anbefaling HOKA Mach 6 (Sondre og Tors favorittsko). Dette er en modell som utmerker seg med høyere stegfrekvens, og gir en svært
god løpsfølelse med en responsiv mellomsåle.

Hvis du vil ha en Mach med PEBAX-plate og PEBA-skum (superskum), så er Hoka Mach X en fantastisk tempo/mengdetreningssko.

Vi ønsker også å trekke frem raceren Hoka Cielo X1.
Cielo X1 er skoen fra Hoka for deg som vil ha ekstra fraspark til de dagene hvor du vil føle deg raskere. Her får du en struktur som sikrer deg økt fremdrift takket være Karbonplate, aggressiv metarocker-utforming og et mykt og responsivt PEBA-skum i mellomsålen!

Hoka har to modeller som er bygget for å gi ekstra støtte og stabilitet:

HOKA Arahi 7

Arahi 7 regnes som stabilitetsversjonen av Clifton 9. Sålen er litt fastere, spesielt på innsiden av foten.

HOKA Gaviota 5

Ønsker du maksimal demping, støtte og stabilitet? Da velger du Hoka Gaviota 5. Denne modellen er som en skikkelig stabil utgave av Bondi 8

Til dette selger vi desidert mest av Hoka Bondi 8 og Hoka Clifton 9.

Her er det soleklare valget et par Hoka Clifton 9 GTX. Dette er en vanntett utgave av folkefavoritten Clifton 9, med Gore-Tex Invisible Fit-membran som sørger for svært god passform.

HOKA SKO TIL VARIERTE UNDERLAG

For deg som ønsker en allsidig sko som egner seg til varierte underlag som asfalt, grus og sti.

Hva ønsker du?

Her har vi plukket ut de mest aktuelle modellene. Klikk på pilene og få riktig anbefaling.

Hoka Stinson 7

Dette er en av Hokas mest dempede sko. De fleste som får prøve en Stinson 7 på tur, vil sjeldent gå tilbake til noe annet. Dette er det nest beste etter å gå på skyer. Må prøves! Passer for deg som går på asfalt, grus og sti.

Her er det en av markedets beste hybrid-sko som gjelder - Hoka Challenger ATR 7. Dette er skoen som har grep nok på yttersålen til å håndtere terrenget, men lite nok til å være svært komfortabel selv på grus og asfalt. Her får du også rikelig med demping og en god robust overdel. Perfekt for deg som har en løperunde som går på alt fra sti til asfalt!

Ønsker du Hoka Challenger 7 med Gore-Tex, finner du denne HER.

Hoka Skyline-Float X er modellen du da bør sjekke ut. Passer like godt til en tur i terrenget som den gjør til et par jeans på en bytur! Her finner du Hoka Skyline-Float X.

For deg som ønsker en allsidig Hoka sko med Gore-Tex som både ser og føles god ut på foten - anbefaler vi Hoka Transport GTX

Terrengsko fra HOKA

På jakt etter et par til skogen med knaster som sikrer godt feste?

Hva ønsker du?

Her har vi plukket ut de mest aktuelle modellene. Klikk på pilen og få riktig anbefaling.

Hoka Speedgoat 6 er vår desiderte bestselger i terrenget. Den har fantastisk demping, lav vekt og kanongodt grep. Dette er skoen som håndterer de aller fleste distanser i terrenget, og med Vibram-gummi på yttersålen, så er du sikret godt fotfeste selv når det er sleipt i skogen eller
på fjellet.

Se fargene her.

Hoka Mafate Speed 4 er noe av det råeste vi har prøvd til terrenget. Enda mykere såle enn Speedgoat, fantastisk grep og nydelig respons. Dette er skoen som er komfortabel helt opp til de
lengste ultra-distansene, og gir deg trygghet selv på sleipt føre, med noe av det råeste vi har prøvd av Vibram-yttersåler. Løper du mye i skog og mark, bør du virkelig vurdere å investere i en Mafate Speed 4.

Her anbefaler vi uten tvil Hoka Tecton X 2. Dette er en fullspekket terrengracer med parallelle karbonstaver i mellomsålen, som gir maksimal respons og energiretur i steget. I tillegg har du et solid dempevolum som tar vare på føttene, og en Vibram Megagrip yttersåle som sikrer fotfeste
selv på vrient føre.

Vil du derimot ha en rask, og lett sko som ikke har karbon i mellomsålen, så er Hoka Zinal 2 en fantastisk smidig, lett og kvikk sko for terrenget, med Vibram-yttersåle for skikkelig godt fotfeste.

Her velger du Hoka Speedgoat 5 GTX. Her får du en fantastisk løpesko som holder deg tørr på føttene. Sålen har Vibram som sikrer godt feste på alle underlag. Modellen er også en populær tursko.

I 2023 kom Hoka med sin første piggsko. Modellen heter Hoka Speedgoat 5 GTX Spike og har fått veldig gode tilbakemeldinger fra våre kunder.

Ønsker du en lett, smidig og rask terrengsko med mer bakkekontakt sammenlignet med de klassiske fulldempede Hoka modellene - ja da er det Torrent 3 du bør sjekke ut!
Torrent 3 finner du HER

HOKA TURSKO

Utvalget blant tur- og fjellsko fra HOKA blir stadig bedre. Felles for alle: De er vanntette.

Hva ønsker du?

Her har vi plukket ut de mest aktuelle modellene. Klikk på pilen og få riktig anbefaling.

Da velger du Hoka Kaha 2 GTX.

Dette er en fjellstøvel med en fryktelig komfortabel mellomsåle. Masse demping i kombinasjon med en Vibram-yttersåle og god støtte til anklene gjør dette til en folkefavoritt i ulendt terreng.

Her har Hoka to veldige gode alternativer:

HOKA Anacapa 2 MID GTX

Dette er en sko som sitter og føles som en løpesko på foten din, men byr på alle egenskapene en robust tursko skal inneha. Godt dempet, med en slitesterk overdel i en syntet og lær-kombinasjon – kombinert med en rå Vibram yttersåle – gjør denne til en sikker vinner for dagsturer i skog og mark.

Hoka Speedgoat 5 MID GTX

Speedgoat 5 MID GTX har en mykere såle enn Anacapa. Dette gir deg mer komfort på harde underlag. Følelsen blir mer som en løpesko.

Skal du gå i mer ulendt terreng (kanskje med en sekk?), ville vi heller anbefalt Anacapa.

Her har du flere muligheter:

Hoka Kaha 2 GTX LOW

Dette er modellen med mest demping. I tillegg har Haha 2 GTX Low en bred lest.

HOKA Anacapa 2 GTX Low

Rendyrket tursko med robust overdel, god demping og bra grep. Litt liten i størrelse.

Hoka Speedgoat 5 GTX

Denne modellen skiller seg ut da den egentlig er en løpesko. Det gir den først og fremst en mykere såle. Ønsker du mest mulig myk demping, er dette modellen du velger.

Jobbsko fra HOKA

Dette er HOKA-modeller som egner seg til lange dager på harde gulv.

Hva ønsker du?

Her har vi plukket ut de mest aktuelle modellene. Klikk på pilen og få riktig anbefaling.

Her er det ingen tvil. Ønsker du den mest komfortable jobbskoen, velger du HOKA Bondi 8. Maksimal demping med en myk og pustende overdel gjør denne komfortabel selv over lengre tid på føttene.

Da velger du HOKA Bondi SR - en favoritt i helsevesenet og serveringsbransjen. Med sklisikker yttersåle og vannavvisende overdel, får du både maksimal demping og godt fotfeste.

Her er det to knallgode alternativer. HOKA Clifton 9 er en selsvskreven anbefaling med sin myke såle og myke, pustende overdel. HOKA Kawana 2 har også stadig blitt mer populær som jobbsko på grunn av sin lave vekt og godt dempede mellomsåle med litt fastere skum.

Når man står eller ferdes en lang dag på jobb, gjerne på harde underlag, så er det lite som er bedre enn et par luftige slippers eller sko med skikkelig demping. Både under og etter jobbdagen. Da byr Hoka Ora Recovery-serien på fenomenale fottøy for å gi føttene hvile.