Hoka Sko: Finn riktig modell (Guide 2023)

La oss hjelpe deg finne riktige HOKA-sko. Let's go!

Finn din HOKA-modell blant fire kategorier

Hoka-guiden er delt inn i fire kategorier. I toppbanneret på denne siden kan du klikke deg rett til den kategorien du er på jakt etter.

Allsidige asfaltmodeller fra HOKA
Passer til asfalt, mølle, jobb og fritid.

Terrengsko fra HOKA

For deg som ønsker best løpeopplevelser i skog og terreng.

Tursko fra HOKA
For deg som skal på tur i fjellet eller skogen og trenger vanntette sko.

Jobbsko fra HOKA

For deg som er på jakt etter et par komfortable sko til arbeidsdagen.

Ord og uttrykk
En liten oppklaring før du starter å lese: I produktnavnene vil du finne «M», «W» og «WIDE»:

M = herre - W = dame - WIDE = Ekstra bred tåboks (ca 3-4mm)

HOKA SKO ASFALT/MØLLE

Asfaltmodellene til HOKA passer også utmerket til mølle, jobb og fritid. Det er derfor de er så allsidige. I denne kategorien finner du våre bestselgere.

Hva ønsker du?

Her har vi plukket ut de mest aktuelle modellene. Klikk på pilen og få riktig anbefaling.

Uten tvil: HOKA Bondi 8. – Med 33mm demping i hælen sørger Bondi 8 for å gi deg maksimal avlastning og komfort på harde underlag.

Ønsker du litt ekstra støtte på innersiden av foten (men fortsatt den gode dempingen), anbefaler vi HOKA Gaviota 4.

Her er det HOKA Clifton 8 som gjelder. Hver dag! Clifton 8 tilbyr deilig, myk marshmallow-demping i en svært lett forpakning. Denne er like god til hverdags som den er til løpeturen.

Ønsker du litt mer støtte og stabilitet anbefaler vi HOKA Arahi 6. Dette er ansett som en «stabilitets-Clifton» og tilbyr et solid dempevolum med god støtte for anklene.

Da er anbefaling HOKA Mach 5 (Sondre og Tors favorittsko) og Hoka Rincon 3. Dette er to modeller som utmerker seg med høyere stegfrekvens, og gir en svært
god løpsfølelse med en responsiv mellomsåle.

Ønsker du karbonplate med maks respons og energiretur, samt en helt rå løpsfølelse anbefaler vi Hoka Carbon X 3.

Her er også en av anbefalingene Hoka Mach 5, rett og slett på
grunn av allsidigheten med myk og spretten demping. Dette er Hokas mest
allsidige løpesko, og fungerer fint helt opp til Maraton-distansen.

 En annen sko vi anbefaler er Hoka Bondi 8 til rolige
langkjøringer og restitusjonsturer. Her får du maksimal demping og et deilig
uanstrengt løpesteg. Hoka Bondi 8 er en svært kapabel løpesko til de dagene
hvor du virkelig trenger å pleie beina.

Et annet forslag er selvfølgelig Clifton 8 – Hokas Brød og Smør-sko. Denne skoen fungerer glimrende til en rolig langkjøring. Her kan du også plukke opp stegfrekvensen litt om du ønsker.

Terrengsko fra HOKA

På jakt etter et par til skogen med knaster som sikrer godt feste?

Hva ønsker du?

Her har vi plukket ut de mest aktuelle modellene. Klikk på pilen og få riktig anbefaling.

Hoka Speedgoat 5 er vår desiderte bestselger i terrenget. Den har fantastisk demping, lav vekt og kanongodt grep. Dette er skoen som håndterer de aller fleste distanser i terrenget, og med Vibram-gummi på yttersålen, så er du sikret godt fotfeste selv når det er sleipt i skogen eller
på fjellet.

Se fargene her.

Nyheten Hoka Mafate Speed 4 er noe av det råeste vi har prøvd til terrenget. Enda mykere såle enn Speedgoat, fantastisk grep og nydelig respons. Dette er skoen som er komfortabel helt opp til de
lengste ultra-distansene, og gir deg trygghet selv på sleipt føre, med noe av det råeste vi har prøvd av Vibram-yttersåler. Løper du mye i skog og mark, bør du virkelig vurdere å investere i en Mafate Speed 4.

Her anbefaler vi uten tvil Hoka Tecton X. Dette er en fullspekket terrengracer med parallelle karbonstaver i mellomsålen, som gir maksimal respons og energiretur i steget. I tillegg har du et solid dempevolum som tar vare på føttene, og en Vibram Megagrip yttersåle som sikrer fotfeste
selv på vrient føre.

Vil du derimot ha en rask, og lett sko som ikke har karbon i mellomsålen, så er Hoka Zinal en fantastisk smidig, lett og kvikk sko for terrenget, med Vibram-yttersåle for skikkelig godt fotfeste.

Her er det en av markedets beste hybrid-sko som gjelder - Hoka Challenger ATR 6. Dette er skoen som har grep nok på yttersålen til å håndtere terrenget, men lite nok til å være svært komfortabel selv på grus og asfalt. Her får du også rikelig med demping og en god robust overdel. Perfekt for deg som har en løperunde som går på alt fra sti til asfalt!

Da må det bli Hoka Stinsonr ATR 6. En helt rå såle! Dette er Hokas mest dempede sko, og det sier en
del. De fleste som får prøve en Stinson ATR 6 på tur, vil sjeldent gå tilbake til noe annet. Dette er det nest beste etter å gå på skyer. Må prøves!

HOKA TURSKO

Utvalget blant tur- og fjellsko fra HOKA blir stadig bedre. Felles for alle: De er vanntette.

Hva ønsker du?

Her har vi plukket ut de mest aktuelle modellene. Klikk på pilen og få riktig anbefaling.

Da velger du HOKA Anacapa GTX.

Denne modellen kommer både med lav og høy ankel. Dette er en sko som sitter og føles som en løpesko på foten din, men byr på alle egenskapene en robust tursko skal inneha. Godt dempet, med en slitesterk overdel i en syntet og lær-kombinasjon – kombinert med en rå Vibram yttersåle – gjør denne til en sikker vinner for dagsturer i skog og mark. Denne vant forøvrig «Editor’s Choice 2022» i Backpacker Magazine.

Da velger du Hoka Kaha 2 GTX.

Dette er en fjellstøvel med en fryktelig komfortabel mellomsåle. Masse demping i kombinasjon med en Vibram-yttersåle og god støtte til anklene gjør dette til en folkefavoritt i ulendt terreng.

Da velger du enten HOKA Anacapa GTX Low eller Hoka Challenger ATR 6 GTX.

Anacapa er mer rendyrket tursko. Challenger kan du også løpe med.

Jobbsko fra HOKA

Dette er HOKA-modeller som egner seg til lange dager på harde gulv.

Hva ønsker du?

Her har vi plukket ut de mest aktuelle modellene. Klikk på pilen og få riktig anbefaling.

Her er det ingen tvil. Ønsker du den mest komfortable jobbskoen, velger du HOKA Bondi 8. Maksimal demping med en myk og pustende overdel gjør denne komfortabel selv over lengre tid på føttene.

Da velger du HOKA Bondi SR - en favoritt i helsevesenet og serveringsbransjen. Med sklisikker yttersåle og vannavvisende overdel, får du både maksimal demping og godt fotfeste.

Her er det to knallgode alternativer. HOKA Clifton 8 er en selsvskreven anbefaling med sin myke såle og myke, pustende overdel. HOKA Kawana har også stadig blitt mer populær som jobbsko på grunn av sin lave vekt og godt dempede mellomsåle med litt fastere skum.

Når man står eller ferdes en lang dag på jobb, gjerne på harde underlag, så er det lite som er bedre enn et par luftige slippers eller sko med skikkelig demping. Både under og etter jobbdagen. Da byr Hoka Ora Recovery-serien på fenomenale fottøy for å gi føttene hvile.