Personvernerklæring

Personvernerklæring | Framsport AS | Framsport.no

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en enkeltperson. Framsport.no drives av Framsport AS (heretter FS). FS behandler personopplysninger i forbindelse med salg av varer og til markedsføring og kommunikasjon med kunder og potensielle kunder hos framsport.no.

FS er opptatt av å ivareta lovgivningen om personvern slik at personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet ivaretas.

Denne personvernerklæringen gir opplysninger om hvilke personopplysninger FS samler inn, hvordan FS samler de inn og hvilke rettigheter du har når personopplysninger om deg er registrert hos FS.

Ansvarlig for behandling av personopplysningene

Framsport AS

Snekkerstubakken 26

Borgenhaugen, 1738 Norge

Org. nr: 823 140 762

Telefon: +4748220821

kundeservice@framsport.no

Daglig leder: Sondre Olstad

Hvilke personopplysninger behandler FS?

Dine personopplysninger blir samlet inn og hovedsakelig brukt for å sende deg produkter du har bestilt. Vi samler inn følgende personopplysninger:

1. Kommunikasjon

 • Gjennomfører du et kjøp eller registrerer en konto på framsport.no behandler FS potensielt følgende opplysninger: Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, arbeidssted, fødselsdato. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på framsport.no, eksempelvis kjøp du foretar deg eller anmeldelser av produkter. Vi lagrer ingen kortopplysninger. Transaksjonen skjer eksternt. Behandlingen av disse personopplysningene skjer på grunnlag av bokføringsloven og samtykke. For å lage en konto må du benytte Orbit Apps. Du kan se hvordan de behandler personopplysninger her.

  For å tilby frakt må applikasjonen Bring Shipping (Media Skjolberg) få tilgang til personopplysninger. Dette lagres ikke.
  Posten får tilgang til dine relevante personopplysninger for å frakte varene. Les mer om hvordan Posten behandler personopplysninger her.
  • Svarer vi deg på henvendelser via kundeservice når du kontakter oss for råd, oppfølging, spørsmål, reklamasjoner bytte ol, lagrer vi personopplysninger om deg. Dette kan gjelde navn, adresse, telefonnummer, epostadresse, fødselsdato og eventuelle personopplysninger som vi måtte trenger for å svare på dine spørsmål. Behandlingen av disse personopplysningene skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi lagrer kun de opplysningene vi trenger for å hjelpe deg videre. Vår chat-løsning på hjemmesiden er en del av Shopify som vi har en databehandleravtale med. Dersom du registrerer eposten din i chat-samtalen blir den lagret trygt hos oss for å kunne følge opp svar til deg dersom vi blir forhindret underveis i kommunikasjonen. Informasjonen lagres hos Shopify som vi har en databehandleravtale med. Her kan du lese personvernerklæringen til Shopify
  • Framsport.no bruker Shopify som nettbutikkleverandør og har en databehandleravtale med Shopify. Her kan du lese personvernerklæringen til Shopify. Gjennom Shopify sin app-store bruker vi tredjepartsapplikasjoner for å optimalisere nettbutikken. 
  • Når du gjennomfører et kjøp hos Framsport brukes enten Stripe, Vipps eller Klarna som betalingsløsning. Les personvernerklæringen til Stripe Vipps og Klarna.
  • Dersom du har startet en kjøpsprosess på vår nettbutikk, lagt inn personopplysninger og av en eller annen grunn blitt avbrutt, sender vi deg en epost hvor vi har tatt vare på det du hadde i handlekurven din. Det gjøres som en service-tilbud for å gjøre kjøpsopplevelsen best mulig. Denne tjenesten kan du si ifra deg når som helst, nederst i eposten du mottar. Du slettes fra våre systemer etter siste påminnelse, med mindre du melder deg på for markedsføringstilbud.
  • Varsel om påfyll: Når du ber om varsel ved påfyll lagres epost-adressen din i vårt system, Shopify og Klaviyo, som vi begge har en databehandleravtale med. Her kan du lese personvernerklæringen til Shopify. Les personvernerklæringen til Klaviyo her.
 • Brukeromtaler

  På våre sider benytter vi omtaler fra leverandøren Yotpo. 14 dager etter kjøp vil du motta en automatisert e-post med forespørsel om å legge igjen en omtale på nettbutikken eller produkter du har kjøpt. Kundedata som navn, e-post og ordreinformasjon blir sendt til Yotpo, som behandler denne informasjonen sikkert og innenfor gjeldende personvernsdirektiver. (Yotpos personvernerklæring) Vi har også en egen databehandleravtale med Yotpo. 

  Omtaler du gir blir publisert på våre nettsider, og i enkelte tilfeller vil vi benytte din omtale i markedfsøring. Ditt navn blir anonymisert/forkortet, slik at dette ikke skal kunne spores tilbake til deg.

2. Nyhetsbrev

Nyhetsbrevene våre sendes ut via et epost-program som heter Klaviyo. For at Klaviyo skal integreres med framsport.no mottar de følgende opplysninger: Navn, adresse, telefonnummer, epostadresse, fødselsdato og hvilke eventuelle kjøp du har foretatt .Klavyio er en godkjent applikasjon fra Shopify. Du kan lese personvernerklæringen til Klaviyo her.

Formålet med behandlingen av disse personopplysningene er:

 • Dialog med våre kunder
 • Markedsføring

Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Se etter linken i bunn av eposten eller kontakt oss.

Grunnlag for behandling av personopplysninger: Samtykke.

Informasjonskapsler/Cookies

På nettsiden vår www.framsport.no bruker vi informasjonskapsler. Framsport.no benytter seg av tredjepartsapplikasjoner for blant annet å gjøre handelen så smidig som mulig og optimalisere innhold vi ønsker å dele med deg. 

Du kan velge å avstå fra dette ved å stille inn nettleseren din. I tillegg kan du når som helst endre samtykkene dine i "kjeksen" du ser nede i venstre hjørne, fra vår integrasjon Cookie Information.

De til enhver tid gjeldende informasjonskapslene vil være tilgjengelig i denne applikasjonen.

Mer om informasjonskapsler her

Dine rettigheter

1. Rett til innsyn

Dersom vi behandler personopplysninger om deg, har du krav på å få vite hvordan vi behandler opplysningene og informasjon om behandlingene. Det er informasjon vi gir i denne personvernerklæringen. Du har krav på å få vite hvilke opplysninger om deg som er registrert og hvor personopplysningene kommer fra.

For å få tilgang til dine personopplysninger, ta kontakt med oss: kundeservice@framsport.no

2. Endring, retting og sletting av personopplysninger

Dine personopplysninger blir oppbevart i hovedsak av to grunner.

 • Bokføringsloven forplikter oss til å ha regnskapsdokumentasjon i normalt 5 år
 • Sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter kjøpt på framsport.no

Du kan når som helst ta kontakt ta kontakt med kundeservice@framsport.no for å endre dine personopplysninger dersom de er feil. Personopplysninger som ikke lenger tjener et relevant formål, slettes.

3. Dine rettigheter ved behandling av personopplysninger

Vi i Framsport.no respekterer ditt personvern og dine personopplysninger vil bli håndtert på en sikker måte.

 • Du kan til enhver tid be om hvilke personopplysninger vi behandler om deg. I tillegg kan du få innsyn i disse opplysningene.
 • Du kan kreve retting eller sletting av dine personopplysninger hos oss. Likevel kan vi ikke slette dine personopplysninger som vi er forpliktet til å oppbevare grunnet reklamasjonsrettigheter og bokføringsloven.

Du kan når som helst ta kontakt med oss på kundeservice@framsport.no

Du kan lese mer om innholdet i dine rettigheter på datatilsynets nettside: https://www.datatilsynet.no/

4. Sikring av personopplysninger

Framsport.no har gode rutiner for å sikre dine personopplysninger slik at du skal være trygg på at disse opplysningene overføres til våre servicepartnere på en sikker måte. 

5. Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formålet personopplysningene ble samlet inn for. Som nevnt kan vi ikke slette dine personopplysninger som vi er forpliktet til å oppbevare grunnet reklamasjonsrettigheter og bokføringsloven (5 år)

6. Klage

Dersom du mener vi har brutt retningslinjene kan du gjerne ta kontakt med oss på kundeservice@framsport.no. Eventuelt kan du klage til Datatilsynet. Kontaktinformasjon finnes på www.datatilsynet.no