Personvernerklæring

Personvernerklæring | Framsport AS | Framsport.no

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en enkeltperson. Framsport.no drives av Framsport AS (heretter FS). FS behandler personopplysninger i forbindelse med salg av varer og til markedsføring og kommunikasjon med kunder og potensielle kunder hos framsport.no.

FS er opptatt av å ivareta lovgivningen om personvern slik at personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet ivaretas.

Denne personvernerklæringen gir opplysninger om hvilke personopplysninger FS samler inn, hvordan FS samler de inn og hvilke rettigheter du har når personopplysninger om deg er registrert hos FS.

Ansvarlig for behandling av personopplysningene

Framsport AS
Snekkerstubakken 26
Borgenhaugen, 1738 Norge
Org. nr: 823 140 762
Telefon: 69 16 33 00
Mail: kundeservice@framsport.no
Daglig leder: Sondre Olstad

Hvilke personopplysninger behandler FS?

Dine personopplysninger blir samlet inn og hovedsakelig brukt for å sende deg produkter du har bestilt. Vi samler inn følgende personopplysninger:

  1. Kommunikasjon
  • Gjennomfører du et kjøp eller registrerer en konto på framsport.no behandler FS potensielt følgende opplysninger: Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, fødselsdato. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på framsport.no, eksempelvis kjøp du foretar deg eller anmeldelser av produkter. Vi lagrer ingen kortopplysninger. Transaksjonen skjer eksternt. Behandlingen av disse personopplysningene skjer på grunnlag av bokføringsloven. For å tilby frakt må applikasjonen Bring Shipping (Media Skjolberg) få tilgang til personopplysninger. Dette lagres ikke.
    Posten får tilgang til dine relevante personopplysninger for å frakte varene. Les mer om hvordan Posten behandler personopplysninger her.
  • Svarer vi deg på henvendelser via kundeservice når du kontakter oss for råd, oppfølging, spørsmål, reklamasjoner bytte ol, lagrer vi personopplysninger om deg. Dette kan gjelde navn, adresse, telefonnummer, epostadresse, fødselsdato og eventuelle personopplysninger som vi måtte trenger for å svare på dine spørsmål. Behandlingen av disse personopplysningene skjer på grunnlag av en interresseavveining. Vi lagrer kun de opplysningene vi trenger for å hjelpe deg videre.
  • Framsport.no bruker Shopify som nettbutikkleverandør og har en databehandleravtale med Shopify. Her kan du lese personvernerklæringen til Shopify. Gjennom Shopify sin app-store bruker vi tredjepartsapplikasjoner for å optimalisere nettbutikken. 
  • Når du gjennomfører et kjøp hos Framsport brukes enten Stripe, Vipps eller Klarna som betalingsløsning. Les personvernerklæringen til Stripe Vipps og Klarna.
  • Når du gjennomfører et kjøp hos Framsport brukes SupaEasy for å gi riktig pris for bedriftskunder. Les personvernerklæring til SupaEasy.
  • Vi gir alle våre kunder mulighet til å laste ned kvittering for sitt kjøp hos Framsport, og for denne funksjonen bruker vi Easy Invoice. Les personvernerklæring til Easy Invoice.
  • Dersom du har startet en kjøpsprosess på vår nettbutikk, lagt inn personopplysninger og av en eller annen grunn blitt avbrutt, sender vi deg en epost hvor vi har tatt vare på det du hadde i handlekurven din. Det gjøres som en service-tilbud for å gjøre kjøpsopplevelsen best mulig. Denne tjenesten kan du si ifra deg når som helst, nederst i eposten du mottar. Du slettes fra våre systemer etter siste påminnelse, med mindre du melder deg på for markedsføringstilbud.
  • Omtale av produkter og varsel om påfyll: Når du omtaler et produkt eller ber om varsel ved påfyll lagres eposten din i vårt system, Shopify, som vi har en databehandleravtale med. Her kan du lese personvernerklæringen til Shopify
  • Vi bruker Easly til håndtering av reklamasjonshenvendelser. I den forbindelse vil vi samle inn nødvendig informasjon for å kunne håndtere din henvendelse. Her kan du lese personvernerklæringen til Easly
  1. Nyhetsbrev

Nyhetsbrevene våre sendes ut via et epost-program som heter Klaviyo. For at Klaviyo skal integreres med framsport.no mottar de følgende opplysninger: Navn, adresse, telefonnummer, epostadresse, fødselsdato og hvilke eventuelle kjøp du har foretatt .Klavyio er en godkjent applikasjon fra Shopify. Du kan lese personvernerklæringen til Klaviyo her.

Formålet med behandlingen av disse personopplysningene er:

  • Dialog med våre kunder
  • Markedsføring

Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Se etter linken i bunn av eposten eller kontakt oss.

Grunnlag for behandling av personopplysninger: Samtykke.

Informasjonskapsler/Cookies

For å benytte framsport.no må du samtykke at vi benytter informasjonskapsler/cookies. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler her.

Dine rettigheter

  1. Rett til innsyn

Dersom vi behandler personopplysninger om deg, har du krav på å få vite hvordan vi behandler opplysningene og informasjon om behandlingene. Det er informasjon vi gir i denne personvernerklæringen. Du har krav på å få vite hvilke opplysninger om deg som er registrert og hvor personopplysningene kommer fra.

For å få tilgang til dine personopplysninger, ta kontakt med oss: kundeservice@framsport.no

2. Endring, retting og sletting av personopplysninger

Dine personopplysninger blir oppbevart i hovedsak av to grunner.

  • Bokføringsloven forplikter oss til å ha regnskapsdokumentasjon i normalt 5 år
  • Sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter kjøpt på framsport.no

Du kan når som helst ta kontakt ta kontakt med kundeservice@framsport.no for å endre dine personopplysninger dersom de er feil. Personopplysninger som ikke lenger tjener et relevant formål, slettes.

  1. Dine rettigheter ved behandling av personopplysninger

Vi i Framsport.no respekterer ditt personvern og dine personopplysninger vil bli håndtert på en sikker måte.

  • Du kan til enhver tid be om hvilke personopplysninger vi behandler om deg. I tillegg kan du få innsyn i disse opplysningene.
  • Du kan kreve retting eller sletting av dine personopplysninger hos oss. Likevel kan vi ikke slette dine personopplysninger som vi er forpliktet til å oppbevare grunnet reklamasjonsrettigheter og bokføringsloven.

Du kan når som helst ta kontakt med oss på kundeservice@framsport.no

Du kan lese mer om innholdet i dine rettigheter på datatilsynets nettside: https://www.datatilsynet.no/

  1. Sikring av personopplysninger

Framsport.no har gode rutiner for å sikre dine personopplysninger slik at du skal være trygg på at disse opplysningene overføres til våre servicepartnere på en sikker måte. 

  1. Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formålet personopplysningene ble samlet inn for. Som nevnt kan vi ikke slette dine personopplysninger som vi er forpliktet til å oppbevare grunnet reklamasjonsrettigheter og bokføringsloven (5 år)

  1. Klage

Dersom du mener vi har brutt retningslinjene kan du gjerne ta kontakt med oss på kundeservice@framsport.no. Eventuelt kan du klage til Datatilsynet. Kontaktinformasjon finnes på www.datatilsynet.no