Hoka Clifton 7 - alt du trenger å vite (test 2021)

Hoka Clifton 7 - alt du trenger å vite (test 2021)

Hoka Clifton 7 - les vår test (2020)

Flaggskipet til Hoka har kommet i ny utgave – vi ønsker Hoka Clifton 7 hjertelig velkommen! Dette er en modell vi har svært høye forventninger til, da Clifton-familien til Hoka alltid har vært vår bestselger. Grunnen er nok først og fremst den myke og gode dempingen kombinert med lav vekt. For å ta det viktigste først: Hoka Clifton 7 vil ikke skuffe deg!

I denne artikkelen vil du lære:

  • Hva slags løpesko Hoka Clifton 7 er
  • Hva er nytt?
  • Hva slags bruksområde har Hoka Clifton 7?
  • Hva skiller Hoka Clifton 7 mot de andre Hoka skoene?

Se Ola Korbøl fra Hoka Norge og jeg gå i gjennom Hoka Clifton 7.

Bli bedre kjent med Hoka Clifton 7

Om du aldri har prøvd en Clifton-sko sko tidligere, skal jeg raskt fortelle deg hva slags sko dette er. Hoka Clifton 7 er en typisk «daily trainer» som byr på det ypperste av løpskomfort.

Rett og slett en løpesko som er bygget for å ta vare på føttene dine mil eller mil. Hvis du i tillegg tar vekten i betraktning vil du bli positivt overrasket. I herre (størrelse us 9) er vekten 247 gram og i dame (størrelse us 7) veier den 201 gram. Du skal lete lenge for å finne en så godt dempet løpesko med så lav vekt.Hoka Clifton 7 test 2021Hoka Clifton var en av de første modellene som ble produsert av Hoka og ble raskt en populær løpesko i flere miljøer. De siste årene har Clifton-modellen gått gjennom flere endringer som har ført til delte meninger blant Hoka fans verden over. Da Hoka lanserte Clifton 6 i 2019 ble vi veldig glad for at de hadde gått tilbake til den opprinnelige Clifton-ideen - nemlig den myke deilige dempingen. 

At Hoka nå har valgt å beholde denne sålen, er vi selvsagt svært fornøyde med.

Hva er nytt med Hoka Clifton 7?

Hoka Clifton 7 har først og fremst tatt vare på det beste fra Clifton 6 – nemlig sålen. Du vil fortsatt oppleve den myke og «comfy» dempingen. Og den velkjente Meta-Rocker sålen vil gi deg den rullende bevegelsen fra landing til fraspark.

Det første nye du kanskje legger merke til med Hoka Clifton 7 er det nye hælpartiet. Her har Hoka laget det de kaller en «pull tab». Dette skal gjøre det enkelt å ta av og på skoen, samtidig som den er veldig behagelig mot akilles. Ellers består overdelen av en engineered mesh som kombinerer støtte, fothold og pusteegenskaper på en god måte. Passformen er nokså lik som Clifton 6.

Artikkelen fortsetter under bildet.Hoka Clifton 7 Black / BlackClifton 7 har samme skotunge som sin forgjenger. Men på den nye versjonen har Hoka festet «tunga», slik at den ikke skal bevege seg under løpeturen, for øvrig ser vi at Hoka gjør dette på flere modeller. 

Ellers er det verdt å nevne at Hoka fortsetter å gjøre Clifton-skoen lettere! Vekten har blitt redusert ca 8 gram (litt avhengig størrelse) uten at det har gått utover dempingen. Og det liker vi!

Hva slags bruksområde har Hoka Clifton 7?

Hoka Clifton 7 er en lett løpesko med god demping som vil passe alle type løpere. Bruksområdet er først og fremst asfalt, grus og mølle. Men den vil også fungere helt fint på tørre og fine stier.

Med et stilrent design vil mange bruke den som en fritidssko eller sneakers. Hoka Clifton 7 vil også bli en veldig populær jobbsko på grunn av den gode dempingen, en ventilerende overdel og et meget pent design.Hoka Clifton 7 white

Hva skiller Hoka Clifton 7 fra de andre Hoka-modellene?

Hoka Clifton 7 vs Hoka Bondi 6
Dette er våre to mest populære modeller og vi får mange spørsmål om hva som skiller disse to. Den store forskjellen er dempingen. Clifton 7 har ikke like mye sålevolum. Det gjør den til gjengjeld noe lettere enn Bondi og gir litt bedre løpsfølelse. Verdt å nevne er at at Hoka Bondi 7 lanseres i august 2020.

Hoka Clifton 7 vs Hoka Arahi 4
Hoka Arahi 4 er stabilitets-versjonen av Clifton 7. Arahi 4 har dermed en fastere såle som gir bedre støtte. I tillegg er ikke Arahi 4 like avrundet i sålen slik som Clifton 7 er. Er du en av de som sliter løpesko veldig mye på innersiden, kan Clifton 7 ble for myk. Da velger du Hoka Arahi 4.

Hoka Clifton 7 vs Hoka Rincon
Hoka Rincon regnes som tempoutgaven av Clifton 7. Det innebærer at Hoka Rincon har litt lavere vekt og en mellomsåle som gir bedre respons. Bedre respons vil si at skummet i sålen er fastere, og du vil ikke oppleve den «comfy» dempingen slik som ved Clifton 7. Den lave vekten går også litt på bekostning av slitestyrken. Mindre slitasjedeler på yttersålen gjør den for eksempel mindre holdbar på grus.

PS: Hoka Rincon 2 lanseres juli/august 2020

Hoka Clifton 7 vs Hoka Clifton Edge
Hoka Clifton Edge er en lettere og spenstigere versjon av Clifton 7. På lik linje med Rincon vil denne modellen by på mer fartsfølelse. Du merker at Clifton Edge vil ha deg raskt fremover, men du mister den myke dempingen som du har ved Clifton 7.

Min konklusjon av nyheten Hoka Clifton 7

Jeg er helt sikker på at Hoka Clifton 7 ikke vil skuffe deg. Om du liker Hoka Clifton 6 vil du elske arvtakeren. Den samme sålen, men en forbedret overdel med svært gode pusteegenskaper og et innovativt hælparti du faktisk vil merke forskjell på.

Her får du det ypperste av demping innpakket i en lett sko. Bruk den som en løpesko, fritidssko, jobbsko eller sneakers. Valget er ditt.

Og ja: Clifton 7 er også tilgjengelig i WIDE-utgaven som gjøre den litt romsligere i tåboksen.

Hoka Clifton 7 får du kjøpt på framsport.no eller i vår butikk på Iseveien Senter i Sarpsborg.