Dette er Hoka Clifton Edge

Dette er Hoka Clifton Edge

Hoka Clifton EdgeHoka fortsetter å eksperimentere rundt den ubestridte bestselgeren, Hoka Clifton. Nå lanseres et lettere og mer spenstigere tilskudd til familien. Et tilskudd vi tror har kommet for å bli. Vi har tatt en titt på splitter nye Hoka Clifton Edge.

Se jeg snakker med Ola Korbøl fra Hoka Norge om nye Hoka Clifton Edge.

Hoka Clifton Edge - mer spenst og fart

Hoka Clifton Edge er en mer spenstig og raskere sko enn vanlige Clifton.

Et nytt skum i sålen, som for øvrig er 15 % lettere og mer motstandsdyktig, gjør at Clifton Edge responderer raskere enn vanlige Clifton. Du vil fort merke at Clifton Edge ønsker å få deg raskere fremover.

Til gjengjeld vil du kjenne at Clifton Edge ikke har like myk demping som Clifton.

Et premium-alternativ for Clifton-elskere 

Du vil også se at Clifton Edge har en utstående hæl, litt inspirert av den ganske så vulgære skoen Hoka TenNine. Tanken bak den brede og utstående hælen er en mer komfortabel landing og økt stabilitet. Det merker du spesielt i høyere tempo eller i nedoverbakke, når farten er høyest. Slike innovative såler kommer vi til å se mer av i fremtiden.

Til tross for det bredere bakpartiet veier Clifton Edge nesten akkurat det samme som den vanlige Clifton.

Når det gjelder overdelen, har Hoka truffet blink. De aller fleste vil oppleve at Clifton Edge sitter godt på foten. Du får rask følelsen av at overdelen tilpasser seg foten din og gir nok rom i tåboksen. Dette er kanskje en av Hokas aller beste overdeler.

Yttersålen er tilpasset asfalt og mølle, men tåler i likhet med vanlige Clifton, også turer i grus og terreng.

Hoka Clifton Edge

Hvem passer Hoka Clifton Edge for?

Clifton Edge er løpeskoen for deg som ønsker mer respons og fartsfølelse. Er du derimot ute etter allsidighet og komfort, velger du Hoka Clifton 7 som lanseres i starten av juli 2020.

Clifton Edge er også skoen for de som ønsker å teste ut innovasjonene til Hoka. Den brede hælen er noe uvant i starten, men noe du raskt vender deg til. 

PS: Jeg bruker samme størrelse i Clifton Edge som i mine andre Hoka-modeller.