10% på første kjøp? Meld deg på vårt nyhetsbrev her👋

Terrengsko fra HOKA – hvilken modell bør du velge? (2021)

Terrengsko HOKA

Utvalget av terrengsko fra Hoka har aldri vært større og bedre. Men hvilket par bør du velge?

Mange spør oss om hvilken modell de bør velge og vi ser at flere finner riktig par ved å bruke vår Hoka-guide.

Men; jeg vil gjøre det enda enklere for deg som er på jakt etter et par terrengsko. Dette er min oppdaterte HOKA-terrengsko-guide for 2021.

Hvorfor bør du investere i et par terrengsko?

Men aller først; hvorfor terrengsko fra HOKA?

God demping og lav vekt er selvsagt, men til terrengsko bør du også se etter egenskaper som grep og slitestyrke. Er bruksområdet ditt primært løping på grus, traktorveier og sti bør du kjøpe terrengsko. Min erfaring er at veldig mange bruker asfalt-sko til alle typer underlag. Det går utvilsomt på bekostning av slitestyrke og grep.

Derfor er det svært gledelig å se at Hoka har økt utvalget av terrengsko og virkelig tatt på alvor hvor viktige disse egenskapene er. I sesongens utvalg vil du finne alt fra mengdesko med herlig demping, til lettere sti-racere som vil ha deg raskt fremover. 

I denne guiden har jeg valgt å skille mellom terrengsko og allround sko.

Terrengsko fra Hoka

Dette er alternativene:Speedgoat 4 terrengsko-guide

Hoka Speedgoat 4

Er du på jakt etter en terrengsko i garderoben med den velkjente Hoka-dempingen – er jeg ikke i tvil. Hoka Speedgoat 4 er vår bestselger i terrenget. Den kombinerer lav vekt og myk demping. Merk at terrengskoene vil være noe fastere i sålen enn asfalt-modellene for å gi deg bedre stabilitet i ulendt terreng. Vibram-sålen sikrer deg spikerfeste på røtter, steiner og fjell. Speedgoat 4 finnes også wide, for de med litt bred vrist.

Les min test av Speedgoat 4 her

Se alle fargene av Speedgoat 4 her

Hoka Mafate Speed 3

Dette er en modell som går litt under radaren. Sannheten er at Mafate Speed 3 er et råskinn i terrenget. Det er to ting som skiller denne fra Speedgoat 4:

  • Mafate Speed 3 har 1 mm mer demping
  • Den har en tøyelig lycra-tunge som går tvers over hele tåboksen. Det gir tærne god frihet

En meget god terrengsko for deg som er ute etter demping.

Se fargene: Hoka Mafate Speed 3

Hoka Torrent 2

Hoka Torrent 2 er en lettere og raskere sko enn modellene nevnt ovenfor. Det går litt på bekostning av dempingen, men til gjengjeld får du en kvikkere sko og mer kontakt med underlaget. Sålen består av en gummiblanding som tåler mer veiløping (ikke Vibram-såle her altså). Personlig bruker jeg mine på vei til og fra skogen og på lengre partier på grusvei.

Les vår test av Hoka Torrent 2

Se fargene: Hoka Torrent 2

Hoka Zinal

Hoka Zinal er den store terreng-nyheten fra Hoka denne sesongen. Den er ganske lik Torrent 2, men noen forskjeller er det:

  • Zinal har 4 mm dropp (Torrent har 5 mm dropp).
  • Zinal er noe lettere og er derfor enda litt kvikkere og smidigere enn Torrent 2
  • Torrent 2 er litt tyngre og har derfor litt mer demping og stabilitet

Med Zinal får du en Vibram-yttersåle. Det gir godt feste på glatte underlag i høy fart. Hoka-løper Didrik Hermansen vant nylig Rondane 100 miles med denne modellen!

Les vår test av Hoka Zinal

Se fargene: Hoka Zinal

Hoka Zinal er en spenstig nyhet i 2021. Guiden fortsetter under bildet.HOKA Zinal

Allround sko fra HOKA

Dette er alternativene:

Er du den løperen som starter løpeturen på asfalt, fortsetter på en lengre parti med grus og avslutter med litt sti? Da kan Allround-modellene til Hoka være et godt valg.

Terrengsko

Hoka Challenger ATR 6

Er du fornøyd med Clifton-modellene vil du garantert bli fornøyd med denne modellen. En yttersåle med 4 mm knaster, litt fastere såle og en robust overdel gjør Challenger ATR 6 til et førstevalg for allround-løperen. Sålen tåler mer asfaltløping enn modellene med Vibram-såle. Dette er en modell jeg virkelig kan anbefale!

Se fargene av Hoka Challenger ATR 6

Hoka Stinson ATR 6

Er du også den løperen som har forelsket deg i den gode dempingen til Bondi 7? Da velger du Stinson ATR 6. Her får du faktisk enda litt mer demping og en robust yttersåle som takler røffere underlag. Rett og slett skoen for deg som setter pris på demping.

Se fargene: Hoka Stinson ATR 6

Dersom du er i tvil eller har spørsmål: Ikke nøl med å sende meg en mail (sondre@framsport.no)-

Skal du kjøpe deg et par?

Vi sender fra vårt lager i Sarpsborg, har enkel returløsning og verdens kanskje raskeste pakkesjef (Emma). Skoene er med andre ord ikke langt unna. 

Eldre innlegg
Nye innlegg
Lukk

Få eksklusive tilbud og artikler!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Mer informasjon

Søk

Din handlekurv er foreløpig tom
Kjøp nå