8 mar 13:13

Hoka Sko: Finn riktig modell (Guide 2022)

Målet med denne guiden er å hjelpe deg finne riktige HOKA-sko. Så la oss sette i gang!

PS: Den raskeste måten å få hjelp, er å sende oss en melding på Messenger eller LiveChat når den er aktiv.

TRE KATEGORIER AV HOKA SKO

Jeg pleier å dele HOKA-skoene inn i tre kategorier. Klikk deg rett til den som passer deg best.

Allsidige sko fra HOKA →
Passer til asfalt, mølle, jobb og fritid

Terrengsko fra HOKA →
For deg som ønsker best løpeopplevelser i skog og terreng

Tursko fra HOKA →
For deg som skal på tur i fjellet eller skogen og trenger vanntette sko

En liten oppklaring før du starter å lese:

I produktnavnene vil du finne «M», «W» og «WIDE»:

M = herre  - W = dame - WIDE = Ekstra bred tåboks (ca 3-4mm)


HOKA SKO ASFALT/MØLLE

Asfaltmodellene til HOKA passer også utmerket til mølle, jobb og fritid. Det er derfor de er så allsidige. Og det er nettopp i denne kategorien vi finner våre definitive bestselgere.

ASFALT/MØLLE: MENGDETRENING/LANGLØP

Dette er alternativene:

Hoka Clifton 8 – bestselgeren!

Hoka Clifton er vår desiderte bestselger. De som aldri har hatt Hoka før, starter som regel med en Clifton-modell. Og det er ikke tilfeldig:

Her får du myk og deilig demping kombinert med lav vekt og et pent design. I tillegg gjør denne skoen seg godt på mølle, asfalt og grus.

Sommeren 2021 kom Hoka Clifton 8.

Les full test av Hoka Clifton 8 her

Skal du kun ha et par løpesko i garderoben? Da velger du Hoka Clifton 8.

PS: Sålen til Clifton 8 er veldig myk. Er du en tung løper bør du kanskje velge Hoka Bondi 7 eller en av stabilitetsmodellene (se nedenfor)

Hoka Clifton 8 finnes også i WIDE-versjon som gir litt mer plass til forfot. Har du en bred fot bør du velge WIDE. (Kommer senere i sommer).

Hoka Bondi 8

Hoka Bondi 8 – mest demping

Hoka Bondi 8 er den asfaltskoen med mest demping og blir på en måte storebroren til Clifton. Her får du litt mer demping og stabilitet.

Er du på jakt etter mest mulig demping og komfort velger du denne modellen. Bondi 8 passer perfekt for vonde føtter, knær og hofter. For den erfarne løperen blir Bondi 8 brukt som en mengdetreningssko. En skikkelig milsluker som tar vare på føttene dine mil etter mil. Dette er også en meget stabil sko for de som trenger ekstra støtte. Finnes også i WIDE.

Mange med vinder føtter (plantarfascitt etc) velger denne modellen.

PS: Visste du at Hoka Bondi 8 er vår mest solgte sko til arbeidsplassen? 

Du kan lese mer om Hoka Bondi 8 i denne artikkelen.

Hoka Kawana - Skoen du kan bruke hele dagen
Hoka kawana er skoen som dempemessig plasserer seg mellom Clifton og Bondi. Denne modellen har mye demping, men den har et litt stivere skum enn Clifton og Bondi har, så denne er laget for å være mer robust og varig i dempingen. I tillegg har den fått en robust overdel, som gjør at denne er svært passende fra alt til styrketrening, hverdagsbruk og som jobbsko.
 
Hoka Mach 5 - lett løpesko som kan brukes gjennom hele treningsuka
Dette er løpeskoen for deg som:
  • Er på jakt etter en lett løpesko som kan brukes gjennom hele treningsuka
  • Trenger en allsidig sko tåler de fleste underlag (grus, asfalt, mølle)
  • Ønsker både demping og fart/respons i sålen
  • Vil ha én sko som er like god til rolige langkjøringer som hurtige intervaller
Hoka Mach 5 er en veldig god treningssko for deg som skal løpe. Hoka Mach 5 er arvtakeren til Mach 4 som ble omtalt som Hoka's beste løpesko, og det sier sitt.
Litt mer skånsom enn Carbon X 3 og raskere enn Bondi 8 og Clifton 8.


Hoka Rincon 3 - fartsutgaven av Clifton

Hoka Rincon 3 er rett og slett en godt dempet lettvektssko. Ingen andre Hoka-modeller med dette dempevolumet er lettere enn Hoka Rincon 3. Likevel; dette er en rask sko - med et litt fastere skum i sålen som gjør at du får herlig respons. Denne modellen passer veldig bra for de som liker Hoka Clifton, men som ønsker seg en litt raskere modell i skogarderoben. Et godt alternativ til tredemølle.

PS: Hoka Rincon 3 egner seg til både tempoøkter og lengre turer. 

Les full test av Hoka Rincon 3 her.

 

Hoka Arahi 6 – stabilitetssko fra Hoka

Dette er 1 av 2 stabilitetsalternativer fra HOKA. Men hva menes egentlig med det? 

Jo, du får ekstra støtte og stabilitet av foten når du går og løper. Synes du f.eks en Clifton-modell blir for myk på innsiden, da er Arahi 6 et godt alternativ.

Vi kaller Arahi 6 for stabilitetsversjonen av Clifton. Arahi 6 er også tilgjengelig i WIDE. 

Les mer om Arahi 6 her.

Hoka Gaviota 4 - demping og stabilitet i særklasse

Hoka Gaviota 4 er også en stabilitetssko fra Hoka og kan regnes som storebroren til Arahi 6. Da Arahi 6 regnes som en stabil Clifton, kan Hoka Gaviota 4 regnes som en stabil Bondi 8.

I sålen har du et fastere felt som gjør skoen meget stabil, men det går likevel ikke på bekostning av vekten - for dette er fortsatt en ganske lett sko. Ikke er det noe problem å løpe med den heller! Mange vil nok bruke Hoka Gaviota 4 først og fremst som en jobb- og fritidssko. Og den sorte fargen passer jo perfekt til de fleste antrekk.

Hoka Carbon X 3

Hoka Carbon X 3

Den råeste løpsfølelsen fra en HOKA-sko, får du med HOKA Carbon X 3. Det mener i alle fall jeg. Her får du en vanvittig god respons, superlav vekt og samtidig god demping med på kjøpet. For den aktive løper er Carbon X 2 den ultimate maraton-skoen fra Hoka. For mosjonisten kan Carbon X 2 brukes til korte økter, intervaller og langturer. 

PS: Egner seg best på asfalt og mølle. 

Les vår test av Hoka Carbon X 3

ASFALT/MØLLE: KORTE, RASKE TURER/INTERVALLER

Hoka Rocket X - Det råeste temposkoen

Hoka Rocket X er Hoka sin klart raskeste sko i denne kategorien. Den har en karbonplate i mellomsålen som gjør den veldig responsiv. Dette er skoen for den mer aktive løperen som er på jakt etter en løpesko for de raskeste øktene og til konkurranse. Perfekt opp til halvmaraton. 

Du kan lese våre test av Hoka Rocket X her

 


HOKA SKO – TERRENG

Hoka har en rekke terrengsko som skårer godt på tester fordi komfort, stabilitet og lav vekt er ivaretatt. I tillegg har yttersålen til terrengskoene gode knaster som sikrer feste på de aller fleste underlag.

TERRENG: MENGDETRENING

Dette er alternativene:

Hoka Speedgoat 5 – Vår anbefaling!

Hoka Speedgoat 5 er flaggskipet på terrengsko. Grunnen er den fantastiske sålen som kombinerer demping, grep og stabilitet. På glatt og sleipt føre vil Vibram-sålen suge seg fast til underlaget og ta deg dit du måtte ønske. Løper du på grus og i terreng og ønsker komfort - er dette modellen du velger.

Dette er også en veldig god tursko i variert terreng. Vår soleklare bestselger!

Saken fortsetter under bildet.

Hoka Speedgoat 5 er vår anbefaling til terrenget.

Hoka Mafate Speed 4 – Hokas premiumsko til terrenget

En svært godt dempet terrengsko fra Hoka, som tar det beste av Hokas tekniske elementer og kombinerer de for å få noe av det råeste på markedet innen terrengsko. Denne modellen kan på mange måter sammenlignes med Speedgoat 5, men den største forskjellen er nok at den har mykere demping i sålen, takket være den todelte såleløsningen med ProFly+ skum på toppen. I tillegg har den en litt annerledes passform på overdelen enn Speedgoat, samt en litt mer robust overdel. Grepet er forøvrig noe av det råeste vi har testet.

Les mer om Mafate Speed 4 her

Hoka Challenger ATR 6  – Allroundskoen

Er du på jakt etter en løpesko som kan brukes til alt? Da velger du Hoka Challenger ATR 6. Litt fastere såle enn Clifton 8 og en yttersåle med et knastemønster som gir bra grep på sleipt underlag. Challenger ATR 6 er veldig god i terrenget og har en såle som tåler asfalt-overganger veldig fint. Derfor: En meget allsidig sko fra Hoka.

Hoka Stinson ATR 6 - mest demping

Hoka Stinson ATR 6 er faktisk den modellen fra Hoka med mest demping. Gir en veldig god avlastning og er en drøm å ha på foten. Yttersålen har et knastemønster som passer til asfalt, grus og lett terreng. Ønsker du en sko å bruke inne med mye demping, anbefaler vi Bondi 8.

TERRENG: KORTE, RASKE TURER/INTERVALLER

Hoka Zinal - En lettvekts terrengracer med Vibram yttersåle

Hoka Zinal er en kvikk terrengsko som kan sammenlignes med Torrent 2. Men noen forskjeller er det:

  • Zinal har 4 mm dropp (Torrent har 5 mm dropp)
  • Zinal er noe lettere og er derfor enda litt kvikkere og smidigere enn Torrent 2
  • Torrent 2 er litt tyngre og har derfor litt mer demping og stabilitet

Med Zinal får du en Vibram-yttersåle. Det gir godt feste på glatte underlag i høy fart. Hoka-løper Didrik Hermansen vant Rondane 100 miles med denne modellen. Les hele vår test av Hoka Zinal her.

Hoka Tecton X - Karbonsko for de virkelig raske turene

  • ProFly X mellomsåle med parallelle karbonstaver
  • Vibram Megagrip Litebase yttersåle
  • Fjærlett, robust og pustende overdel i engineered jacquard mesh

Dette er bare noen av elementene som gjør dette til en av de mest spennende temposkoene for terrenget i 2022. Tecton X er skoen for deg som virkelig skal plukke opp tempoet på stien, og trenger skoen som tillater høy stegfrekvens uten at det blir anstrengt.

Les mer om Tecton X her


HOKA TURSKO

Utvalgte blant tur- og fjellsko fra HOKA blir stadig bedre. Felles for disse modellene er at de er vanntette. 

Hoka Kaha 2 GTX + Kaha 2 LOW GTX

Dette er Hoka sin fjellstøvel. Denne modellen gir deg mest demping og stabilitet av alle modellene i denne kategorien. Det vi liker aller best med denne fjellskoen er hvor lett den er i forhold til dempingen.

En utmerket tur- og fjellsko med nydelig demping og bra stabilitet. Denne kommer også i en LOW-utgave med vanlig ankelhøyde, som er en robust og romslig variant med alle de samme egenskapene innen demping og grep som den høye varianten

Se vårt utvalg av Hoka Kaha 2 GTX her.

Hoka Kaha 2 GTX har umiddelbart blitt en favoritt hos våre kunder.

Hoka Anacapa Low og MID

Tidlig i 2022 ble turskoen Hoka Anacapa lansert. Dette er en lett, vanntett tursko med HOKA-demping. Anbefales til de som elsker å gå hverdagsturer i skogen. 

Kommer både med høy og lav ankel.

Les vår test av Hoka Anacapa her

Hoka Challenger ATR 6 GTX - vanntett allroundsko

Med Hoka Challenger ATR 6 GTX får du en vanntett løpesko, som også vil være en ypperlig tursko. Modellen har en ATR-såle som gjør den veldig anvendelig. Passer like bra til asfalt, som til grus og lett terreng. 

Se vår test av Hoka Challenger ATR 6 GTX her

Hoka Speedgoat 4 GTX - Tursko med lav ankel

Hoka Speedgoat 4 GTX er en vanntett løpesko med lav ankel, men fungerer også utmerket som tursko til dagsturer. Hoka Speedgoat 4 GTX er den samme skoen som Hoka Speedgoat MID 2 GTX, bare uten høy ankel.

Ønsker du deg vanntette løpesko til terrenget og samtidig et par nye, lette tursko? Da velger du Hoka Speedgoat 4 GTX.

VI HJELPER DEG

Jeg håper denne oversikten var til hjelp. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du lurer på noe. 

Send oss en melding på chat, så hjelper vi deg gjerne med å finne riktig modell. Du kan også ta kontakt med våre Hoka-eksperter via chat på nettbutikken.

Lyst til å bli minnet på innholdet som dette? 

Meld deg på vårt nyhetsbrev hvor jeg deler tips og gir ekslusive tilbud. 

En mail i uka - null spam!