Derfor har Hoka Bondi 7 allerede blitt en favoritt (test)

Derfor har Hoka Bondi 7 allerede blitt en favoritt (test)

Det er alltid stas når en av våre mest solgte sko kommer i ny utgave. Endelig kan jeg introdusere deg for nyheten Hoka Bondi 7. Legenden med mest demping i Hoka-asfalt-familien. Her får du all den komforten du trenger og litt til. Men hva er det som egentlig er nytt med Hoka Bondi 7?

I denne artikkelen skal jeg fortelle deg:

  • Hva slags sko er Hoka Bondi 7?
  • Hva er nytt med Hoka Bondi 7?
  • Hvilke bruksområder har Hoka Bondi 7?
  • Hvorfor kan Hoka Bondi 7 fungere så bra til personer med plantarfascitt?
  • Hva skiller Hoka Bondi 7 fra de andre Hoka-modellene?

Dette er Hoka Bondi 7

Hoka Bondi 7 er ganske enkelt Hoka sin asfaltsko med mest demping. Her får du over 3 cm med fulldempet såle under foten. Dette er rett og slett skoen for deg som er på jakt etter komfort. Ingen annen Hoka sko tar vare på føttene dine slik som Bondi 7, noe som gjør til et 1. valg som en mengdetreningssko for mange løpere.

Dårlig tid?
Se denne filmen som oppsummerer det aller viktigste med Hoka Bondi 7Vekten på herremodellen i str US 9 er på 302 gram. Under vil du ha 33mm med såle under hælen og 29mm med såle under forfot. Dette vil utgjøre en dropp på 4 mm (altså høydeforskjellen fra hæl til forfot). Vekten på damemodellen i US 7 er 250 gram. Her vil dempingen være 31mm under hælen og 27mm under forfot. Samme dropp som herre, altså 4mm.

Med Hoka Bondi 7 får du rett og slett mest demping for pengene!

Hva er nytt med Hoka Bondi 7?

Sålen til Hoka Bondi 6 har både vi og våre kunder vært ekstremt fornøyd med. Derfor kan jeg berolige deg med at sålen er helt identisk på Hoka Bondi 7. Det som derimot er nytt er selve overdelen.
Den nye overdelen er forsterket med mer TPU-overlag for å holde foten mer stabil i skoen. Dette har også gjort den mer robust og holdbar. Ventilasjonsegenskapene er også godt ivaretatt. Det er faktisk ganske viktig, da vi vet at mange vil bruke Bondi 7 som en jobbsko - mange timer daglig.Hoka Bondi 7 sort jobbskoDen helsorte Hoka Bondi 7 har blitt en ekstremt populær jobb- og fritidssko.

Kanskje den største oppdateringen finner du i selve hælpartiet. Her har Hoka lagt inn det de kaller «memory foam»-padding. Dette er en pute av skum som former seg etter foten i hælkappen. Meget behagelig og en oppdatering du vil raskt merke om du har brukt Bondi 6 tidligere.

Ellers opplever vi Bondi 7 som nokså lik i passform som sin forgjenger. Verdt å nevne er er at Hoka Bondi 7 også kommer i en WIDE-utgave. WIDE-modellen er 3-4 mm bredere over lesten som gir mer plass til vrist og tær. Åpningen i skoene er også større.

Hvilke bruksegenskaper har Hoka Bondi 7?

Hoka Bondi 7 er en fulldempet og stabil mengdetreningssko som vil ta vare på føttene dine mil etter mil. Ingen annen sko takler harde underlag like godt som denne modellen. Enten om du løper eller går, vil sålen egne seg fint til asfalt, grus og mølle. Selv med mye demping vil du oppleve Bondi 7 som en stabil sko.

Foten står godt ned i sålen og du vil ikke få følelsen av at du lett skal tråkke over. Tvert i mot: Jeg har mange i butikk som sier de overpronerer og vil trenge sko for «overpronasjon». Men mange blir overrasket over hvor godt Bondi 7 støtter opp foten.

Testen fortsetter under bildet.
Den fantastiske dempingen har ført til at mange også vil bruke Bondi 7 som en jobbsko eller «brukssko». Ønsker du en mer robust overdel kan jeg anbefale Hoka Bondi SR, som kommer med en overdel laget av skinn. Den har også anti-skli såle som gjør den egnet for arbeidsplasser der det kan bli glatt på gulvet. Mange arbeidsledere setter også krav til en slik «non slip» såle.

Hvorfor kan Hoka Bondi 7 fungere så bra til personer med plantarfascitt?

Med min bakgrunn som osteopat har jeg hatt mange pasienter med denne diagnosen. Det var faktisk derfor jeg oppdaget Hoka i 2014. Jeg har også skrevet en artikkel tidligere om dette og hvorfor betegnelsen «plantarfascitt» har blitt byttet til «plantarfsaciopati». I artikkelen kan du også få tilgang til et treningsprogram og en teipeteknikk jeg ofte bruker på mine pasienter.

Grunnen til at så mange opplever at Bondi-modellene reduserer fot-og hælsmertene er først og fremst dempingen. Det er også viktig for meg å nevne at denne modellen ikke bør være det riktige valget for alle. Prøv forskjellig sko. Den modellen du føler gir mest avlastning, er riktig sko for deg. Det er nettopp denne avlastningen og komforten som gjør at Bondi 7 blir førstevalget for mange med plantarfasciopati. Jeg skal kort prøve å forklare deg hvorfor:Hoka Bondi

1. Avlaster fotbuen

Det er flere studier som har vist at innleggssåler som støtter opp fotbuen kan være effektivt for pasienter med plantarfasciopati. For enkelte kan flere av disse innleggssålene være for harde opp mot fotbuen og medføre økte symptomer. Derimot gir Hoka Bondi 7 sin berømte midtsåle god avlastning samtidig som den støtter opp under fotbuen.

2. Stiver av forfot og stortå

Det finnes en godt kjent og beskrevet mekanisme («windlass-mekanismen) som beskriver hvordan bøyen i stortåen under gange øker stresset på plantarfascien (se bildet over). Denne mekanismen kan reduseres ved å velge en sko med en fast forfot-såle. Hoka Bondi 7 er den modellen jeg vet om som har en slik såle.

Hva skiller Hoka Bondi 7 fra de andre Hoka-modellene?

Her er svaret egentlig ganske enkelt: Dempingen.

Hoka Bondi 7 er den asfalt skoen til Hoka med mest demping og den første jeg anbefaler til harde underlag.

Jeg får ofte spørsmål om valget mellom Hoka Bondi 7 eller Hoka Clifton 7. Og igjen er det dempingen som avgjør. Bondi 7 er en litt tyngre sko med mer demping. Clifton 7 er en litt lettere modell som samtidig er mer egnet for raske løpeturer.

Er du på jakt etter mest mulig demping velger du Bondi 7. Er du på jakt etter en løpesko for både rolige langturer, men som også kan brukes til raske intervaller – da velger du Clifton 7.

Du kan lese min test av Hoka Clifton 7 her.

Helt til slutt: Håper du fikk noe ut av denne artikkelen. Skulle du fortsatt ha spørsmål, er du hjertelig velkommen til å sende meg en mail på sondre@framsport.no.

Nysgjerrig på hvilke farger vi har fått inn? Se vårt utvalg av Hoka Bondi 7 her.