Terrengsko fra Hoka (2019): Slik velger du riktig modell

Terrengsko fra Hoka (2019): Slik velger du riktig modell


Utvalget av terrengsko fra Hoka har blitt både større og bedre. Men hvilket par bør du velge? 

Mange spør om hvilken modell de bør velge og vi ser at flere finner riktig par ved å bruke vår oppdaterte Hoka Guide. I denne artikkelen skal jeg kun ta for meg terrengskoene fra Hoka og forhåpentligvis hjelpe deg å finne riktig par.

Hoka Guide Terrengsko: Se gjennomgang av hver modell i filmen under. Scroll deg videre i artikkelen for å lese mine anbefalinger.

Det er flere grunner til at løpere kjøper terrengsko fra Hoka. God demping og lav vekt er selvsagt, men til terrengsko ser løpere også etter egenskaper som grep og slitestyrke. Derfor er det svært gledelig å se at Hoka har økt utvalget av terrengsko og virkelig tatt på alvor hvor viktige disse egenskapene er. Du vil f.eks finne igjen Vibram Megagrip på flere av modellene, som er prisvinnende teknologi for å sikre feste på sleipe og vanskelige underlag. Du vil også se at flere av modellene har Matryx-overdeler, som gjør løpeskoene ekstremt slitesterke. For å nevne noe. 

Det var litt generelt om terrengskoen fra Hoka. Nå over til mine anbefalinger.

Terrengsko fra Hoka til intervaller eller korte turer

Hoka Evo Speedgoat

Jeg har en fast intervall-strekning i skogen som jeg bruker til å løpe hurtighetsdrag. Denne strekningen er på grus, og da foretrekker jeg lette sko, med godt grep og best mulig respons. 

Min anbefaling:
Hoka Evo Speedgoat

PS: Evo Speedgoat kan fint brukes som mengdesko og er faktisk designet for lengre ultraløp!

Alternativ:
Hoka Torrent

Terrengsko fra Hoka til lengre turer

Hoka Evo Mafate 2

Med (u)jevne mellomrom løper jeg turer i skogen på rundt én mil. Noen ganger kortere, noen ganger lenger. Her legger jeg ofte inn en sløyfe med litt utfordrende terreng, hvor både røtter, steiner og våte partier setter litt “krydder” på turen. Da foretrekker jeg god demping, godt grep og robust overdel (som tåler juling). I tillegg er det viktig for meg at skoene sitter godt og tar unna litt vann.

Min anbefaling: 
Hoka Evo Mafate 2 (foreløpig bare til herre)

Alternativ:
Hoka Speedgoat 3 WP (vanntett)
Hoka Speedgoat 3

Hvilken modell er best som allrounder?

Hoka Speedgoat 3

Hvis du bare ønsker ett par sko i garderoben til å løpe i terreng og i tillegg er på jakt etter den gode Hoka-dempingen er jeg ikke i tvil. Det er ikke uten grunn at Hoka Speedgoat 3 er vår bestselger i terrenget. Den kombinerer lav vekt, med myk demping og god grep. Den er ikke like responsiv som Evo Mafate 2 og Evo Speedgoat, men som en allrounder er den min anbefaling.

Min anbefaling: 
Hoka Speedgoat 3

Alternativ: 
Hoka Evo Mafate 2
Hoka Challenger ATR 5

Ta en titt på omtalene på framsport.no

Et godt tips for å finne riktig modell er å lese omtalene av skoene på framsport.no.
Her har mange av våre kunder lagt igjen svært nyttige tilbakemeldinger som gjør det enklere å finne “gullparet”. Bare scroll deg ned under produktbildene så finner du omtalene.

Har du allerede et par Hoka i garderoben? Legg gjerne igjen dine erfaringer som en omtale også.

Og som alltid; send meg en melding på Messenger hvis du har spørsmål. Her legger jeg stolthet i rask responstid :-)

- Sondre