Meld deg på vårt nyhetsbrev 🔥 Få 10% på første kjøp!

Hoka Sko: Finn riktig modell (Guide 2019)

Hoka Sko - Guide for 2019

De aller fleste løpere har fått øynene opp for Hoka sko, men ikke alle er sikre på hva som kjennetegner de ulike modellene – og hvilke sko de bør velge. Her får du all informasjon du trenger.

PS: Den raskeste måten å få hjelp, er å sende oss en melding på Messenger!

PS2: Vi har oppdatert guiden med tre enkle filmer med Ola Korbøl fra Run AS (Hoka Norge)! Scroll ned for å finne filmen du er på jakt etter.

TRE HOVEDKATEGORIER AV HOKA SKO

Jeg deler som regel Hoka sko inn i disse hovedkategoriene:

  • Asfalt/møllesko
  • Terrengsko
  • Tursko/fjellsko

Det er verdt å nevne at mange foretrekker asfalt- og mølleskoene som sko til arbeidsplassen og fritid.

Blant løpeskoene har jeg valgt å dele inn i to ulike underkategorier:

1. Mengdetrening
2. Korte turer/intervaller

HOKA SKO ASFALT/MØLLE

Våre definitive bestselgere finner vi i asfalt/mølle-kategorien. Hovedårsaken er at dette er Hoka sko med en totalpakke veldig mange løpere setter pris på – i tillegg gir en asfaltsåle deg muligheten til å bruke skoen både inne og ute.  

Se Sondre Olstad fra Framsport og Ola Korbøl fortelle litt om de ulike modellene til asfalt / mølle her.

ASFALT/MØLLE: MENGDETRENING/LANGLØP

Dette er alternativene:

Hoka Clifton 6 – allsidig sko som har blitt lettere og mykere

Hoka Clifton 6 er et splitter nytt flaggskip fra Hoka. God demping kombinert med lav vekt er grunnen til at Clifton-modellene har blitt våre bestselgere. Nå har Hoka kommer med 6. generasjon Clifton som både er mykere og lettere enn sin forgjenger. 

Les full test av Hoka Clifton 6 her.

Med Clifton 6 får meget god demping kombinert med lav vekt. Clifton 6 er en perfekt mengdetreningssko, samtidig som den er lett nok til intervalltrening og raske turer. Bruksområdet er asfalt, tredemølle og grus. Skal du kun ha et par løpesko i garderoben? Da velger du Hoka Clifton 6.

PS: Er du en tung løper bør du kanskje velge Hoka Bondi 6 (se nedenfor)

Denne modellen finnes også i WIDE-versjon som gir litt mer plass til forfot. Har du en bred fot bør du velge WIDE.

Hoka Rincon - fartsutgaven av Clifton 6 (min favoritt!)

Hoka Rincon ble lansert 1. juli 2019. Det som overrasker meg mest er hvordan Hoka har klart å lage en så lett løpesko med så god demping. Rincon er ca like lett som Hoka Tracer 2, men har mer demping. Et fastere skum i sålen gjør likevel at du får responsen du er på jakt etter. Denne modellen passer veldig bra for de som liker Hoka Clifton, men som ønsker seg en litt raskere modell i skogarderoben. Egner seg til både tempoøkter og lengre turer. Min favoritt!

Les full test av Hoka Rincon her.

Hoka Bondi 6 – mest demping

Hoka Bondi 6 er den asfaltskoen med mest demping. Dette blir på en måte storebroren til Clifton 5. Her får du dermed litt mer demping og stabilitet.

Er du på jakt etter mest mulig demping og komfort velger du denne modellen. Bondi 6 passer perfekt for vonde føtter, knær og hofter. For den erfarne løperen blir Bondi 6 brukt som en mengdetreningssko. En skikkelig milsluker som tar vare på føttene dine mil etter mil. På tredemølle anbefaler vi andre modeller med litt mindre demping. Dette er også en meget stabil sko for de som trenger ekstra støtte. Finnes også i WIDE.

Du kan lese mer om Hoka Bondi 6 i denne artikkelen.

Saken fortsetter under bildet.Hoka sko for asfalt

PS: Visste du at Hoka Bondi 6 er vår mest solgte sko til arbeidsplassen? 

Hoka Arahi 3 – stabilitetsskoen

Hoka Arahi 3 blir regnet som stabilitetsversjonen til Clifton 5. Med denne modellen får du ekstra stabilitet og støtte – uten at det går utover løpskomforten. Det er ikke slik at du må «overpronere» for å passe den skoen. Arahi 3 har noe mer respons i sålen enn Clifton 5 og føles dermed litt raskere ut. Dette er en fantastisk løpesko med god løpsfølelse. Passer som en «milsluker», intervallsko og møllesko.

Les vår test av Hoka Arahi 3 her.

Hoka Elevon – premium mengdetreningssko

Elevon er den skoen i “Fly-kategorien” med mest demping. I Fly-kategorien finner du skoene som er bygget for fart, med mest respons. Hoka Elevon har en to-deltsåle der sålen nærmest foten gir komfort og beskyttelse og sålen nærmest underlaget gir respons og fart. Dette er en en løpesko som gir fantastisk løpsfølelse tross mye demping. Dette er ofte en løpesko vi anbefaler til den litt mer erfarne løperen. Perfekt til mange mil på tredemølle! 
Hoka Elevon kommer snart på lager.

ASFALT/MØLLE: KORTE, RASKE TURER/INTERVALLER

Hoka Mach 2 – treningsracer med fart og demping

Hoka Mach 2 er meget god løpesko i lettvektkategorien med overlegen respons og løpsfølelse. Vi mener dette er modellen til Hoka som kombinerer fartsfølelse og demping aller best! Denne modellen gir deg litt mer demping en Tracer 2 uten at det går utover løpsfølelsen. Mange aktive løpere bruker denne modellen som en treningssko. For mosjonisten vil dette være en perfekt treningssko for intervaller og raskere løpeturer eller konkurranser. Dette er nok en sko som vil være på mange føtter i våres!

Les vår artikkel om Hoka Mach 2 her.

Saken fortsetter under bildet.Hoka Mach 2 kombinerer fartsfølelse og demping svært godt.

Hoka Tracer 2 - lettvekter

Hoka Tracer 2 er en meget rask løpesko med god demping til ca 200 gram. Denne passer perfekt som rask trening- og intervallsko for den aktive løperen. For den litt mer uerfarne løperen vil dette kanskje bli en passende konkurransesko. Dette er vår mest solgte tredemøllesko.

Hoka Carbon Rocket - fartsmonsteret

Dette er Hoka sin første Carbon sko som gir en vanvittig respons og fartsfølelse. Carbonplaten er plassert midt i sålen slik at det er tilstrekkelig med mellosmsåle som vi beskytte føttene under lengre løp på asfalt. Hoka Carbon Rocket er en rascingmodell spekket med fart. Er den perfekte konkurransesko for de som skal sette nye rekorder i år. Vil også være en glimrende intervallsko. Primært for den aktive løperen.

Les vår artikkel og se film om Carbon Rocket her. 

Vi har også sammelignet Carbon Rocket med Nike Vaporfly 4% Flyknit. Les saken her.

HOKA SKO – TERRENG

Hoka har en rekke terrengsko som skårer godt på tester fordi komfort, stabilitet og lav vekt er ivaretatt. I tillegg har yttersålen til terrengskoene gode knaster som sikrer feste på de aller fleste underlag.

Se Sondre og Ola Korbøl fortelle om hva som skiller de ulike terrengskoene til Hoka her.

TERRENG: MENGDETRENING

Dette er alternativene:

Hoka Speedgoat 3 – Vår mest solgte terrengsko

Hoka Speedgoat 3 er vår mest solgte terrengsko. Grunnen til det er den fantastiske sålen som kombinerer demping, grep og stabilitet. Speedgoat er laget i samarbeid med Karl Meltzer. På glatt og sleipt føre vil Vibram-sålen suge seg fast til underlaget og ta deg dit du måtte ønske. Løper du på grus og i terreng og ønsker komfort - er dette modellen du velger!

Saken fortsetter under bildet.Hoka sko for terreng
Hoka Speedgoat 3 er vår mest solgte terrengsko.

Hoka Evo Speedgoat - Raskere og lettere (Limited Edition)

Sommeren 2019 fikk vi inn et parti med Evo Speedgoat, som er en limited edition-versjon. Den er lettere og har en mer responsiv såle enn Speedgoat 3. Evo Speedgoat er også lettere enn Evo Mafate 2 og er derfor en terrengsko for den aktive løperen som ønsker en lett mengdesko med god demping. Er du på jakt etter en treningssko med mykere såle anbefaler vi vanlige Speedgoat 3. 

Hoka Evo Mafate 2 – Kombinerer ekstrem demping og løpsfølelse
PS: Vi har foreløpig bare fått herremodell av Evo Mafate 2.

Hoka Evo Mafate 2 har beholdt den kraftige og stabile sålen fra sin forgjenger. Altså sålen som kombinerer respons, komfort og godt grep på en utmerket måte. 

Evo Mafate 2 har en to-delt mellomsåle: Sålen som er nærmest foten gir komfort og beskyttelse. Sålen nærmest underlaget gir god respons mot underlaget. Nytt med Evo Mafate 2 er at den kommer med en Lycra-tunge helt frem til tærne for å skape mer fleksibilitet i tåboksen. 

Evo Mafate 2 vs Speedgoat 3: 

Evo Mafate 2 har 1mm mer demping, er litt mer responsiv (føles raskere) og har en overdel som tåler mer (Matryx-overdel som er herdet veldig lenge).

Begge har Vibram-megagrip 5mm knaster. Evo Mafate 2 er derfor for deg som ønsker et råskinn som sitter som støpt på foten. Enten du løper Ultrabirken eller vanlige turer vil Evo Mafate gi deg suveren demping og respons i terrenget.
Hoka Evo Mafate 2Hoka Evo Mafate 2 ble lansert sommeren 2019

Hoka Challenger ATR 5 – Allround sko

Er du på jakt etter en løpesko som kan brukes til alt? Da velger du Hoka Challenger ATR 5. Denne modellen regnes som «trail-versjonen» til Clifton 5. Sålen er litt fastere enn Clifton 5. Yttersålen har et knastemønster som gir bra grep på sleipt underlag. Føles overraskende lett på foten.

TERRENG: KORTE, RASKE TURER/INTERVALLER

Hoka Torrent – den perfekte skoen til birkebeineren?

Hoka Torrent kom høsten 2018 og er en modell Hoka har lagt mye jobb i å utvikle. Her har noen av verdens beste terrengløpere vært på jobb for å utvikle denne meget raske trailskoen. For den godt trente løperen vil dette kanskje bli førstevalget som en treningssko på grunn av dens fantastiske kombinasjon av balanse og løpsfølelse. For den vanlige mosjonisten vil vi anbefale dette som en konkurransesko eller intervallsko i terreng.

HOKA TURSKO

Blant tur- og fjellskoene har vi tre ulike modeller du kan velge i. De er nokså forskjellige så de ulike skoenes bruksområde gjør det enkelt for deg å velge riktig modell. Felles for disse modellene er at de er vanntette. 

Se hva som skiller modellene i denne filmen.

Dette er alternativene:

Hoka Sky Kaha

Dette er Hoka sin nye fjellstøvel. Denne modellen gir deg mest demping og stabilitet av alle modellene i denne kategorien. Det vi liker aller best med denne fjellskoen er hvor lett den er i forhold til dempingen. Sky Kaha har fått en rekke forbedringer i forhold til sin forgjenger, Tor Ultra. Først og fremst med en ny og forbedret overdel som er mer slitesterk.

Sky Kaha er en utmerket tur- og fjellsko med nydelig demping og bra stabilitet. Les mer om Sky Kaha og se film her.

Hoka sko for turerHoka Sky Kaha har umiddelbart blitt en favoritt hos våre kunder.

Hoka Sky Toa

Hoka Sky Toa er en skikkelig lett hikingsko med høy ankel. Passer utmerket som en tursko i lysløypa, i marka og til lette fjellturer. Vanntett overdel som er svært slitesterk. Godt dempet såle med vibram megagrip.

 Hoka Speedgoat MID 2 GTX - Lett tursko med Gore-Tex

2020 blir året hvor Hoka erstatter Event membran med Gore-Tex

Og de første modellene har allerede kommet. Hoka Speedgoat MID 2 GTX er en helt ny superlett tursko fra Hoka. Den passer til alt fra søndagsturer i marka til raske turer i fjellet. Her får du komforten til en løpesko og slitestyrken og stabiliteten til en tursko. Dette er en modell for deg som ønsker en sko med egenskapene til både en tur- og løpesko. Den har en mykere mellomsåle enn Sky Toa.

Les mer om Hoka Speedgoat MID 2 GTX.

 

FÅ GRATIS HJELP OG LØPSANALYSE

Jeg håper denne oversikten var til hjelp. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du lurer på noe. Send oss en melding, så hjelper vi deg gjerne med å finne riktig modell. Vi tilbyr også gratis løpsanalyse i våre lokaler.

Lyst til å bli minnet på innholdet som dette? Meld deg på vårt nyhetsbrev hvor jeg deler tips og gir ekslusive tilbud. En mail i uka - null spam!
Eldre innlegg
Nye innlegg
Lukk

Få eksklusive tilbud og artikler!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Mer informasjon

Hei og velkommen!

Ved å benytte framsport.no godtar du at informasjonskapsler (cookies) brukes til trafikkmåling og optimalisering. Vi benytter også tredjeparts-applikasjoner. Les mer her.

Søk

Handlekurv

Din handlekurv er foreløpig tom
Kjøp nå