Komfortbeistet er tilbake - Hoka Bondi 8

Komfortbeistet er tilbake - Hoka Bondi 8


Endelig er ventetiden over!

Skoen som har blitt en referansesko for komfortabel ferdsel på harde underlag er tilbake i ny utgave, og vi sliter med å skjule vår begeistring. 

Hoka Bondi 8 er en totalrenovasjon av Bondi 7, og her er alt nytt fra topp til tå.

Kort fortalt:

 • Helt ny overdel i en myk, deilig engineered mesh samt en helt ny hælkappe
 • Ny mellomsåle med en enda mykere skumblanding for enda mer komfort
 • Enda bredere platform for økt stabilitet
 • Mer gummi på yttersålen for økt levetid og holdbarhet

Bondi 7 har vært en av våre absolutte bestselgere, og med god grunn. Med maksimal demping, høy komfort og en akkommoderende passform, har Bondi 7 gjort det overkommelig for mange å ferdes på harde underlag, samt at den har avlastet mange med fot- og ryggplager - Derfor er det store sko å fylle for 8’eren når den nå lanseres.

Jeg heter Tor Vassvik, og jeg er driftssjef her på Framsport. Jeg har vært så heldig at jeg har fått testet denne skoen grundig de siste månedene, og da både som hverdagssko her på betongdekket på Framsport, så vel som løpesko ute på asfalt og grus. Hvis du er nysgjerrig på denne modellen, så kan du se videoen hvor jeg og Sondre kjapt oppsummerer Bondi 8, og hvis du vil ha enda mer informasjon så er det bare å lese videre. 👇

 

Først og fremst - Hvem er Hoka Bondi 8 tiltenkt?

 Bondi 8 er for deg som:

 • Vil ha en komfortabel hverdagssko eller jobbsko til harde underlag
 • Vil ha en godt dempet løpesko til asfalt og grus
 • Plages med bein og rygg og trenger maksimal demping for avlastning
 • Vil ha en fritidssko med freshe farger og et kult design
 • Sverget til Bondi 7 og ønsker en tilsvarende sko i en ny og forbedret utgave

Som dere kanskje har skjønt, så vil ordet «komfort» være et forslitt uttrykk etter denne testen. For, ja - det er det Bondi 8 handler om. Det er en sko som er så karakteristisk for Hoka med maksimal, myk demping og en bred, stabil platform for trygg stegavvikling. Dette er en sko som passer for alle, uansett alder og den passer om du har tenkt den som løpesko, gåsko eller bare fritidssko.

Helt ny overdel – Ny passform

Bondi 8 får en mykere overdel i en engineered mesh som puster svært godt og ser mer stilren ut. Tungen er godt paddet, og gir plenty med komfort over vristen, samt at den forhindrer gnaging fra lissene. Hælkappen er en helt ny konstruksjon som er mye mer holdbar enn forgjengeren. Likevel er den svært komfortabel, samt at den er forsterket nok til at den gir god støtte. Det jeg merket når jeg snøret på meg Bondi 8 for første gang, var at konstruksjonen er litt smalere enn forgjengeren. Den føltes ikke trang, men det føltes mer som at overdelen satt bedre på foten. Så om du liker mer en romslig passform, så kan jo en WIDE-modell være å vurdere, men generelt sett tror jeg mange vil sette pris på at Bondi 8 bare sitter bedre på foten, og har en bedre, og mer presis overdel.

Hoka Bondi 8

Mellomsålen har blitt mykere

Her har de myknet opp skummet enda litt mer, og samtidig gitt den nok bredde på platformen til at den stadig er en naturlig stabil sko. Foten sitter fremdeles trygt oppi mellomsåleskummet, litt som et bøttesete, så det skal godt gjøres å plages med overtråkk i en Bondi 8. I tillegg har de trukket hælen litt lenger ut bak, slik at den absorberer enda mer av det umiddelbare støtet som kroppen får når man lander med foten. Dette gir også en utrolig smidig og rullende overgang fra landing til fraspark når man løper.

Det jeg merket med den nye mellomsålen er at den føles mye mer levende og velgjort i forhold til løping. Bondi 7 føltes litt for klumpete til at jeg løp noe særlig i den, men her har de virkelig justert mellomsålen til å gi en skikkelig fin flyt i løpesteget. Denne har vært perfekt for meg på de lange rolige turene, hvor tempoet tilsier restitusjon

Yttersåle bygd for å vare

Hoka har vært generøse med gummi på yttersålen, noe som er gode nyheter for levetiden på yttersålen og skoen. Her opplevde jeg at man får godt fotfeste på løpeturene, både på asfalt og grus. Dette er dog ikke en yttersåle som er tiltenkt terrenget, men primært til bruk på harde og jevne underlag.

 

Sondres anbefaling for Plantar Fascitt

Det er også verdt å nevne at Framsports daglige leder er osteopat, og Bondi 8 er modellen som anbefales for hans pasienter med Plantar Fascitt. Grunnen til dette kan kort summeres opp i 3 punkter:

 1. Den avlaster fotbuen
 2. Den stiver av forfot og storetå
 3. Bondi 8 gir god demping under hele foten

 

For å ta en oppsummering så er dette i mine øyne en fryktelig vellykket oppgradering. Bondi 7 hadde for meg et design som lente litt for mye inn i «ortopedisk fottøy»-territoriet, og den var overmoden for et ansiktsløft. Nå med Bondi 8 synes jeg det rett og slett er en sinnsykt fin og moderne sko som kan passe alle aldre, både som fritidssko og løpesko.

Bondi 7 var for meg en sko jeg ikke ville bruke til løping. Den var helt nydelig som fritids- og jobbsko, men den ble litt for klumpete til løping og løpssteget føltes noe anstrengt når jeg først prøvde å løpe i den. Her er Bondi 8 en helt annen opplevelse. Det er nå en sko jeg strekker meg etter når jeg skal ut på restitusjonsturer eller bare lengre turer med roligere tempo og vil ha det ypperste av komfort i prosessen.

Det man kan ha i bakhodet med Bondi 8 er at dette er en litt smalere modell enn det Bondi 7 var, så mange som «akkurat» fikk plass i en Bondi 7, kan nok vurdere å prøve en WIDE-modell i denne skoen. Når det er sagt, så er det ikke en trang sko, og den har en overdel som er langt mer presis med bedre fothold.

Bondi 8 VS. Clifton 9

Bondi har mer demping og veier litt mer enn Clifton. Det gjør at Clifton er litt mer responsiv og "svarer bedre på underlaget" enn Bondi på de hurtige løpeøktene.

 

"If you’re looking for a runner that will provide plush cushioning in a relatively light package (considering its chunky silhouette), you might just find it in the Hoka Bondi 8."

                                            -  weartesters.com