Hoka Arahi 4 – Stabilitetssko fra Hoka

Hoka Arahi 4 – Stabilitetssko fra Hoka

Hoka Arahi 4

PS: HOKA ARAHI 6 har kommet!

Les mer om siste utgave av HOKA Arahi 6 her

_______

Tekst: 2020

Hoka Arahi 4 er Hoka sin nye stabilitetsko og vi har tatt en nærmere titt på denne modellen. Kort fortalt kan Hoka Arahi 4 regnes som stabilitetsversjonen av Clifton 6 og det er ikke noe dårlig utgangspunkt. Men hva er egentlig nytt med Arahi 4?

Hva er en stabilitetssko?

Hoka har to forskjellige modeller som inngår i deres kategori «stability». Det er Arahi 4 og Gaviota 2. Disse skoene har den samme passformen som de andre Hoka-modellene, men forskjellen ligger i sålen.

Se film: Sondre og Ola Korbøl fra Hoka Norge går igjennom Hoka Arahi 4

I 2017 revolusjonerte Hoka hva en stabilitetssko kan være, da Arahi kom på markedet. De klarte nemlig å lage en stabil løpesko uten bruk av harde og stive materialer på innersiden av skoen. Arahi er ikke bygd med en høyere bue på innersiden av skoen. Til gjengjeld har Hoka brukt noe de kalle J-Frame teknologi. Enkelt forklart er denne teknologien den fargede delen av sålen du ser på bildet under. Denne delen av sålen har et fastere skum som gir deg som løper ekstra støtte og stabilitet – uten at det går utover løpskomforten eller økt vekt på skoen.

Trenger du en stabilitetssko hvis du «overpronerer»?

Jeg har lyst å starte med å avkrefte en myte. Overpronasjon er nå et «utgått» begrep som i utgangspunktet ikke legger noen føringer på hvilken løpesko du skal velge. Hysteriet om å finne riktig løpesko til hvordan du pronerer finnes det lite bevis for. Det viktigste er at du finner en god løpesko som føles riktig for deg.
Når det er sagt ser jeg at enkelte løpesko rett og slett blir for myke for noen løpere. Under løpstest kan jeg se at sålen blir tråkket mye innover og dette vil gå utover holdbarheten på sålen. Arahi 4 har f.eks samme dempevolum som Clifton 6, men sålen er fastere som vil gjøre den mer stabil.

Hva er nytt med Hoka Arahi 4?

Hoka Arahi 4 har nøyaktig samme såle som sin forgjenger. Oppdateringen ligger kun i overdelen. Den nye overdelen har flere perforeringer som gir bedre pusteegenskaper (se bildet). Overdelen har også mindre sømmer som gjør skoen meget behagelig på foten.
I tillegg synes vi Arahi 4 ser helt fantastisk ut! Denne skoen kan fint brukes som en kul fritidssko.

Hvem bør velge Hoka Arahi 4?

Er du den løperen som vet at du sliter skoene mye på innersiden, kan Arahi 4 være et godt alternativ. Noen løpere synes at f.eks Clifton 6 eller Bondi 6 blir for myke i sålen. Med Arahi 4 får du en fastere og mer responsiv såle.
Arahi 4 er en god «mengdesko» som kombinerer demping, respons og stabilitet. Et veldig godt valg til mølleløpingen! 

Se alle farger og størrelser av Hoka Arahi 4

Hoka Arahi 4 mølle