Hoka Arahi 3 – stabilitet, demping og respons i én pakke

Hoka Arahi 3 – stabilitet, demping og respons i én pakke

Hoka Arahi 3

PS: Nyheten HOKA Arahi 6 (2022) er lansert.

____
Tekst: 2019

Vi i Framsport har vært så heldig og fått testet nye Hoka Arahi 3 i noen uker før den kom på markedet i januar. Og vi var veldig spente på hvilke forbedringer som ventet da vi tok på skoene første gang. Følelsen var veldig god etter første løpetur, Hoka har forbedret akkurat det vi ønsket! Det å finne en løpesko som gir deg den ekstra stabiliteten er viktig og det finner du definitivt i 3. generasjon av Hoka Arahi.

Se min oppsummering av nye Hoka Arahi 3 i filmen under.

Hva er egentlig en stabilitetssko?

Først og fremst av vi lyst å avkrefte en myte: Hysteriet om å finne riktige løpesko til hvordan du pronerer er det lite bevis bak. Det viktigste du ser etter i en løpesko er at den skal være god å løpe med. I tillegg ønsker noen løpere mer støtte og stabilitet, det mener vi Hoka har løst på en fantastisk måte.

I 2017 revolusjonerte Hoka stabilitetsskoen da Arahi kom på markedet. De klarte å produsere en stabil løpesko uten bruk av harde og stive materialer på innersiden av skoen. Til gjengjeld brukte Hoka noe de kaller J-Frame™ såle-teknologi (se video over). Denne teknologien ga løpere ekstra støtte og stabilitet – uten at det gikk utover løpskomforten eller økt vekt på selve skoen.

Hva er nytt med Hoka Arahi 3?

Da vi fikk vite at det skulle komme en ny Hoka Arahi 3 hadde vi et ønske om en forbedring: En forandring på «rocker-profilen» på sålen. Alle Hoka sko har en «gyngestol-lignende» form på sålen som gjør at du naturlig skal komme raskt frem på mellom- og forfot når du løper. Med Arahi 2 opplevde mange at man vippet litt bakover når skoen ble tatt på for første gang. Dette er nå endret og vi tror dette var lurt av Hoka.

Hoka Arahi 3 herre

I tillegg har Hoka Arahi 3 fått en ny overdel med mindre sømmer og sveisinger som rett og slett føles fantastisk ut på foten.

Hoka Arahi 3 - min favoritt til mølletrening

Hoka Arahi 3 er en allsidig sko du kan bruke til alt fra intervalltrening til mengdetrening. Sålen til Arahi 3 gir noe mer respons enn for eksempel Clifton 5 og Bondi 6. Dette gjør at den føles litt raskere ut og jeg har personlig fått en ny favoritt til mølletrening. Er du på jakt etter en lett stabilitetssko som kombinerer demping og respons har du svaret her. Også ser den jo helt fantastisk ut!

Se vårt utvalg av Hoka Arahi 3.