Disse kundene kjøper HOKA sko av meg

Disse kundene kjøper HOKA sko av meg

Hoka sko framsport jobb

Tekst: Sondre Olstad, daglig leder Framsport AS

Etter å ha solgt HOKA sko siden 2015 har jeg prøvd å se tilbake på hva som kjennetegner mine kunder. Hver enkelt kunde har selvsagt forskjellige behov og ønsker, men det er noen fellestrekk som går igjen. Dette er de typiske kundene som kjøper HOKA sko hos Framsport. Kjenner du deg igjen blant gruppene?

Fotpasienten

Det var gjennom min bakgrunn som osteopat og behandling av fotpasienter jeg oppdaget HOKA i 2014. Pasienter med plantarfascitt, hælspore og andre smertetilstander i fot og ankel hadde meget god effekt av HOKA sko. Den myke sålen ga den avlastningen pasienten trengte.

Du kan lese mer om HOKA sko og plantarfascitt her.

Langløperen

Hvem har ikke opplevd vonde og såre føtter etter lange løpeturer? «Milslukeren» som har i alle år løpt i en tradisjonell løpesko har hørt at HOKA kan være løsningen. Denne type løper er alltid litt skeptisk når den overdimensjonerte HOKA-sålen vises frem. Når skoen blir testet på tredemølle er som regel «langløperen» frelst. «Langløperen» kommer alltid tilbake og kjøper flere HOKA sko. For mengdetrening på asfalt er Hoka Clifton 7 og Hoka Bondi 7 våre mest solgte sko. Løper du mer i terreng er min anbefaling Hoka Speedgoat 4.

Nybegynneren

Løping er i vinden som dagen. De aller fleste kan løpe og det krever minimalt med utstyr. I dag kommer det inn personer som ønsker å starte opp med løping som har hørt at HOKA kan være et godt valg.

Skal du starte opp med løping kan det være en meget god investering å kjøpe et par nye løpesko. Løpesko er en ferskvare og etter et visst antall mil vil dempingen reduseres. Min erfaring er at sålen til HOKA har god holdbarhet – det er rett og slett mye såle å «tråkke ned». Skal du starte med løping kan Hoka Clifton 7Hoka Bondi 7 eller Hoka Arahi 5 være gode alternativer.

NB! Husk å starte gradvis med løpingen. «For mye, for fort og for lite hvile» er oppskriften til en belastningsskade. Og det vil du ikke ha!

Mosjonisten

Dette er kanskje den største gruppen. Mosjonisten er den typiske løperen som har 2-3 løpeturer i uka og er nysgjerrig på HOKA. Denne løperen ønsker en «alround-sko» som kan brukes til det meste. Ofte ender mosjonisten opp med enten Hoka Clifton 7 eller Hoka Challenger ATR 6. En liten fun fact: Mosjonistene ender ofte opp med å kjøpe et par sko til et familiemedlem noen måneder senere. Bedre attest enn det får man ikke. 

Arbeideren

Det er ikke bare løpere som har fått øyne opp for HOKA. Vi har svært mange kunder som bruker HOKA som jobbsko. Faktum er at mange går tusenvis av skritt på betonggulv hver dag. Dette gir stor belastning på føtter og kan være årsak til flere smertetilstander. Mange blir faktisk sykemeldt av vanlige diagnoser som plantarfascitt og hælspore. Dette har gjort at flere bedrifter har valgt å gi de ansatte HOKA sko for å redusere belastningen som betonggulv gir. Vi venter bare på at HOKA skal komme med vernesko ☺ Arbeideren ender ofte opp med å kjøpe modellen med best demping: Hoka Bondi 7.

Hurtigtoget

«Hurtigtoget» er kanskje med mest skeptiske kunden. Det fine med HOKA er at de i sin portefølje har tatt hensyn til alle løpere. Også de som ønsker ekstremt lav vekt og responsiv såle for å tyne sekunder. «Hurtigtoget» blir alltid positivt overrasket! Hoka Rocket X er vår raskeste modell, men du skal ikke kimse av Hoka Rincon 2 heller! 

Kjenner du deg igjen i noen av gruppene? Ikke nøl med å ta kontakt hvis du ønsker hjelp til å finne riktig modell. Send oss en melding via Message us-knappen - eller send meg en mail: sondre@framsport.no

Og som alltid:

  • Meld deg på vårt nyhetsbrev og få 10 % på første ordinære kjøp
  • Gratis frakt over 1400,-