Isolasjon fra Haglöfs

Reduser varmetapet med riktig bekledning

Isolasjon fra Haglöfs

Det nærmær seg de blå gradene på gradestokken, og det betyr ofte at fleecejakken kan oppleves litt spinkel. Da er det greit å vurdere litt tyngre skyts, gjerne i form av isolerende bekledning.

 Isolasjon er et meget vidt begrep, men når vi snakker om isolasjon innefor bekledning, så er det som oftest snakk om syntetisk isolasjon eller dun. Disse to har mye til felles, men det er noen ting som skiller de, og det er gjerne dette som avgjør hva som passer best for deg.

Dun er varmere, lettere og gjerne mer pakkbart enn syntetisk isolasjon, men syntetisk isolasjon har den fordelen at det isolerer like bra selv om det blir vått. I tillegg har de isolerende egenskapene til syntet blitt svært bra de siste årene, og man får svært varme og gode syntetisk isolerte jakker. I tillegg er ofte syntetisk isolerte jakker litt hyggeligere prismessig.

 Med Haglöfs får man to hovedtyper isolasjon i jakker, og det er Mimic – som er en syntetisk isolasjon som imiterer dunets egenskaper.

I tillegg har man selvfølgelig dun, som har en naturlig uovertruffen isolasjonsevne, så lenge man velger en jakke med riktig fill power i forhold til vekt – som ikke bruker å være et problem når man først velger Haglöfs

Dun isolasjon

L.I.M Down Hood

Dette er en svært teknisk og svært varm dunjakke fra Haglöfs som har svært lav vekt, slitesterkt ytterstoff og eksemplarisk isolasjonsevne med 800 CUIN fyllevne. I tillegg er den fylt med hydrofobisk dun som holder seg tørt i opptil 10 000 minutter i våte forhold. Denne jakken er helt nydelig som en hverdagsjakke når det er skikkelig kaldt ute. Den fungerer også suverent som et skikkelig varmt mellomlag under en skalljakke.

Syntetisk Isolasjon

L.I.M Mimic Hood

Dette er en teknisk, superlett isolasjonsjakke fylt med materialet Mimic som etterlikner de varmende egenskapene til dun. Denne jakken er også super i ruskevær, da den holder varmen selv om det er vått. Fungerer også helt supert som et varmt mellomlag under en skalljakke.

Varmere turbukse

Det er ikke bare overkroppen som trenger varmere bekledning når gradene kryper nedover. Hvis du skal ut på tur i kjøligere temperatur, er det greit å ha en bukse som holder deg varm og komfortabel. Haglöfs Chilly Softshell Pant er et svært godt alternativ, da den har et elastisk og slitesterkt ytterstoff som er vind- og vannavvisende, samtidig som den har et lag med varm mikrofleece på innsiden. Med denne holder du deg god og varm, samtidig som den puster godt.