Treningsprogram for løping og styrke (last ned gratis)

Treningsprogram for løping og styrke (last ned gratis)

Gratis løpeprogram_framsport

Hvor ofte har du ikke tatt deg en løpetur uten mål og mening? En treningsplan for løping kan være vanskelig, men samtidig er det helt avgjørende for å oppnå gode resultater og bedre opplevelser. 

Derfor har vi sammen med Julie Larsen, en av Norges aller beste langdistanseløpere, utarbeidet løpeprogram for både "mosjonisten" og "den aktive løperen". 

Dette er forskjellen på programmene

Mosjonist-programmet er lagt opp med tre økter i uken for de som allerede løper litt, men ønsker å sette treningen i et system. 

Programmet for den "Aktive løper" inneholder 4-5 løpeøkter i uken, og er for løpere som jager minutter og kanskje til og med sekunder i løp gjennom sesongen.

I tillegg har jeg, som osteopat med erfaring innen idrettsskader, utviklet et styrkeprogram som alle løpere bør gjøre. Jeg har kalt programmet "Sterk løper". 

Knuser myter om styrketrening for løpere

Det er mange myter rundt det å trene styrke for løpere. Men faktum er at det er noe av det lureste du kan gjøre. Under «Copenhagen Sportscongress» i februar 2019 var dette et tema og nyere forskning ble lagt frem. Her en liten oppsummering av den anerkjente kongressen:

  • Styrketrening gir IKKE vektøktning om man kombinerer det med utholdenhetstrening og trener tung styrke
  • Styrketrening øker prestasjonsevnen for løpere, syklister og skiløpere uavhengig av tidligere nivå

«Sterk Løper» er et program med 8 kjente øvelser. Vi har ikke beskrevet hvor tungt du skal trene, da dette programmet vil bli brukt av løpere med forskjellig treningsbakgrunn. Har du ikke trent styrketrening tidligere begynner du lett de to første ukene for så å gradvis øke. For de med litt mer erfaring innen styrketrening er kunsten å trene tungt. Med det, mener jeg at du skal trene til anstrengelse på siste repetisjon, ikke utmattelse.

Da gjenstår bare å ønske lykke til med treningen!