Test: Hoka Clifton 6 (2019) – Lettere og mykere

Test: Hoka Clifton 6 (2019) – Lettere og mykere

Hoka Clifton 6

Hoka Clifton 6 har nå kommet i en helt ny modell og vi har sett litt nærmere på hvilke forbedringer som er gjort. Etter å ha eksperimentert med en litt fastere såle i Clifton 4 og Clifton 5 har Hoka nå gått tilbake til den opprinnelige tanken bak Clifton – nemlig det å lage en lett løpesko med en myk såle og god demping.

Dette vil du lære om Hoka Clifton 6 i denne artikkelen:

  • Hva er nytt med sålen til Hoka Clifton 6
  • Hva er nytt med overdelen til Hoka Clifton 6
  • Hvem bør velge Hoka Clifton 6
  • Hva skiller Hoka Clifton 6 mot de andre Hoka-modellene

Se en rask oppsummering av Hoka Clifton 6 i filmen under.

Ny såle 

Hoka Clifton 6 har nå kommet i en helt ny modell med både ny såle og overdel. Sålen har først og fremst blitt litt mykere. Det er noe vi tror Clifton-tilhengere vil like. Mellomsålen består av et litt mykere EVA-materiale som gir deg den karakteristiske Hoka-dempingen. Såle-høyden er helt lik som Clifton 5 med 5 mm dropp. Yttersålen har fått noen flere forsterkede områder som skal gjøre den noe mer slitesterk.

Hoka Clifton 6 White Framsport.no
Alt i alt er vi meget fornøyd med den nye sålen til Hoka Clifton 6. Den tar oss tilbake til den opprinnelige «Clifton-følelsen» og byr på en fantastisk løpsopplevelse. Vi vet det er mange som har savnet sålen fra Clifton 2 og 3. Dette savnet bør nå være over. Vi mener at Hoka Clifton 6 er den beste til nå.

Ny overdel

Den nye overdelen på Hoka Clifton 6 har fått en rekke forbedringer som vi er veldig fornøyd med. Overdelen består av en litt mykere og mer fleksibel mesh sammenliknet med Clifton 5. Dette gir en god følelse på foten og ventilasjonsegenskapene er godt ivaretatt.

Hoka Clifton 6 white

Hoka har også valgt å sy inn broderte tråder rundt midtfoten av skoen. Det er gjort for å gi Clifton 6 enda bedre støtte rundt foten, noe du faktisk føler allerede når du snører på deg skoene. Ellers er passformen nokså lik som Clifton 5. Men som sagt: Overdelen er enda mykere og har mer «stretch» enn tidligere modeller, som kan være positivt for de med en litt bred forfot. Som tidligere modeller vil også Hoka Clifton 6 være tilgjengelige i WIDE.

Hvem bør velge Hoka Clifton 6?

Clifton-modellene til Hoka har vært våre bestselgere i flere år. Grunnen er nok at dette er en veldig allsidig sko som passer mange løpere. Her får du det mange er ute etter: Nemlig en lett løpesko med god demping. Hoka Clifton 6 er først og fremst en godt dempet treningssko for de som er ute etter komfort. Denne passer perfekt til å sluke kilometer enten du er den «aktive løperen» eller «mosjonisten». Dette er også en modell som vil passe svært godt til jobb og fritid. Hoka Clifton 6 vil ha sitt bruksområdet primært på asfalt, grus og tredemølle.

Hva skiller Hoka Clifton 6 mot de andre modellene?

Hoka Clifton 6 vs Bondi 6
Hoka Clifton 6 har litt mindre demping og lavere vekt sammenlignet med Hoka Bondi 6. Til gjengjeld er sålen noe mykere hos Hoka Clifton 6. Begge disse modellene vil være absolutte anbefalinger som mengdesko til asfalt og grus. Som jobbsko vil også dette være våre favoritter.

Hoka Clifton 6 vs Arahi 3
Kort fortalt er Arahi 3 stabilitets-versjonen av Hoka Clifton 6. Arahi 3 har en fastere såle som gir et mer stabilt løpesteg. Er du en som sliter sko mye på innersiden kan Arahi 3 være et bedre alternativ. Ønsker du mest mulig komfort og demping? Da velger du Hoka Clifton 6.

Hoka Clifton 6 vs Challenger ATR 5
Challenger ATR 5 er «trail-versjonen» av Hoka Clifton 6. ATR 5 har en såle som gir bedre grep på sleipe underlag samt en mer polstret overdel som gir økt slitestyrke. ATR 5 har en fastere såle som vil føles «hardere» ut å løpe med sammenlignet med Hoka Clifton 6.

Hoka Clifton 6 Framsport.no

Oppsummering – Hoka Clifton 6

Dropp: 5 mm
Vekt: Herre: 255 gram. Dame: 209 gram
Pronasjon: Normal
Kategori: Treningssko med god demping som også vil passe ypperlig til jobb og fritid

Vi mener at Hoka Clifton 6 er den beste versjonen til nå. Her får du stødigheten og komforten til Clifton 5. Samtidig har den funnet tilbake til den lave vekten og fantastiske dempingen som kjennetegnet Clifton 2 og 3. Sålen skal også være mer robust og ha bedre levetid enn tidligere modeller.

Vi ønsker en god løpetur med splitter nye Hoka Clifton 6!

Se vårt utvalg av Hoka Clifton 6 her