Test: Hoka Arahi 2 – markedets letteste pronasjonssko?

Test: Hoka Arahi 2 – markedets letteste pronasjonssko?

Hoka Arahi 2 Framsport.no

PS: Nyheten HOKA Arahi 5 (2021) er lansert.

_____

Tekst: 2018

Det å finne løpesko for overpronasjon har gitt hodebry for mange løpere. De fleste skoprodusentene tyr til stive materialer og harde såleinnlegg - noe som utviltsomt går utover løpskomforten. Hoka mener de har løst problemet, derfor måtte vi teste Hoka Arahi 2.

Ny såleteknologi med Hoka Arahi 

Utfordringene med overpronasjonssko løste Hoka på mange måter i 2017, da første modell Hoka Arahi på markedet.Skoen redefinerte hva en stabilitetssko kan være.

Hoka Arahi ble produsert uten stive materialer eller harde innlegg på innersiden av skoen. Til gjengjeld brukte Hoka noe de kaller J-Frame™ såle-teknologi. Denne teknologien ga løpere som overpronerer ekstra støtte og stabilitet – uten at det gikk utover løpskomforten eller økte vekten på selve skoen.

Sålen til Hoka Arahi 2

Løsningen var altså selve sålen (se bilde). Skoen stabiliserte foten fra landing til fraspark, noe HOKA omtaler som «dynamic stability». De er ikke i tvil om at dette vil bli fremtidens løpesko for overpronasjon. 

Hoka Arahi 2 – en forbedret versjon fra sin forgjenger 

Hoka Arahi ble raskt en populær modell våren 2017. Det eneste vi hadde å utsette på denne modellen var overdelen. Vi vet at enkelte av våre kunder synes modellen ble for varm. Og det er tydelig at Hoka har tatt signalene. Nå i februar 2018 kom Hoka Arahi 2 på markedet i Norge. Sålen fra forgjengeren er beholdt, men Hoka Arahi 2 kommer med ny og forbedret overdel. Med bedre pusteegenskaper er vi sikre på at Hoka Arahi 2 blir en bestselger. 

Hoka Arahi 2 herre

På våre testturer opplever vi at det beste fra 1. generasjon Arahi er beholdt, mens ventilasjonsegenskapene og passformen har blitt betydelig bedre. 

Hoka Arahi 2 leveres med vekt som imponerer 

Tidligere har ulempen med pronasjonssko vært vekten. Derfor er vi imponerte over at Hoka har klart å lage en så god stabilitetssko og samtidig bevare den lave vekten. Damemodellen veier kun 215 gram og herremodellen veier ikke mer enn 265 gram. Lettere pronasjonssko enn Hoka Arahi 2 tror vi ikke er mulig å oppdrive.

Oppsummering:

Er du på jakt etter en lett løpesko for overpronasjon, som både gir god demping og stabilitet anbefaler vi Hoka Arahi 2. Er du derimot på jakt etter en nøytral sko vil vi heller anbefale deg å sjekke ut Hoka Clifton 4.

Få siste nytt og eksklusive tilbud. Abonner på vårt nyhetsbrev!

* indicates required