Slik har Hoka revolusjonert løpeskoen

Slik har Hoka revolusjonert løpeskoen

En løpetur ned vulkanen Etna på Sicilia, ble starten på et paradigmeskifte for løpere over hele verden. Les hvordan de franske ultraløperne Nicolas Mermound og Jean-Luc Diard revolusjonerte løpeskoen.

På den etter hvert mye omtalte løpeturen opplevde de franske pionerne at de kunne ha høyere fart på grunn av den myke vulkansanden. Arbeidet med å utvikle en løpesko for bedre løpstider ned fjellene, ble straks igangsatt. I 2009 kom den første Hoka-skoen, med overdimensjonert yttersåle og ekstrem demping. Skoen ble umiddelbart populær blant ultraløpere, men ble raskt også ettertraktet hos andre.

Mermound og Diard skjønte at de hadde revolusjonert måten å designe en løpesko på.

Etter hvert ble utvalget utvidet og i dag består Hoka-porteføljen av en rekke modeller tilpasset all slags underlag. Hoka har klart det ingen har klart; utvikle en sko med markedets beste demping, samtidig som de har tatt vare på den ekstreme lave vekten. I tillegg er skoen designet slik at man lander stabilt og trygt. Dette har gjort Hoka til et førstevalg for mange løpere.

Det er spesielt fire faktorer som gjør at Hoka har satt en ny standard for løpesko.

1. MIDTSÅLE-VOLUMET

Hoka

Alle Hoka-modeller gir deg fordelen av overlegen demping med i en såle med ekstrem lav vekt. Hoka har opptil dobbelt så mye volum i sålen sammenliknet med en standard løpesko. Dette gir god avlastning av føtter, knær og rygg uansett hvilket underlag du løper på.

2. META-ROCKER GEOMETRI

Hoka

Hoka sitt design med lav dropp fra hæl til tå og en utpreget «rocker» («gyngestol») profil på sålen, gir et naturlig og effektivt steg. Man lander stabilt og beskyttet på hælen og får en rask rullebevegelse fremover til frasparket.

3. AKTIV-FOT RAMME

Hoka 3

Unik mellomsåle gjør at foten står stabilt “nede” I sålen, som i en kajakk og ikke på toppen av sålen som i andre sko. Dette gir stabilitet som passer de fleste føtter og løpestiler.

4. KOMBINASJONEN

Hoka fungerer så bra, fordi alle disse faktorene virker sammen. Man lander trygt og stabilt på hælen som har mye demping og beskyttelse – ruller raskt over til et naturlig og effektivt fraspark på grunn av sålens “rockerprofil”. Skoene er dessuten fantastisk lette. Alt dette gjør at svært mange opplever at de kan løpe oftere og lenger med mindre belastning. Føttene føles friske etter lange løpeturer og det gir økt løpsglede!

Se våre modeller her:

Dame

Herre