Nyhet: Hoka Rincon 3 (Test 2021)

Nyhet: Hoka Rincon 3 (Test 2021)

Hoka Rincon 3 FramsportTekst: Sondre Olstad, daglig leder Framsport

Er du en av de løperne som alltid er på jakt etter den perfekte løpeskoen med laveste mulig vekt uten at det går utover dempingen? Det er jeg også.

Tidligere i år var jeg så heldig å få et testpar av Hoka Rincon 3 og det er den modellen jeg har flest kilometer med denne sommeren. Modellen har fått en skikkelig overhaling fra topp til tå og er den beste utgaven av Rincon til nå. 

I denne testen skal jeg fortelle deg:

  • Hva som er nytt med Hoka Rincon 3
  • Hvilke bruksegenskaper Hoka Rincon 3 har
  • Hva som skiller Rincon 3 mot de andre Hoka-modellene

Dårlig tid? Se det viktigste om Hoka Rincon 3 i vår oppsummeringsfilm under!

Dette er nytt med Rincon 3

«Soft & light meets fast» står det i innersålen når du åpner opp skoen. Den første følelsen er alltid spennende. Du vet. Den følelsen du får når du tar på en helt ny løpesko.

Vi starter med det som er så spesielt med Rincon-modellene, nemlig vekten. Med en vekt på 212 gram (herre us 9) og 185 gram (dame us 7), vil Rincon 3 være blant de modellene med mest demping i lettvektskategorien. Med lav vekt og en meget overkommelig pris (1599,-), er vi sikre på at Hoka Rincon 3 vil få hedersplass i mange sko-garderober fremover.

Slik er mellomsålen

Versjon 3 har fått en skikkelig oppgradering både i overdel, mellomsåle og yttersåle. Mellomsålen har fått et nytt CMEVA-skum (som Hoka kaller det). Dette skummet gjør sålen både lettere og mer responsivt enn tidligere versjoner. Om du har løpt med Rincon 1 eller Rincon 2, vil du føle at Rincon 3 gir litt mer spenst i frasparket. Det nye skummet gjør også at «spensten» i sålen skal holde enda flere kilometer.

Hoka Rincon 3

Yttersålen har blitt mer slitesterk

Et liten svakhet med tidligere Rincon-modeller har vært holdbarheten på yttersålen. Det har vært få slitasjedeler for å bevare den lave vekten. Naturlig nok vil det gå utover slitasjestyrken, og vi har derfor anbefalt Rincon til primært mølle og asfalt. På Rincon 3 har yttersålen fått økt slitasjestyrke uten at det har gått utover den lave vekten. Og det er noe vi er veldig fornøyd med! Jeg har brukt mine mye på grus og ser minimalt med slitasje. Men bruksområdet anbefales fortsatt til asfalt og mølle.

Pustende overdel

Overdelen er en 100% vegansk mesh med gode pusteegenskaper. Uten tvil den beste Rincon-overdelen til nå! «Tunga» har blitt flat og tynn og legger seg fin rundt vristen. Den nye overdelen vil også gi noe mer spillerom for tærne enn Rincon 2.

Det er også verdt å nevne at Rincon 3 bli tilgjengelig i WIDE! Jeg vet om mange Hokafans som vil bli glad for dette!

Når er Rincon 3 det åpenbare valget?

Rincon 3 er modellen for deg som er opptatt av vekt. Ingen annen (Hoka) løpesko gir så mye demping til en så lav vekt. Den aktive løperen vil bruke Rincon 3 som en treningssko til daglige turer og lengre tempoøkter. For mosjonisten vil denne modellen også passe som en ypperlig intervall-sko.

Hva skiller Hoka Rincon 3 fra de andre Hoka-skoene?

Hoka Rincon 3, Clifton 8 og Mach 4. Hva er egentlig forskjellen mellom disse og hvilken passer ditt bruk best?

Hoka Rincon 3 VS Clifton 8
Rincon 3 er tempoutgaven av Clifton 8. Den er derfor noe lettere og har en mer avrundet såle som gjør at du kommer raskere på forfot. Clifton 8 er Hoka sin «daily trainer» og vil derfor ha noe mer slitasjestyrke. Er du på jakt etter en lett og up-tempo løpesko ville jeg valgt Rincon 3.

Hoka Rincon 3 VS Mach 4
Disse modellene ligner på hverandre. Samme dempehøyde på sålen, men Rincon 3 er noen gram lettere og har en mer avrundet såle. Mach 4 har en litt bredere sålebase, som gjør den litt mer stabil. Mach 4 er den jeg bruker som allroundsko og «daily trainer» til alle typer økter. Rincon 3 vil ha deg enda litt raskere fremover. En perfekt sko for raske tempoøkter og intervaller.

Verdt å nevne er prisforskjellen. Rincon 3 vil koste 1599,- og Mach 4 1899,-.

PS: Jeg har samme størrelse i Rincon 3 som i Clifton 8, Bondi 7 osv.