Hoka Zinal - raskeste og letteste terrengskoen til Hoka

Hoka Zinal - raskeste og letteste terrengskoen til Hoka

Hoka Zinal

Løper du intervaller eller raske økter på grus eller i terrenget?

Jeg har skrevet litt om Hoka Zinal - en sko som vil dekke mange løpere sitt behov. Bør disse inn i din skohylle? Du er bare noen minutter unna svaret 👇


Det er alltid spennende når Hoka kommer med nye modeller.

Jeg husker godt jeg snørte på meg Hoka Zinal for første gang under et innkjøp høsten 2020. «Her har Hoka truffet blink» var det første jeg tenkte da skoen satt på foten. 

Hva skal barnet hete?

Mange Hokafans kjenner godt til terrengmodellene Speedgoat og Torrent. Speedgoat er kjent for sin gode demping og Torrent for sin lave vekt og gode løpsfølelse. Se for deg at disse to modellene får et barn sammen.

Barnet heter Hoka Zinal og har arvet det beste fra to verdener:

Grep/beskyttelse og respons/lav vekt.

Faktisk er Zinal nå den raskeste og letteste terrengskoen du får fra Hoka.

Se filmen med Ola Korbøl som oppsummerer skoen. I filmen får du også vite hvor navnet «Zinal» kommer fra.

3 grunner til at Hoka Zinal vil treffe løpemarkedet godt

1. Lav vekt
Demping og beskyttelse veier. Så hvordan kombinere dette på en lettvektssko? Med Zinal har Hoka klart å lage en terrengsko som både får til lav vekt og god nok beskyttelse. Damemodellen i str US 7 veier 199 gram og herremodellen i US 9 veier 239 gram. Droppen er på 4 mm.

2. Såle som kombinerer fart, grep og demping
Sålen har en tynt lag med mykt og lett EVA-skum nærmest foten. Midt i sålen finner du gummiert EVA for stabilitet, beskyttelse og respons. Ned mot bakken finner du en Vibram Megagrip litebase såle med strategisk plasserte knaster med 4 mm høyde.

Sålen er konstruert for å ha nok beskyttelse og stabilitet i krevende terreng og til å være rask nok i lettere terreng.

3. Tilpasset et bruksområde mange trenger sko til
En fast kort runde. 

Eller intervaller.

På grus - eller i terrenget.

Kjenner du deg igjen?

Veldig mange løpere har disse øktene i sin ukeplan - og da er det så gøy at vi har en nyhet som er optimalisert for akkurat disse øktene. 

Hoka Zinal er er rett og slett skoen for deg som ønsker en rask terrengsko med lav vekt.

Hva synes du?

Håper du har blitt litt mer kjent med Hoka Zinal etter å ha lest og sett filmen. Skal du fortsatt være i tvil om dette er skoen for deg, er det bare å sende meg en mail: sondre@framsport.no

... Skulle du ende opp med å kjøpe skoen er det veldig hyggelig om jeg får en tilbakemelding på hva du synes om skoene😊 God løpetur! 

PS: For min del er skoen «true to size». Den har en veldig god passform og tøyelig tåboks som vil tilpasse seg forskjellige typer føtter. Tungen/lappen er festet på innsiden, så Zinal sitter meget bra. Det vil du fort merke.