Hoka Zinal 2 - Lettere, smidigere, raskere!

Hoka Zinal 2 - Lettere, smidigere, raskere!

Hoka Zinal 2

Skoen som er oppkalt etter en Sveitsisk fjellandsby er tilbake, og den er ikke så lett gjenkjennbar fra den første utgaven. Hoka Zinal 2 er i prinsippet en helt ny sko fra topp til tå. Det som ikke har forandret seg er bruksområdet og tanken bak skoen.

  • Se kolleksjonen HER

Hoka Zinal 2 er en lett og responsiv terrengsko som er tiltenkt en kvikkere stegfrekvens, og høyere tempo. Her kommer du litt nærmere bakken, og får en overdel med en performance fit som både sikrer godt fothold og god stabilitet når det går unna i terrenget. I tillegg har man fått en grovere yttersåle som sikrer enda råere grep enn forgjengeren.

Først – hva er nytt med Hoka Zinal 2?

  • Helt ny overdel i en resirkulert mesh
  • Helt ny, spenstigere mellomsåle med økt energiretur
  • Ny Vibram Megagrip Litebase-yttersåle med 5mm knaster
  • Elastisk krage på anklene for å holde sand og skitt ute av skoen

Kort fortalt – Alt er nytt. Nå har vi skrapt overflaten litt, men la oss gå litt mer i sømmene på denne nyheten.

Hoka Zinal 2

Overdel 

Så overdelen på Zinal 2 er helt ny fra sin forgjenger, og den er av det litt uortodokse slaget. Her har Hoka slengt på en elastisk krage ved anklene, som gjør at sand og skitt holdes ute av skoen når du ferdes på løse underlag. Dette gjør at skoen føles mer som en strukturert sokk, og sørger for at du kan fokusere på det tekniske terrenget, fremfor grusen du har samlet i skoen underveis. Selve overdelen er konstruert av en resirkulert mesh som er lagd for å drenere vann effektivt og tørke lynraskt. I tillegg lufter den godt, så føttene holdes komfortable når du flyr gjennom skog og mark.

Passformen her er fotnær og performance-rettet. Det vil si at overdelen sikrer foten godt, og sørger for stabilitet og kontroll når du ferdes i ulendt terreng. Når det er sagt, så skal ikke denne overdelen oppleves trang, eller restriktiv – men det er greit å være obs på at denne ikke er laget for å være særlig romslig eller bred.

  • Se Kolleksjonen HER


Mellomsåle
 

Mellomsålen er, som alt annet, helt ny. Dette er en lettvekts EVA-mellomsåle som gir en myk og spretten demping, til tross for at den har en lavere stack/demping enn en del andre Hoka terrengsko. Her får du en sko med god bakkekontakt som også tar vare på føttene dine. Denne mellomsålen har en betydelig økt energiretur fra sin forgjenger, og vil oppleves mer levende i dempingen. Dette gjør den utmerket til de dagene hvor du vil plukke opp tempoet i skogen, eller på fjellet.

Yttersåle 

Så her har Hoka valgt å øke dybden på knastene fra forgjengeren. Den første utgaven hadde 4mm knaster, mens Zinal 2 kan skilte med 5mm knaster. Denne gangen er det snakk om Hoka’s «Traction Lug» som er knaster med små tagger på, som sikrer enda mer friksjon og råere fotfeste. Dette i kombinasjon med økt gummidekning gjør at denne yttersålen både er mer slitesterk, og gir et enda råere grep. Gummien vi snakker om her er selvfølgelig Vibram Megagrip i en Litebase-utforming. Med andre ord er grepet markedsledende, spesielt i våte og utfordrende forhold.

Så hvem er Hoka Zinal 2 for?

Jo, Hoka Zinal 2 er for deg som:

  • Trenger en rask, lettvekts terrengsko til raskere økter eller konkurranse
  • Vil ha en løpesko som er glimrende i krevende terreng
  • Liker terrengsko som har mer bakkekontakt og er mer minimale i utformingen

For å summere opp Hoka Zinal 2, så er det en perfekt sko for raskere løpeturer i skog, fjell og mark. Den gir deg fantastisk grep, spenstig demping med god respons og en komfortabel overdel som holder småstein og rusk ute av skoen. Selv om mange vil bruke denne til tempoøkter og konkurranse, så er det også en svært komfortabel sko til deg som vil ha en lett og spretten sko til rolige turer i terrenget.

Uansett tiltenkt bruk, så tror vi at du vil elske løpsfølelsen Zinal 2 tilbyr!