Hoka Torrent 3 - Rask, fjærlett og responsiv terrengpakke!

Hoka Torrent 3 - Rask, fjærlett og responsiv terrengpakke!

Hoka Torrent 3

Det er ikke alle Hoka-sko som har et høyt dempevolum. Noen av modellene deres er laget for å ha en responsiv demping og en mer “ufiltrert” løpsfølelse hvor man får skikkelig bakkekontakt. Hoka Torrent 3 er en slik sko. 

 • Se kolleksjonen HER

Mitt navn er Tor Vassvik, og jeg er driftssjef her på Framsport. De siste ukene har Hoka Torrent 3 vært én av skoene i terreng-rotasjonen min. Det er noe forfriskende med å få et par raske og lette sko med et lavere dempevolum på beina, når jeg primært roterer i sko med et relativt høyt dempevolum for mengdetreningen. Kort fortalt så har jeg har kost meg med opplevelsen. Jeg har snekret sammen en kort video med en kjapp oppsummering av Torrent 3. Jeg har også flere tanker om skoen, så om du er interessert i skoen er det bare å fortsette å lese etter videoen. 


Så hva er nytt med Torrent 3?

 • Ny overdel i en lettvekts resirkulert engineered mesh (Robust polyester-overdel)
 • Bedre beskyttelse rundt tåboksen mot stein og røtter
 • Optimalisert drenering for hurtig tørking
 • Forbedret yttersålemønster
 • Ny seig gummiblanding på yttersålen for økt levetid
 • Lavere vekt 

Hoka gjør mye rett med denne modellen, med lavere vekt, bedre fothold og økt beskyttelse for føttene. Hoka Torrent 3 er en modell som er utformet og skapt i samarbeid med noen av verdens beste terrengløpere, og det kjennes at dette er en sko for de som liker å fly gjennom terrenget. For min del var det en deilig variasjon å få skikkelig kontakt med underlaget, og det å få følelsen av at all energien man legger i mellomsålen umiddelbart overføres til bakken og frasparket. Jeg har fått logget noen kilometer i disse, så jeg føler jeg har god nok oversikt til å kunne gjøre et hederlig forsøk på å beskrive Hoka Torrent 3.

Overdel - Ukomplisert presisjon

Hoka Torrent 3 har en lettvekts overdel i en resirkulert engineered mesh. Det vil si at den har en slitesterk polyester-overdel som har en svært behagelig og fotnær passform. Dette var en deilig overdel som bare satt godt på foten rett ut av esken. Jeg opplevde den ikke som trang eller restriktiv heller, selv på turer godt over mila. Når det kommer til størrelse, så er erfaringen at denne har normal Hoka-størrelse. Det vil si at den størrelsen som gjelder i Clifton, Bondi etc. Også er gjeldende her.

Hoka Torrent 3 MEPR
 

Mellomsåle - Respons og kvikkhet

Her får man en PROFLY-mellomsåle som er konstruert for å gi beskyttelse og demping i hælen til midtfot, og respons i forfoten for en skikkelig smidig stegavvikling. Dette gjør skoen til et glimrende alternativ for raskere treningsturer eller konkurranse som går i terrenget. Dette er med andre ord ikke skoen for deg som er på leting etter en myk og godt dempet terrengsko for å spise uanstrengte kilometer i. Her får du en mellomsåle som er laget for å effektivt overføre energien fra fot til underlag og smidigst mulig avvikle steget ditt for rask fremdrift. Dette var svært forfriskende for min del, da jeg primært trener i Mafate Speed 4, Speedgoat 5 og Tecton X i terrenget, som alle har et generøst dempevolum. Her fikk jeg plutselig bakkekontakt og et mer ufiltrert løpesteg enn jeg har hatt på en stund. En gøyal sko å løpe i, rett og slett. 

Yttersåle - Allsidig grep

Hoka Torrent 3 har en yttersåle med 4 mm dype knaster utført i en ny og mykere gummiblanding for å gi godt fotfeste. Dette gjør at Torrent ikke føles helt som fotballsko når en skal løpe noen pendlerseksjoner på asfalt også. Denne yttersålen gir også fantastisk grep spesielt på mykere underlag, og gir skikkelig god og uhemmet kraftoverføring fra steget ditt ned i mykere og løsere underlag. Hvis man skal peke på én ting jeg som regel alltid savner i sko som ikke har det – så er det Vibram-gummien. Jeg merket at Vibram-sålene har et lite hakk råere grep på f.eks. våt stein og våte røtter enn det Durabrasion-sålen (ny gummiblanding) hadde her, men det er snakk om detaljer – og denne yttersålen gjorde seg aldri bort for min del. 

Hvem er Hoka Torrent 3 for?

Jo, dette er skoen for deg som:

 • Vil ha en rask terrengsko med skikkelig bakkekontakt
 • Vil ha en konkurransesko til terrenget
 • Vil ha en smidig og lett sko med godt fotfeste i terrenget

For å ta en oppsummering av Hoka Torrent 3 for min del, så er det en utrolig ukomplisert sko uten unødvendige bjeller og fløyter. Dette er en sko som tar solide tekniske komponenter og setter de sammen til en totalpakke som er pålitelig og velgjort. Overdelen er en enkel, men dønn solid mesh som gir sikkert fothold, mellomsålen er glimrende for et responsivt og effektivt steg, og yttersålen sikrer et godt grep i terrenget. Personlig var det en liten tilvenning for føttene mine å måtte forholde seg til en såpass responsiv sko igjen, men det var en fornøyelse å plukke opp tempoet litt i disse skoene.

Det er verdt å nevne at hvis du var en av de som elsket Hoka Torrent 2, så vil du elske Hoka Torrent 3 minst like høyt. Her får du mye av det samme i en lettere forpakning med en forbedret yttersåle, og en forsterket overdel. Alt i alt en solid og kvikk terrengpakke!

Send oss gjerne en e-post på kundeservice@framsport.no eller en melding på chatten om du har noen spørsmål rundt modellen!

 • Se kolleksjonen HER

Hoka Torrent 3 vs. Hoka Speedgoat 5

Her blir Hoka Torrent 3 en raskere, mindre dempet og mer responsiv terrengsko enn det Speedgoat 5 er. Speedgoat 5 er en svært godt dempet og myk terrengopplevelse med Vibram-yttersåle. Torrent 3 er ikke myk, men den er laget for fart og effektivt steg!


Hoka Torrent 3 vs. Hoka Challenger 7

Hoka Torrent 3 blir en mer terrengspesifikk sko enn det Hoka Challenger 7 er. Challenger 7 er en hybrid-sko som er tiltenkt alle typer underlag, mens Torrent 3 er en sko som trives aller best i skog, mark og fjell. Torrent 3 er også en mer responsiv sko, med mindre dempevolum enn Challenger 7.