Hoka Torrent 2 – Terrengracer i ny utgave (Test 2020)

Hoka Torrent 2 – Terrengracer i ny utgave (Test 2020)

Hoka Torrent 2Hoka Torrent 2 er en ny og oppdatert terrengsko fra Hoka. Torrent 2 skiller seg fra de andre terrengskoene til Hoka med et mer minimalistisk design der lav vekt og tempo står i fokus. Vi er sikre på at denne modellen vil bli en favoritt hos løperen som trives best utenfor asfalten. I denne testen skal jeg prøve å gi deg svaret på om dette er riktig modell for deg.

En terrengsko av og for løpere

Hoka Torrent 2 er en «trail-racer» som er designet av Hoka sine ultraløpere Sage Canday og Jim Walmsley. Med denne modellen tilbyr Hoka en terrengsko i lettvektsegmentet, som samtidig har tatt vare på den velkjente Hoka-dempingen. Torrent 2 er en ideell allround sko for deg som liker deg best på grus og sti. Den er lett nok for tempoøkter, men tar likevel vare på føttene på lengre og rolige turer.

Mer anvendelig yttersåle på Torrent 2

På yttersålen har virkelig Torrent 2 fått en oppgradering, med en seigere gummi og mer strategiske plasserte knaster som gir deg bedre grep. Den seige gummien gir deg bedre feste på våte steiner og røtter. Det er viktig å påpeke at Torrent 2 ikke har vibramsåle slik som for eksempel Speedgoat 4. Yttersålen til Torrent 2 gjør nok skoen til en bedre «hybrid». Sålen suger seg ikke like godt i asfalten som vibram sålen til Speedgoat 4.

Har du derfor noen asfaltstrekk på løpeturene dine, vil yttersålen til Torrent 2 passe bedre.

Mellomsåle som høster skryt for dempingen

Torrent 2 byr på en Profly-mellomsåle med et mykere skum i hælen og et fastere skum i forfot. Denne blandingen gir deg en myk landing og et fastere fraspark. Veldig god løpsfølelse om jeg skal si det selv.

Etter noen lengre løpeturer ble jeg overrasket over hvor komfortabel skoen var å løpe med. Torrent 2 ble også testet i april-utgaven av Kondis. Der fikk skoen veldig skryt for dempingen sammenlignet mot andre terrengsko. Tykkelsen på mellomsålen i herre US 9 er 23 mm under hæl og 18 mm under forfot. Det gir en dropp på 5 mm.

Slitesterk overdel som tåler en trøkk

Overdelen er laget av resirkulert polyester mesh. I tillegg er det lagt på beskyttelse rundt tåboks for å gjøre skoen mer slitesterk. Skoen oppleves som «true to size». Jeg bruker us 8,5 i nesten alt av Hoka, og Torrent 2 er intet unntak. Overdelen gir et godt fothold og jeg tror passformen vil passe mange føtter. Passformen er litt smalere vs Clifton 6.

Min vurdering

Det er ikke til å legge skjul på at Speedgoat 4 har vært vår mest populære terrengsko. Grunnen er nok at mange er opptatt av dempingen og her er Speedgoat 4 i en klasse for seg selv.

Når du tar på deg Torrent 2 vil du merke at dette er en helt annen type løpesko. Du får en lettere, smidigere løpesko med mer respons. Spesielt merkes den gode responsen når du løper på myke og våte underlag.

Sålen til Torrent 2 gjør den også som en god allrounder til flere typer underlag.

Konklusjon: Er du på jakt etter en lett terrengsko med god løpsfølelse, men som samtidig tar vare på føttene på lange løpeturer? Da ville jeg testet Torrent 2 og gitt den en sjanse. Jeg er faktisk sikker på at du vil bli glad i denne modellen – det har hvertfall jeg blitt!

God løpetur!