Hoka Speedgoat MID 2 GTX – superlett tursko med Gore-Tex

Hoka Speedgoat MID 2 GTX – superlett tursko med Gore-Tex

Hoka Speedgoat MID 2 GTX

Hoka Speedgoat MID 2 GTX er en helt ny modell fra Hoka som tar turskoen til et nytt nivå. Med en ny Gore-Tex membran, lav vekt og god demping er vi sikre på at denne modellen vil bli sett på turstier over hele landet. Vi har tatt en nærmere titt på Hoka Speedgoat MID 2 GTX.

Dette vil du lære om Hoka Speedgoat MID 2 GTX i denne artikkelen:

  • Hva slags type sko er Speedgoat MID 2 GTX?
  • Hvordan er overdelen og sålen til Speedgoat MID 2 GTX?
  • Hvorfor bør du velge Speedgoat MID 2 GTX?
  • Hva skiller Speedgoat MID 2 GTX mot de andre turskoene fra Hoka?

En allsidig tursko

Hoka Speedgoat MID 2 GTX er først og fremst en lett tursko som vil passe til alt fra søndagsturer i marka til raske turer i fjellet. Med en vekt på 320 gram i damemodell og 376 gram i herremodell, kan vi skjønne at Hoka beskriver denne modellen som en «speed hiker». Den lave vekten gjør Speedgoat MID 2 GTX til en ypperlig løpesko på vinterføre, gjerne i slaps og snø.
Med Speedgoat MID 2 GTX får du komforten til en løpesko og stabiliteten og slitestyrken til en tursko.

Ny overdel med Gore-Tex Membran

Vi er meget fornøyd med at de nye turskoene fra Hoka kommer med Gore-tex. Dette er en vanntett membran med gode pusteegenskaper som de fleste kjenner til. Hoka Speedgoat MID 2 GTX vil dermed holde føttene dine tørre på alle fremtidige turer.
Hoka har også gjort en viktig oppdatering: Lesten har blitt noe romsligere som vil gjøre den mer tilpasset hovne føtter og tykkere strømper.
Skoen sitter utrolig godt på foten og rundt anklene finner du en skikkelig padding som sikrer god komfort og støtte.

Dempingen til en løpesko

I mellomsålen finner du en skumblanding av EVA og CMVA. Den er altså denne blandingen som sikrer deg den berømte Hoka-dempingen. Vi mener at Hoka har funnet en god kombinasjon og støtdemping og respons. Denne sålen må prøves!
Yttersålen består fortsatt av Vibram Megagrip med 5mm knaster, som vi har hatt meget god erfaring med på tidligere modeller. Knastene med Vibram Megagrip gir veldig godt grep, på alle underlag.

Hvorfor velge Hoka Speedgoat MID 2 GTX?

Er du på jakt etter en lett hikingsko med høy ankel har du lest riktig artikkel. Denne turskoen har alle funksjoner en tursko skal ha. God stabilitet, bra grep, vanntett og slitesterk overdel. Bonusen er at den lave vekten og gode sålen, gir deg følelsen av å ha på en løpesko.

Hva skiller Hoka Speedgoat MID 2 GTX mot de andre turskoene fra Hoka?

Hoka Speedgoat MID GTX VS Hoka Speedgoat 4 GTX
Dette er egentlig samme type sko. Men Hoka Speedgoat MID 2 GTX har en høy ankel som vil gjøre at vann, slaps og snø ikke kommer ned i skoen. Den høye ankelen vil også gi bedre stabilitet.

Hoka Speedgoat MID 2 GTX VS Hoka Sky Toa
Den største forskjellen her er mellomsålen. Hoka Speedgoat MID 2 GTX har en «softere mellomsåle» enn sky Toa. Sky Toa er en litt stivere sko som vil gi bedre stabilitet i litt mer krevende terreng.

Hoka Speedgoat MID 2 GTX VS Hoka Sky Kaha
Speedgoat MID 2 GTX er først og fremst en hiking sko eller tursko. Sky Kaha er fjellstøvelen til Hoka som er en mer «robust» sko. Sky Kaha har en tykkere såle og en høyere ankel.

Hoka Speedgoat MID 2 GTX dame og herresko