Hoka Speedgoat 6 - Geita er tilbake! 🐐

Hoka Speedgoat 6 - Geita er tilbake! 🐐

Hoka Speedgoat 6

Det er få, om noen, terrengløpesko som har en like høy stjerne som Hoka Speedgoat. Det er noe pålitelig, trygt og kjent med den. Den er godt dempet, men er lett og kvikk nok til å henge med på raskere turer i terrenget. Den har Vibram-såle så du vet at grepet er glimrende, selv på sleipt føre. Den er myk nok til å være pendlersko til og fra stien, og den er glimrende til de virkelig lange turene. Alt dette gjør at det er få løpeturer i terrenget denne ikke passer til. 

Mitt navn er Tor Vassvik og jeg er driftssjef og profesjonell skonerd her på bruket. Mitt forhold til Hoka Speedgoat går helt tilbake til Speedgoat 2. Det er ingen steder jeg trives bedre enn i skogen, og denne skoen har for meg vært symbolet på pålitelighet og forutsigbarhet i terreng-rotasjonen. Den er alltid med i vurderingen når jeg skal snøre på meg løpesko før en tur i terrenget, for jeg vet at den aldri skuffer. Derfor ble jeg svært fornøyd når jeg fikk sklidd over et testpar av den etterlengtede Speedgoat 6 på innkjøp på Hamar.

Så hva er nytt på Hoka Speedgoat 6?

 • Helt ny og slitesterk «Dynamic Sandwich Mesh»-overdel
 • Ny, lettere og mer responsiv CMEVA-mellomsåle
 • Vibram Megagrip yttersåle med forbedret mønster
 • Enda lavere vekt 

Til tross for disse store oppdateringene, så er det noe kjent med løpsfølelsen her. Vil du vite mer om Speedgoat 6? Da foreslår jeg at du fortsetter å lese under videoen! 👇

Overdel 

Overdelen her er en såkalt «Dynamic Sandwich Mesh»-overdel. Det er kort og greit et fancy navn for en slitesterk, dobbeltlags overdel som både holder rusk ute av skoen og samtidig puster godt. Overdelen her har blitt slanket fra forgjengeren, uten at det går på bekostning av byggekvaliteten, så denne tåler fortsatt terrenget godt. I tillegg har man fått forsterkende bånd på innsiden av overdelen som holder foten på plass og gir økt stabilitet. Tåbeskyttelsen har i tillegg blitt enda bedre her, så når beina blir slitne og du begynner å sparke steiner mot slutten av turen – så er du heldigvis godt beskyttet. Min erfaring med denne overdelen er at den puster bedre enn 5’eren gjorde. Den er fortsatt komfortabel, men det er greit å nevne at denne ikke er veldig romslig*. Den er laget for å sitte godt på foten når du ferdes på ujevnt underlag – noe den gjør svært godt. Hælkappen er godt polstret og vennlig mot akillesen. Tungen er anatomisk utformet og gir god beskyttelse fra lissene når du strammer til. Alt i alt en svært vellykket overdel som sitter godt på foten.

*(Husk at det finnes WIDE-modeller dersom du trenger en romsligere passform - WIDE-modeller vil være tilgjengelig fra slutten av juni )

Mellomsåle 

Mellomsålen på Speedgoat 6 har blitt mer responsiv enn forgjengeren. Det betyr på ingen måte at dette er en stiv og livløs sko – langt i fra. Den har kort og greit fått et nytt, lettere CMEVA-skum som gjør den enda mer lettløpt og gøyal på stien. For de som løpte i Speedgoat 4, så vil jeg trekke en liten parallell til den utgaven – men her vil det riktignok være litt mer liv i sålen. For meg så gjør det at skoen føles litt «raskere», og smidigere når man er ute på stiene. Dette er også godt nytt for levetiden på skummet, så man kan forvente en solid mengde kilometer fra denne mellomsålen før den vil føles flat. Til tross for økt respons, så er det også verdt å nevne at dette stadig er en maksdempet mellomsåle som vil være superkomfortabel selv på lengre løpeturer i skog og mark.


Yttersåle

Her er det fortsatt den trofaste Vibram Megagrip-yttersålen, som sørger for at det aldri står på grepet når du er ute og løper. Selv på sleipt føre. Det som er gjort nytt her er at gummien har blitt dratt opp på sidene, og man får knaster selv opp på kantene. Dette gjør at skoen, i tillegg til bedre grep, får økt stabilitet i steget. Dette i kombinasjon med den brede platformen gjør at stabilitet aldri er et problem i denne skoen.

Så hvem er Hoka Speedgoat 6 laget for?

Jo, den er laget for:

 • Alle som liker å løpe i terrenget
 • De som vil ha en svært godt dempet terrengsko
 • De som liker å gå turer i skog og mark, og vil ha en sko som er pustende, lett og smidig, fremfor tradisjonelle tursko.
 • De som vil ha en komfortabel golfsko (Svært populær til denne bruken, faktisk)

Det er med andre ord ikke en nisje-sko man prater om her. Speedgoat 6 er en folkefavoritt av en grunn – den appellerer til de aller fleste som ferdes i skog, mark og fjell – enten du løper eller går.

For å ta en kjapp oppsummering, så er dette i mine øyne en svært vellykket oppgradering av en svært god sko. Speedgoat-serien skal ikke tukles for mye med, og de er de smertelig klare over hos Hoka. Oppdateringene som er gjort her er gjort med omhu, og de tikker bokser som alltid er positive: 

 • Økt respons i skummet
 • Lavere vekt
 • Bedre grep
 • Økt stabilitet

Alt dette er gjort etter boka og sørger for å ta en allerede fenomenal sko og gjøre den enda bedre.

Så hvis du er på leting etter en pålitelig og komfortabel løpesko til terrenget – så synes jeg du skal ha Speedgoat 6 som ett av alternativene - for man kan virkelig ikke ta feil med et par Speedgoat.

 

 

Dame:

Sålehøyde: 36 mm i hæl, 31 mm i forfot. 5 mm dropp.

Vekt: 229 gram (US 8)

Anbefalt underlag: Alt av terreng

Herre:

Sålehøyde: 38 mm i hæl, 33 mm i forfot. 5 mm dropp.

Vekt: 273 gram (US 10)

Anbefalt underlag: Alt av terreng