Hoka Speedgoat 4 – terrengskoen du vil elske

Hoka Speedgoat 4 – terrengskoen du vil elske

Hoka Speedgoat 4 test

Hoka Speedgoat 4 er en nyhet som vi har vært veldig spent på. Speedgoat-modellene har alltid vært våre mest solgte terrengsko fra Hoka og vi må være ærlig å si at vi er ekstremt fornøyd med forgjengeren Speedgoat 3. Likevel håpet vi på et par forbedringer på nye Hoka Speedgoat 4. Vi har tatt en nærmere titt på hva det nye råskinnet har å by på.

I denne artikkelen om Hoka Speedgoat 4 har vi skrevet om:

  • Hva slags løpesko er Hoka Speedgoat 4?
  • Hva er nytt med Hoka Speedgoat 4?
  • Hvem bør kjøpe Hoka Speedgoat 4?
  • Hva skiller Hoka Speedgoat 4 mot de andre terrengskoene fra Hoka?

Se film: Sondre og Ola Korbøl fra Hoka Norge går igjennom det nye råskinnet.

Dette er Hoka Speedgoat 4

Vi er sikre på at Hoka Speedgoat 4 tar over stafettpinnen fra sin forgjenger og blir Hoka sitt nye flaggskip i terreng-kategorien. Her får du en fullblods terrengsko med bra demping og godt grep for krevende underlag. Det er faktisk en av verdens beste ultraløpere, Karl «Speedgoat» Melzter, som designet den første Speedgoat-modellen. Han har selvsagt hatt en finger med i spillet også på Speedgoat 4.

Og er det en ting denne karen kan, så er det løping i terreng. Til tross for den godt dempende sålen, vil du raskt merke at dette er en smidig sko som vil ta deg både opp og ned bratte stier. En perfekt sko til vinterløpingen!

Hva er nytt med Hoka Speedgoat 4?

Dersom du hadde håpet på en helt ny modell med en rekke endringer, vil du nok bli skuffet. Vi er derimot fornøyde med at det ikke har blitt gjort noen drastiske endringer fra Speedgoat 3. Speedgoat 3 er en modell vi har vært veldig fornøyd med, og gjennom hele 2019 har vi til gode å få én reklamasjon på denne modellen.
Når det er sagt, håpet vi på spesielt én forbedring, og det fikk vi. Speedgoat 4 har først og fremst fått en ny overdel som er noe romsligere enn sin forgjenger. En litt utvidet tåboks og noe høyere takhøyde over vristen tror vi mange blir fornøyde med. Du vil merke det umiddelbart når du tar på skoen for første gang. Likevel vil jeg påpeke at jeg har en nokså smal fot, og føler ikke at foten «svømmer rundt» i en romslig sko.

Overdelen i Speedgoat 4 er laget i en 3D-print rundt og over vristen. Poenget med dette er å optimalisere fotholdet og støtten.
Mellomsålen skal også ha fått et noe lettere og «spenstigere» skum. Jeg har nå løpt noen turer med Speedgoat 4 på den ene foten og Speedgoat 3 på den andre foten, og jeg må være ærlig å si at jeg på dette området ikke klarer å kjenne forskjell. Men forhåpentligvis har det nye skummet en bedre holdbarhet, slik at spensten i sålen bevares lenger.
Yttersålen består fortsatt av Vibram Megagrip som sikrer godt grep på alle typer underlag. Selve knasten har fått en ny utforming som skal gi bedre feste på sleipt underlag.

Passer Hoka Speedgoat 4 for deg?

Om du er på jakt etter en løpesko eller gåsko til grus, sti og terreng ville jeg ikke vært i tvil. Med Hoka Speedgoat 4 får du en førsteklasses terrengsko spekket med komfort. Skoen er i seg selv designet til lange løp i krevende i terreng, men den vanlige løperen vil bruke Speedgoat 4 som en god treningssko.
Er du den løperen som liker deg på grusen, men som gjerne tar en sløyfe innom litt krevende stier og terreng vil jeg anbefale denne modellen. Sålen tåler også fint transportetapper på asfalt. Speedgoat-modellene er også vår mest solgte sko til vinterløpingen. 

Hva skiller Hoka Speedgoat 4 mot andre terrengsko fra Hoka?

Hoka Speedgoat 4 VS Hoka Speedgoat 3
Den største forskjellen ligger i overdelen. Hoka Speedgoat 4 vil jeg si har en bedre passform. Du får en god følelse når du snører på deg skoen for første gang og den sitter som støpt på foten. Speedgoat 4 vil også være tilgjengelig i Wide-utgave. 

Hoka Speedgoat 4 VS Hoka Evo Mafate 2
Hoka Evo Mafate 2 har først og fremst litt mer volum og demping i sålen. Om du skal løpe i litt krevende terreng tror jeg du vil foretrekke Speedgoat 4. Evo Mafate har også en litt annerledes «stretch» i overdelen.
Ute etter mest mulig demping til lange løp? Velg Evo Mafate 2. På jakt etter en god treningssko som passer til alle typer terreng? Velg Hoka Speedgoat 4.

Hoka Speedgoat 4 VS Hoka Evo Speedgoat
Evo Speedgoat er en litt lettere og «raskere» utgave av Speedgoat 4. Noe fastere såle og lettere overdel. Evo-utgaven har en mer fleksibel tåboks som vil passe deg med litt bred vrist. Har du en smalere fot ville jeg nok valgt den vanlige utgaven.

Hoka Speedgoat 4 vs Hoka Challenger ATR 5
Speedgoat 4 er en fullblods terrengsko. Challenger ATR 5 passer for deg som ønsker en allround sko til asfalt, grus og lett terreng. ATR 5 har ikke vibram såle som vil gi et dårligere grep på glatte underlag.

Nysgjerrig på farger og størrelser? Se våre modeller av Hoka Speedgoat 4 her.