Hoka Skyward X - Demping har fått en ny dimensjon

Hoka Skyward X - Demping har fått en ny dimensjon

Hoka Skyward X

Det er noen ting her i verden man ikke får nok av. Parmesan på pasta, komplimenter og hvitløksbrød for å nevne noe. Spør du produktutviklerne på Hoka, så ville de nok være raskt ute med å legge til DEMPING på den listen – For noen ga teamet på Hoka fri tilgang på skum, og resultatet er intet mindre enn Hokas mest dempede sko noensinne – Hoka Skyward X.

 • Se kolleksjonen HER

Det er tydelig at det er flere som tenker det samme som Hoka, for det er få sko som har skapt så mye etterspørsel her på Framsport som det denne skoen har. Vi skjønner dere godt – for vi har gledet oss som barn på julekvelden her på bruket. 5cm med skum, karbonplate, myk og deilig overdel – det er mye å like her, og ja – stikkordet er MYE

(Artikkelen fortsetter under videoen)

La oss kikke under panseret på Hoka Skyward X:

 • Strikket overdel for en deilig passform
 • Mellomsåle med PEBA-skum og en superkritisk EVA-ramme.
 • Konveks, H-formet karbonplate for spenst og stabilitet
 • Aggressiv Metarocker
 • Svært god dekning av gummi på yttersålen

Dette er en komfortpakke uten like som er laget for å spise kilometer så uanstrengt som overhodet mulig. Dette er en sko som vi ikke har fått testet enda, så dette blir en ren artikkel fra vår side!

Overdel

I tråd med resten av skoen, ble overdelen konstruert med ren komfort i tankene. De har valgt en flatstrikket overdel som legger seg fint rundt foten med en sokke-lignende passform. Denne er også konstruert for å puste godt. Hælen er akillesvennlig utformet og har rikelig med padding. Tungen har også godt med padding, så her vil ikke lissene gnage deg på vrista. Denne er også laget med en relativt romslig tåboks, så det skal være godt med rom for tærne i forfoten.

Mellomsåle

Okei – la oss bare hoppe i det, for det er MYE å ta for seg her. Her snakker vi 48mm skum i hæl og 42mm i forfot. Her sitter foten i en såkalt «Deep Active Foot Frame» som er en utforming i hælen som trekker det øverste skumlaget opp på foten. På denne måten sitter man trygt og godt nede i skummet.

Det øverste skumlaget her er deilig, mykt og spenstig PEBA-skum. Dette sørger for en fantastisk balanse av skyhøy komfort og rikelig med sprett og energiretur. Under dette laget finner man karbonplaten som er utformet konvekst, slik at du får utnyttet spennet i platen for å få et deilig «sprett» i steget. Denne platen er utformet med 4 «stag» i hvert hjørne av skoen, slik at den fungerer som en avstiver – og dermed sørger for god stabilitet i skumhavet.

Under platen ligger det et «chassis» rundt skoen med superkritisk EVA-skum á lá det vi finner i Mach 6. Dette er et skum som ikke føles ulikt PEBA-skum og sørger for en deilig myk landingsplatform med et innslag av respons. Dette er med andre ord en skum-sandwich som er bygget for et helt nytt nivå av komfort.

Yttersåle 

Her har de gått for et solid lag med slitesterk gummi. Det er tydelig at de har tenkt på levetiden her, så denne skal tåle mange kilometer. Gummien er også av det seige slaget, så du får et godt fraspark.

Så hvem er Hoka Skyward X laget for?

Jo, denne komfortpakken er laget for:

 • De som vil ha markedets mest komfortable løpesko
 • De som vil ha en mengdesko som virkelig tar vare på føttene
 • De som skal løpe langt og trenger mest mulig demping.
 • De som har en litt tyngre bygning og vil ha mest mulig avlastning for leddene

Det er med andre ord ingen reservasjoner på en sko som dette. Dette er rett og slett for deg som vil løpe så komfortabelt som overhodet mulig. Det er ikke en sko som er laget for å knuse rekorder, men den er for deg som vil pleie føttene i et par sko som også er spretne og morsomme å løpe i.

 • Se kolleksjonen HER

 

Hoka Skyward X VS Hoka Cielo X1

Her er Skyward X tiltenkt mengdetreningen og maksimal skånsomhet. Cielo X1 er mer rettet mot tempoøkter og racing med en mer aggressiv utforming og litt mindre dempevolum. Det de deler er at begge er svært morsomme sko å løpe i. 

Hoka Skyward X Vs. Hoka Bondi 8

Her er begge mengdetreningssko for asfalt, men Skyward X vil ha betydelig mye mer demping, et mer livlig skum og karbonplate - hvor Hoka Bondi 8 er mer tonet ned og vil ha litt mindre "sprett" i mellomsålen. Bondi 8 vil forøvrig være det beste alternativet til fritidsbruk her.

Sålehøyde: 48/42 mm (herre). 46/40 mm (dame).

Drop: 6 mm

Vekt: 283 gram (US 8) / 321 gram (US 10)

Anbefalt underlag: Asfalt, grus, tredemølle, tartandekke.