HOKA Rocket X - HOKAs raskeste sko noensinne!

HOKA Rocket X - HOKAs raskeste sko noensinne!

HOKA Rocket X

Løpesko med karbon-plate har blitt det soleklare valget når farten skal være høy og personlige rekorder skal settes. Med nyheten HOKA Rocket X vil HOKA ha en super-sko som skal kjempe om rekorder i 2021. Jeg har tatt en nærmere titt på HOKA sin raskeste sko noensinne!

Om du har dårlig tid og skal ut på løpetur er det veldig forståelig! Da kan du se hele oppsummeringen av skoen da jeg tok en prat med Ola Korbøl fra HOKA Norge. 

Hva slag løpesko er HOKA Rocket X?

Vekt: 210 gram (US9)
Stack: 30-25 mm
Dropp: 5 mm

HOKA Rocket X regnes som en racingsko for de aller raskeste øktene og til konkurranse. I mellomsålen finner du en karbonplate som avstiver hele sålen, og gir dermed en vanvittig respons. Likevel har den nok demping til å ta vare på føttene på både halv-maraton og maraton.

HOKA Rocket X har allerede flere gode resultater å vise til. I februar 2020 fikk vi en sniktitt på Rocket X da Aliphine Taliamuk cruiset inn til seier på maraton i den prestisjetunge amerikanske OL-kvalifiseringen. Noen måneder senere viste Therese Johaug frem skoene under Impossible Games på Bislett, da hun løp inn til en meget solid tid på 10 000 meter.

Overdelen til HOKA Rocket X

Overdelen er først og fremst veldig tynn for å spare vekt og gi god ventilasjon. Men du vil oppleve at overdelen sitter tight og vil dermed gi et godt fothold. En meget behagelig tunge som legger seg fint rundt vrista.

Passform er ganske lik forgjengeren HOKA Carbon Rocket, men Rocket X kjennes enda bedre ut på foten. Det er faktisk ganske sprøtt.

Her får du en veldig god «lockdown» der skoen vil sitte som støpt på foten, samtidig som tærne får god nok plass i tåboksen. Det nye hælpartiet er også betydelig oppgradert og gir veldig god støtte når farten blir høy.Hoka rocket x

Hvordan er mellomsålen til HOKA Rocket X?

Mellomsålen på HOKA Rocket X har en stack på 30-25 mm. Det vil si at du har 30 mm med såle under hæl og 25 mm med såle under forfoten. Til sammenligning har Clifton 7 en stack på 29-24 mm.

Skummet i mellomsålen består av CMEVA. Dette er et svært lett skum som kombinerer komfortabel demping, stabilitet og respons. Skummet er faktisk litt mykere enn Carbon x, men du får ikke den marshmallow-følelsen som ved f.eks Clifton 7.

Den lette mellomsålen, karbonplaten og en kraftig metarocker (buen) i sålen, vil ha deg raskest mulig fremover.

Yttersålen er mer holdbar enn på Carbon X

HOKA Rocket X er en racing sko der lav vekt står i fokus. Derfor har HOKA spart på slitasjedeler på yttersålen. Likevel er det plassert ekstra beskyttelse på utsatte steder som gjør sålen mer holdbar, samtidig som det gir ekstra grep på vått underlag.

Denne modellen passer best på asfalt, tartan og mølle.Sondre med HOKA Rocket XVanskelig å holde igjen smilet på første test.

Hvilke løpere bør velge HOKA Rocket X?

HOKA Rocket X er en rask og lett løpesko for deg som ønsker fart. Den aktive løperen vil bruke den skoen til de raskeste øktene, intervall og konkurranse. Skoen har såpass god demping at den vil passe glimrende som en intervall-sko til mosjonisten på f.eks mølle. Men ønsker du en Carbon-sko med litt mer demping, kan jeg anbefale HOKA Carbon X.

Skoen vil passe best til distanser mellom 5km til halvmaraton. Enkelte vil også bruke denne til maraton.

Angående størrelser:
Jeg bruker samme størrelse i HOKA Rocket X som jeg gjør i Clifton, Bondi osv. Størrelsesystemet på denne er UNISEX (som baserer seg på herrestørrelser). 


Skal du kjøpe en damemodell; se størrelsestabellen sammen med produktbildene.