Hoka Rocket X 2 - Klar for take-off 🚀
14 mar 20:27

Hoka Rocket X 2 - Klar for take-off 🚀

Hoka Rocket X 2

I min karriere som løpeskonerd har jeg fått testet det meste av skum, plater, og overdeler som løpeskomarkedet har å by på. Zoom X, PWRRUN PB, Lightstrike Pro, FlyKnit, Celermesh – er noen av de fancy teknologiene jeg har hatt på føttene og noen har vært glimrende, mens andre har vært forglemmelige. Det jeg dog har savnet i prosessen er en rendyrket supersko fra Hoka, med karbonplate og superkritisk PEBA-basert skum.

Da Hoka lanserte planene om sin supersko, er det en underdrivelse å si at jeg var spent på hva de hadde kokt sammen på utviklingsavdelingen til Hoka. Takket være Ola Korbøl på Run AS var jeg så heldig å få prøve Hoka Rocket X 2 en god stund før slipp.

  • Se kolleksjonen HER

Jeg heter Tor Vassvik, og er den løpeglade driftssjefen her på bruket. Jeg har fått teste Hoka Rocket X 2 i en god stund nå, og jeg har fryktelig mange tanker om denne skoen. Dette høres sikkert bare ut som et manuskript for en Hoka-forhandler, eller en total overdrivelse, men jeg sier det likevel – dette er den råeste superskoen på markedet akkurat nå.

La meg fortelle deg hvorfor, og hvorfor ganske mange sier det samme.

Først – Hva er nytt med Hoka Rocket X 2?

  • Helt ny teknisk overdel med en racing-fit
  • Helt ny mellomsåle med PEBA-skum og karbonplate
  • Helt ny yttersåle med god gummidekning

Så kort fortalt – ALT.

 Believe in the run supershoe ranking

BelieveInTheRun.com's supersko-rangering for 2023

Overdel

Her har Hoka utviklet en tynn, teknisk, syntetisk mesh som puster godt og ikke holder på fukt. Tungen er festet med elastikk som holder foten din godt på plass, selv når tempoet dras opp. Det du vil merke når du tar på deg denne overdelen, er at det er litt jobb å få den på seg, noe som ofte vitner om noe bra – for når den sitter på, så sitter den skikkelig på. Det føles ut som du «pakker inn» foten i denne overdelen. Den føles nesten litt «gummiert» på innsiden, noe som gjør at overdelen sitter desto bedre under økten. Hælen har to puter som gir akillesen din en god klem mens du løper, ellers er det nesten ingen struktur i hæl-området å melde om.

Totalt sett er dette den beste overdelen jeg har opplevd på en racing-sko. Passformen og nedlåsningen med lissene er spot on for en sko som skal opp i fart, og jeg klarer ikke finne noe å pirke på her. Den tikker alle boksene for en performance-overdel.

«The race day shoe we’ve been waiting for»

                                                       - Believe in the run


Mellomsåle

Her ligger magien – Hoka’s ProFly X. To lag med helt nytt og konkurransedyktig PEBA-skum (Polyether Block Amide) utgjør en utsøkt karbon-sandwich med en kurvet karbonplate mellom skumlagene. Skumlaget som ligger nærmest foten vil være mykt og skånsomt, mens laget som er nærmest bakken har en litt høyere densitet og sørger for at man får maksimal respons og energiretur fra platen. Dette i kombinasjon med en aggressiv metarocker (avrundet såle) gjør at stegavviklingen din blir som smør på varmt brød. Det øyeblikket du tar på deg denne skoen vil du kjenne at det er mye sprett som vil ut av denne mellomsålen. Jeg er fristet til å si at skoen løper av seg selv, men du må nok dessverre gjøre din del av jobben her også. Det skal dog sies at i denne skoen er den biten bare en fryd.

Det som gjør denne mellomsålen så enestående for min del, er hvor perfekt balansen er mellom mykhet og respons. Den oppleves myk, men du får en enorm mengde energiretur uten at det oppleves stivt. Mye av dette er også takket være den fantastiske utformingen på metarockeren som bare gir deg den herlige og uavbrutte flyten i steget ditt. Det er en fryd å dra med denne på intervaller og tempoøkter.

 

“So far for me the Rocket X 2 may be the most versatile, natural feeling supershoe ride to date"

                               - RoadTrailRun.com

 

Yttersåle

Her får du god dekning på slitasjeområdene med lett og holdbar gummi, som sørger for at skoen får god levetid. Denne gummien sikrer også et solid fraspark med godt grep.

Denne skoen er laget med fine underlag i tankene som asfalt, mølle og tartandekke. Den kan også helt fint brukes på grus, men det vil selvfølgelig redusere levetiden til skoen.

Så hvem er Hoka Rocket X 2 for?

Jo, Rocket X 2 passer for deg som:

  • Trenger eller bare vil ha den absolutt raskeste løpeskoen Hoka tilbyr
  • Skal løpe et løp og vil ha en lynrask racing-sko til formålet
  • Vil ha en spinnvill løpesko til intervall- og tempoøktene dine
  • Vil ha den råeste superskoen på markedet akkurat nå

Med andre ord så er Hoka Rocket X 2 en sko som er bygd for fart og høy stegfrekvens. Den vil være like godt egnet til elite-løperen som den er til løpsentusiasten og ikke minst løpeskonerdene.

 Hoka Rocket X 2

Det er sjeldent jeg er så opprømt over skotøy, men denne skoen har jeg ventet på veldig lenge. Når jeg har så store forventninger til en sko som denne, er det stor fallhøyde og lett å bli skuffet.

Man kan vel trygt si at jeg ble ALT annet enn skuffet. Spretten og effektiviteten i denne skoen er det råeste jeg har opplevd under føttene mine. Når det i tillegg skjer i en overdel jeg virkelig koser meg i, er dette den typen opplevelse en løpeskonerd jakter.

Det er ikke rent få lovord denne skoen høster der ute på både det norske og det internasjonale markedet fra personer som har vært så heldig å få testet denne skoen. Blant annet sikret Run AS (Hoka Norge) seg en avtale med en av Europas beste bane- og gateløpere, Narve Gilje Nordås, mye takket være denne skoen.

Jeg skal ikke ta opp mer av tiden din, for denne skoen må og bør oppleves. Så hva sier du – er du klar for take-off? 🚀

  • Se kolleksjonen HER

 

Dropp: 5 mm. Stack 36-31mm. (measured World athletics, 38-33mm)

Vekt: 219 gram (US 9 herre). 185 gram (US 7 dame)