Hoka Rincon 4 - Lettbeint daily trainer!

Hoka Rincon 4 - Lettbeint daily trainer!

Hoka Rincon 4 

Hoka Rincon 4 har verdenslansering 15.07.2024!


Det er noen Hoka-modeller som flyr litt under radaren. Noe som kan være forståelig – da de kanskje ikke kommer med de villeste spesifikasjonene og kanskje har litt færre bjeller og fløyter enn toppmodellene og racing-modellene. Det er ikke dermed sagt at de ikke bør sjekkes ut, for det er noen modeller som vi her på Framsport mener fortjener mer oppmerksomhet. Hoka Rincon 4 faller definitivt inn i den kategorien.

 • Se kolleksjonen HER

Mitt navn er Tor Vassvik – Driftssjef og profesjonell skonerd her på bruket. Vi fikk nylig tilsendt noen testpar av den kommende Hoka Rincon 4, og vi er flere som har fått tatt den med på noen turer nå. La det være sagt – vi møter alle sko med et åpent sinn, men det er selvfølgelig noe ekstra spennende når det er plater og superskum involvert. Derfor er det ekstra forfriskende at en sko som er tilsynelatende «ordinær» kan imponere oss slik denne skoen har gjort.

Først – Hva er nytt fra forrige utgave?

 • Helt ny Engineered Double Jacquard-overdel
 • Ny to-lags mellomsåle med helt nytt skum
 • Ny gummiert EVA-yttersåle
 • Mer demping

Dette er med andre ord en helt ny sko fra forgjengeren. Den ivaretar (og forbedrer) likevel alt det en Rincon skal være – en løpsspesifikk modell med et fantastisk vekt/demping-forhold. Nysgjerrig? – Fortsett lesingen, så går vi litt mer i dybden på denne godbiten!
 

Overdel 

Overdelen på Rincon 4 er på fagspråket en «Engineered Double Jacquard Mesh», noe som kort kan forklares som en godt strukturert, syntetisk overdel med god pusteevne. Overdelen er etter min mening en klar oppgradering fra forgjengeren. Denne er lett, sitter godt på foten, og føles litt mindre spinkel enn den vi fikk på Rincon 3. Samtidig har den en god struktur, spesielt rundt ankelen og i hælkappen. Jeg fikk samtidig en skikkelig god nedlåsning over vrista når jeg strammet til lissene her, så denne sitter svært godt på når du trenger det. Den er ikke av det romslige slaget, men er laget for å sitte fotnært, noe jeg setter pris på i en løpesko – spesielt en som skal kunne plukke opp tempoet litt. Likevel oppleves den ikke trang eller restriktiv på løpetur. En svært godkjent overdel!

Rincon 4 track


Mellomsåle

Her er alt nytt fra skumtype til sammensetning. Hoka har valgt å gå for en to-lags løsning hvor det øverste skummet er av det litt mykere, men også spretne slaget, og det nederste er gummiert EVA som sørger for slitestyrke og respons i steget. Dette er litt à la løsningen vi har sett på Mach-modellen i tidligere utgaver, og det er noe som fungerer svært godt i denne modellen. Det holder vekten nede, og gir en fantastisk løpsfølelse. Vi som har fått testet Rincon 4 var enstemmige om at denne mellomsålen føles både levende og spretten ut, selv når man vil dra på med litt tempo – noe som er utrolig forfriskende på en modell som tidligere har hatt en mer nøytral og nedtonet løpsfølelse – selv om den alltid har vært responsiv. Jeg mener også at dette er en mellomsåle som er ideell for mengdetrening – Perfekt til å bare spise rolige kilometer, men også svært godt egnet til tempoarbeid når du måtte trenge det. Den agressive metarockeren (avrundede sålen) sørger også for en fantastisk flyt i steget. Denne oppgraderingen er svært godkjent!

Yttersåle 

Yttersålen på Rincon 4 går hånd i hånd med mellomsålen – de har gått for et tynt lag med gummiert EVA-skum som er både slitesterkt og seigt nok til å gi deg et godt fraspark. Det sørger også for at man får slått sammen yttersålen og mellomsålen og sparer vekt på en god måte, samtidig som man øker dempevolumet. Yttersålen har også en utskjæring på midten for å spare vekt. Det er verdt å nevne at Rincon 4 også har en bred og fin yttersåle, så her får man en stabil og trygg landingsplatform.

Så hvem passer Hoka Rincon 4 for?

Jo, den passer for deg som:

 • Vil ha en lettvekts løpesko
 • Vil ha en skånsom løpesko uten plate
 • Vil ha en løpesko til tredemølle
 • Vil ha en godt dempet sko, som er responsiv og livlig i dempingen

Dette er med andre ord en løpesko som vil passe de aller fleste løpere. Rincon-modellen ble utviklet med ett mål for øyet: mest mulig demping og lavest mulig vekt. Her bærer Hoka Rincon 4 den fakkelen videre, og den gjør det på formidabelt vis. I tillegg mener vi at den tar Rincon-modellen opp ett hakk i forhold til løpsfølelse og totalopplevelse i forhold til forgjengerne, i tillegg til at den har gått NED i pris – så her skal Hoka ha skryt for en svært vellykket oppdatering!
 

Så – er du på utkikk etter en ny mengdetreningssko som er både kvikk og komfortabel, til en ganske fornuftig pris, så spørs det om ikke du burde ta med Rincon 4 i vurderingen din?
 

 • Se kolleksjonen HER
   

Dame:

Sålehøyde: 35 mm i hæl, 30 mm i forfot – 5 mm dropp.

Herre:

Sålehøyde: 36 mm i hæl, 31 mm i forfot – 5 mm dropp.