Hoka Mach 6 - Mengdeskoen for alle hastigheter!
18 mar 14:46

Hoka Mach 6 - Mengdeskoen for alle hastigheter!

Hoka Mach 6

Så var dagen her - Hoka Mach 6. Mach-serien fra Hoka er en sko vi har et velutviklet kjærlighetsforhold til her på Framsport. Derfor er vi alltid livredde når neste utgave står på trappene. Har de bommet på dempingen? Har overdelen blitt for stiv? Setter steiner seg fast i yttersålen? Det er mye som kan gå galt når det skal foretas en revisjon av noe som allerede er fantastisk. 

  • Se kolleksjonen HER

Mitt navn er Tor Vassvik – profesjonell skonerd her på bruket og ivrig Mach-entusiast. Dette er en sko jeg ikke har fått «testet». Å teste for min del er å få løpt minst 30-50km i skoene, så denne har jeg kun prøvd noen kilometer. Derfor er dette mer en artikkel enn det er en test. Jeg kan riktignok allerede berolige tilhengere av Mach-serien med at dette er en oppgradering av det særdeles vellykkede slaget. Her har Hoka redusert vekten, økt responsen og sørget for mer slitestyrke. Da er allerede mye gjort riktig. Interessert i å vite mer? Da anbefaler jeg deg å lese videre - under videoen! 👇

Først – La oss åpne panseret og ta en titt på Hoka Mach 6:

  • Helt ny fjærlett overdel i svært pustende «Creel Jacquard» mesh
  • Helt ny mellomsåle med et helt nytt, superkritisk EVA-skum som føles helt fantastisk
  • God dekning av slitesterk Durabrasion-gummi på yttersålen
  • Lavere vekt

Her er med andre ord ALT nytt, og da skapes det selvfølgelig en viss fallhøyde. Det betyr heldigvis lite når Hoka treffer på de aller fleste parametre.

 Dette er hva Narve Gilje Nordås hadde å si om Mach 6:

"Enorm oppgradering fra 5'eren, ja nesten en helt annen sko. Langt mer responsiv mellomsåle, framstår lettere, mer komfortabel overdel, og noe bedre grep fra yttersålen på sleipt underlag. Slik jeg forstår det så er det en mer teknologisk mellomsåle sammenlignet med de tidligere modellene. -Jeg var jo helt overbevist om at det var Peba i mellomsålen; både da jeg tok den berømmelige fingertesten på skummet, men også da jeg løp med dem. Det var det altså ikke, men vi snakker om en mellomsåle med mye av de samme egenskapene som Peba. Slitesterk; løpt 500-600km med de, og ingen antydning til slitasje. Virker også som om mellomsålen holder bedre på dempingen enn Mach X, som er Peba-basert. 

 Bruker de mest på litt raskere rolig-turer på grus, men en ypperlig sko også på terskelintervaller, eller om en plutselig tar en svipptur innom stiene i skogen. 

 Fikk gleden av å bruke på oppvarming til alle 5 løp i VM, inkludert før 1500m-finalen, og der leverte de til gull (eller bronse om en vil 😉 ). Oppvarmingen består jo av mer enn bare rolig jogg, blant annet terskeldrag og stigningsløp. Skånsomme på den rolige joggen på knallhardt Mondo-dekke (vanskelig å løpe saktere enn 4:00/km), og god flyt på terskeldragene, som var umulige å løpe saktere enn 3:00/km (gikk fort ned mot 2:40-45). Også god flyt på 100m stigningsløp som gikk helt ned i 1500m-fart (14.0 pr. 100m). Med andre ord en allroundsko helt på høyde med Mach X. Bare deilig å løpe med sko uten plate av og til, og et helt annet nivået enn forgjengerene sine. "

- Narve


Overdel

Hoka Mach 6 får en overdel med et relativt likt stoff som 5’eren, bare slanket ned litt. Her snakker vi en såkalt «Creel Jacquard Mesh» som gir en fotnær passform med særdeles god pusteevne. Det fine med denne modellen er at overdelen har nok struktur til å gi god støtte over vrista når du strammer til. Det samme kan sies om hælkappen – godt med struktur for å støtte opp i skarpe svinger, samt godt med padding og en akillesvennlig utforming gjør det til en komfortabel affære å snøre på seg disse. Uten å ha prøvd de selv på en lengre tur, så mistenker jeg at dette er komfort som vil vare godt ut i selv de lengre løpeturene. Lissene er flate og gir god nedlåsning over den anatomisk utformede tungen. 

Hoka Mach 6

Mellomsåle

Denne mellomsålen lurte samtlige ansatte på Framsport da vi var på innkjøp. Vi var helt sikre på at Mach 6 hadde fått PEBA-skum i mellomsålen. Det viste seg å ikke stemme. Dette er et superkritisk EVA-skum som føles svært likt som det PEBA-skum gjør under foten. Uten å ha prøvd denne mellomsålen over tid, så kan jeg si at det er en mellomsåle som er både skånsom og spretten, og har en perfekt utforming for en daily trainer. Det fine med Mach-serien er jo at det er skotøy som i tillegg til å være perfekt til de daglige kilometerne, også funker svært godt på dragninger og intervaller. Denne sålen er definitivt en verdig oppgradering!

Yttersåle

Her har Hoka valgt å kline til med god dekning av slitesterk Durabrasion-gummi på alle sliteområder – noe som sikrer god levetid på yttersålen. Denne gummien er også relativt seig, noe som sikrer deg godt fraspark, selv når det er vått ute. En solid oppgradering fra det gummierte skummet man fikk på Mach 5.
 

Så hvem burde vurdere et par Hoka Mach 6? 

Du burde vurdere et par Mach 6, dersom:

  • Du leter etter en ny, allsidig løpesko
  • Du vil ha en løpesko som er skånsom, men også gøy og responsiv
  • Du er på leting etter en ny sko til tredemølla

Det er som sagt noen lanseringer som betyr mer enn andre, og når det slippes en ny Mach så vil det alltid være mer følelser involvert for min del. Det er noe eget med en sko som klarer oppgaven som et multiverktøy for løpere. Å kunne sette ut på en rolig langtur med et par komfortable sko, som også funker fjell til noen raskere dragninger underveis – det føles kort og greit ut som valuta for pengene. Det er her Mach 6 skinner. Denne skoen vil vi nok se mye av både til trening og på startstreken på flere løp rundt om i landet.

Nå har jeg som sagt bare så vidt fått prøvd denne skoen, så jeg kan ikke uttale meg for mye om løpsfølelse og passform over tid – men det lille jeg har prøvd lover fryktelig godt. Det kan virkelig se ut som Hoka har truffet med denne oppgraderingen! Og hei – hvor sinnsykt fin er ikke denne skoen da?

Jeg gleder meg til å virkelig få testet disse mer utover våren!

  • Se kolleksjonen HER

 

Hoka Mach 6 vs. Hoka Mach X

Hoka Mach X er laget for å være en Mach-modell med større fokus på tempo. Med PEBA-skum og en PEBAX-plate i mellomsålen blir Mach X hakket mer aggressiv og responsiv til deg som vil ha en daily trainer med mer energiretur. Mach 6 blir her enda mer allsidig og litt mer skånsom med en mellomsåle uten plate og enda lavere vekt. Begge vil være svært habile løpesko.

Hoka Mach 6 vs. Hoka Clifton 9

Her vil Mach 6 være en mer rendyrket løpesko enn Clifton 9. Mach 6 har lavere vekt og et mer responsivt skum som vil sørge for å gi deg et uanstrengt løpesteg. Clifton 9 vil også være en svært habil og komfortabel løpesko, men vil ikke være like allsidig når det kommer til å plukke opp tempoet. Clifton 9 handler i all hovedsak om komfort, mens Mach 6 handler om en strømlinjeformet løpsopplevelse. (Også svært komfortabel)

Stack:
37mm i Hæl og 32mm i forfot (5mm dropp) i herremodell.
35mm i hæl og 30mm i forfot (5mm dropp) i damemodell.

Vekt:
190 gram (dame) str 40 – 232 gram (herre) str 44