Hoka Kawana - skoen du kan bruke hele dagen

Hoka Kawana - skoen du kan bruke hele dagen

Hoka Kawana

Denne har vi gledet oss til lenge. Hoka Kawana, oppkalt etter en strand i Australia, er et friskt tilskudd i Hoka-familien. Etter noen uker med testing er det med stor glede vi dypdykker i den nye «bruksskoen» fra Hoka.

Dette er en dempet Hoka-sko som legger seg tett inntil bestselgerne Clifton 8 og Bondi 7. Med slagordet «all day – every day» signaliserer Hoka at dette er en brukssko, som passer like godt til rolige gåturer, løping, styrketrening og jobb.

PS: Ikke tid til å lese? Vi fant oss et rolig hjørne på lageret og spilte inn en kort oppsummeringsfilm. Ta en titt her:

Overdelen puster godt og føles bra på foten

Når Hoka lanserer nye modeller er jeg alltid spent på overdelen. For meg er det viktig hvordan de løser passform, komfort og pusteevne på de ulike modellene.

Overdelen på Kawana er 100% vegansk og består primært av resirkulert materiale. På innsiden er det lagt opp til en sømløs gjennomføring. Det gjør at du slipper trykk- og irritasjonspunkter under aktivitet. Det er faktisk ganske viktig.

Tungen er festet på innsiden og sikrer et komfortabel fothold.

I hælen har Hoka benyttet to puter på siden av akillesen. Det avlaster akilles under aktivitet, samtidig er hælkonstruksjonen konstruert på en måte som unngår å irritere hælen gjennom lange arbeidsdager. En god løsning.

Hvordan er Kawana i størrelsen?

Vi har kommet frem til at Kawana er «true to size». Bruker du US 9 i en Clifton, vil samme størrelse (mest sannsynlig) passe i Kawana.

Sålen under midtfoten er ca 4 millimeter bredere enn Clifton 8.

Likevel synes vi ikke dette gir veldig stort utslag i bredden på passformen.

Hoka Kawana

Har du en «normal» fot som passer de andre Hoka modellene, vil nok dette samme være tilfellet med denne modellen.

Vår er faring er at overdelen former seg fint til foten etter noen løpeturer. Bruker du WIDE-modeller, vil Kawana (dessverre) bli litt smal.

Mellomsåle med lengre levetid

Kawana har et høyt dempevolum, men har et litt fastere, spenstigere CMEVA-skum i mellomsålen, som gjør at dette blir en mer responsiv modell enn f.eks. Clifton 8.

Samtidig bidrar det også til at mellomsålen får lengre levetid.  Hoka Kawana til herreSålen er spenstig, men oppleves myk og dempet nok til å håndtere alt fra en rolig langkjøring, til en kvikk tur rundt nabolaget, eller 8 timer på betonggulv.

Den såkalte «svalehalen» på hælen gjør også at stegavviklingen blir stødigere, og reduserer vibrasjonen når hælen treffer underlaget. En fiffig og ny detalj.

Yttersålen er ikke laget for det aller mest krevende terrenget

Yttersålen har plenty med gummi for å gi en såle som tåler bruk og grep på de fleste underlag.

Denne modellen er primært laget med asfalt/grus/mølle i tankene, men håndterer også fine stier uten problemer. Denne er dog ikke tiltenkt det røffere terrenget.

Hoka Kawana: Konklusjon

Skal du ha én sko som kan gjøre alt og være en trofast tjener både for løping, fritid og jobb, bør Kawana være en av skoene du vurderer.

Kawana går inn i rekken av de maksimalt dempede skoene og vi plasserer denne mellom Bondi og Clifton på dempevolum. Mellomsålen til Kawana består av et helt nytt skum som er litt fastere enn Bondi og Clifton.

Fordelen er økt stabilitet, bedre respons og en mer holdbar såle.

Kawana har allerede blitt en favoritt som jobbsko hos flere her på Framsport

La oss heller ikke glemme hvor utrolig pen skoen er å se på da?

Hvordan er Kawana sammenlignet med Clifton 8?

Det er et spørsmål jeg vet vi kommer til å få av mange.

Kawana er en bedret dempet sko, men med en fastere såle enn Clifton 8. Økt tykkelse på sålen og et mer holdbart skum gjøre skoen også noen gram tyngre.

Kawana er designet for å bli brukt gjennom hele dagen. Er du fornøyd med Clifton, men ønsker en sko som ikke er fullt så myk, er Kawana modellen du velger.

Kawana vil også være et bedre valg om du skal ha en treningssko til mølle og saltrening på grunn av stabiliteten.