Få 10 % på første kjøp 🔥 Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Hoka Sko: Finn riktig modell (Guide 2021)

De aller fleste løpere har fått øynene opp for Hoka sko, men ikke alle er sikre på hva som kjennetegner de ulike modellene – og hvilke sko de bør velge. Her får du all informasjon du trenger.

PS: Den raskeste måten å få hjelp, er å sende oss en melding på Messenger!

TRE HOVEDKATEGORIER AV HOKA SKO

Jeg deler som regel Hoka sko inn i disse hovedkategoriene:

  • Asfalt/møllesko
  • Terrengsko
  • Tursko/fjellsko

Det er verdt å nevne at mange foretrekker asfalt- og mølleskoene som sko til arbeidsplassen og fritid.

Blant løpeskoene har jeg valgt å dele inn i to ulike underkategorier:

1. Mengdetrening
2. Korte turer/intervaller

HOKA SKO ASFALT/MØLLE

Våre definitive bestselgere finner vi i asfalt/mølle-kategorien. Hovedårsaken er at dette er Hoka sko med en totalpakke veldig mange løpere setter pris på – i tillegg gir en asfaltsåle deg muligheten til å bruke skoen både inne og ute.  

ASFALT/MØLLE: MENGDETRENING/LANGLØP

Dette er alternativene:

Hoka Clifton 7 – nytt flaggskip fra Hoka

Hoka Clifton 6 var vår desiderte bestselger og selve flaggskipet fra Hoka. Sommeren 2020 kom nyheten Hoka Clifton 7. God demping kombinert med lav vekt er grunnen til at Clifton-modellene har blitt så populære. 7. generasjon Clifton har beholdt sålen fra Clifton 6, men fått et nytt hælparti og en ny overdel.

Les full test av Hoka Clifton 7 her

Med Clifton 7 får du meget god demping kombinert med lav vekt. Clifton 7 er en perfekt mengdetreningssko, samtidig som den er lett nok til intervalltrening og raske turer. Bruksområdet er asfalt, tredemølle og grus. Skal du kun ha et par løpesko i garderoben? Da velger du Hoka Clifton 7.

PS: Er du en tung løper bør du kanskje velge Hoka Bondi (se nedenfor)

Hoka Clifton 7 finnes også i WIDE-versjon som gir litt mer plass til forfot. Har du en bred fot bør du velge WIDE.

Hoka Rincon 2 - fartsutgaven av Clifton 7 

Hoka Rincon 2 er rett og slett en godt dempet lettvektssko. Inge andre Hoka-modeller med dette dempe-volumet er lettere enn Hoka Rincon 2. Likevel; dette er en rask sko - med et fastere skum i sålen gjør at du får herlig respons. Denne modellen passer veldig bra for de som liker Hoka Clifton, men som ønsker seg en litt raskere modell i skogarderoben.

PS: Hoka Rincon 2 egner seg til både tempoøkter og lengre turer. 

Les full test av Hoka Rincon her.

Hoka Bondi 7 – mest demping

Hoka Bondi 7 er den asfaltskoen med mest demping og blir på en måte storebroren til Clifton 7. Her får du litt mer demping og stabilitet.

Er du på jakt etter mest mulig demping og komfort velger du denne modellen. Bondi 7 passer perfekt for vonde føtter, knær og hofter. For den erfarne løperen blir Bondi 7 brukt som en mengdetreningssko. En skikkelig milsluker som tar vare på føttene dine mil etter mil. På tredemølle anbefaler vi andre modeller med litt mindre demping. Dette er også en meget stabil sko for de som trenger ekstra støtte. Finnes også i WIDE.

PS: Visste du at Hoka Bondi 7 er vår mest solgte sko til arbeidsplassen? 

Du kan lese mer om Hoka Bondi 7 i denne artikkelen.

Hoka Arahi 5 – stabilitetssko fra Hoka

Mer info kommer! Denne lanseres 15. februar. 

Hoka Gaviota 2 - den ultimate jobbsko

Hoka Gaviota 2 er også en stabilitetssko fra Hoka og kan regnes som storebroren til Arahi 4. Da Arahi 4 regnes som en stabil Clifton 6, kan Hoka Gaviota 2 regnes som en stabil Bondi 6. I sålen har du et fastere felt som gjøre skoen meget stabil, men det går likevel ikke på bekostning av vekten - for dette er fortsatt en ganske lett sko. Ikke er det noe problem å løpe med den heller! Vi anbefaler Hoka Gaviota 2 først og fremst til en jobb- og fritidssko. Og den helsorte fargen passer jo perfekt til de fleste antrekk.

Hoka Elevon 2 – premium mengdetreningssko

Hoka Elevon 2 er et frisk tilskudd i Hoka-garderoben. Fly-kategorien er skoene til Hoka som er bygget for fart, altså, de skoene med mest respons. Elevon 2 er den skoen i Fly-kategorien som har mest demping. Med andre ord; en racer bygd for fart, men med god demping. Du vil ikke få den myke følelsen som du får hos Bondi 6 og Clifton 6, men du vil til gjengjeld få mer respons og nydelig løpsfølelse. Dette er en sko vi ofte anbefaler til den mer erfarne løperen. Perfekt til mange mil på tredemølle eller asfalt. 

Hoka Carbon X (og Carbon X-SPE)

Den råeste Carbon-skoen fra Hoka. Det mener i alle fall jeg. Her får du en vanvittig god løpsfølelse, respons, superlav vekt og samtidig god demping med på kjøpet. For den aktive løper er Carbon X den ultimate maraton-skoen fra Hoka. For mosjonisten kan Carbon X brukes til korte økter, intervaller og langturer. 

PS: Egner seg best på asfalt og mølle. 

PS 2: Hoka Carbon X-SPE har samme såle som Carbon X, men har litt mer støtte i hælen (stiv hælkappe). 

Se utvalget av Hoka Carbon X

Les vår test av Hoka Carbon X-SPE

 

ASFALT/MØLLE: KORTE, RASKE TURER/INTERVALLER

Hoka Cavu 3 - treningsracer bygd for fart

Cavu 3 er en rask sko, som veier under 200 gram. Denne modellen har litt høyere dropp enn hva som er vanlig på Hoka-sko (6mm). Cavu er mykere bak, men fast og fin foran. Dette er en skikkelig lettvekter bygd for fart og egner seg absolutt best til korte turer og intervaller. Ideell for tredemølle og raske underlag.

Hoka Rocket X - fartsmonsteret

Hoka Rocket X er Hoka sin klart raskeste sko. Den har en karbonplate i mellomsålen som gjør den veldig responsiv. Dette er skoen for den mer aktive løperen som er på jakt etter en løpesko for de raskeste øktene og til konkurranse. Perfekt opp til halvmaraton. 

Du kan lese våre test av Hoka Rocket X her

 Hoka Clifton Edge - et raskere alternativ

Hoka Clifton Edge er en "Clifton-sko" men er mer spenstig og raskere enn vanlige Hoka Clifton 7. Et lettere skum (15%) i sålen som i tillegg er mer motstandsdyktig, er det som gjør at Clifton Edge responderer raskere enn sålen til vanlige Clifton 7. Clifton Edge har et bred hælparti, som gjør skoen enda mer stabil. Dette er en innovasjon vi får se mer til i fremtiden, tror jeg.

 Se vår test om Hoka Clifton Edge her.

HOKA SKO – TERRENG

Hoka har en rekke terrengsko som skårer godt på tester fordi komfort, stabilitet og lav vekt er ivaretatt. I tillegg har yttersålen til terrengskoene gode knaster som sikrer feste på de aller fleste underlag.

TERRENG: MENGDETRENING

Dette er alternativene:

Hoka Speedgoat 4 – Vår anbefaling!

Hoka Speedgoat 4 er flaggskipet på terrengsko. Grunnen til det er den fantastiske sålen som kombinerer demping, grep og stabilitet. Speedgoat er laget i samarbeid med Karl Meltzer. På glatt og sleipt føre vil Vibram-sålen suge seg fast til underlaget og ta deg dit du måtte ønske. Speedgoat 4 har en annen overdel enn Speedgoat 3. Det føles umiddelbart på foten. Speedgoat 4 finnes også i Wide-modeller. Løper du på grus og i terreng og ønsker komfort - er dette modellen du velger! 

Saken fortsetter under bildet.

Hoka Speedgoat 4 er vår anbefaling til terrenget.

Hoka Mafate Speed 3 – Kombinerer ekstrem demping og løpsfølelse

En helt ny og godt dempet terrengsko fra Hoka som ble lansert januar 2021. Dette modellen likner veldig på Speedgoat 4. Den største forskjellen er nok at den har 1mm mer demping i sålen. I tillegg har den en litt annerledes passform på overdelen enn Speedgoat 4. 

Kjøp den her

Hoka Challenger ATR 6  – Allround skoen

Er du på jakt etter en løpesko som kan brukes til alt? Da velger du Hoka Challenger ATR 6. Denne modellen regnes som «trail-versjonen» til Clifton 7. Sålen er litt fastere enn Clifton 7. Yttersålen har et knastemønster som gir bra grep på sleipt underlag. Føles overraskende lett på foten. Challenger ATR 6 er veldig god i terrenget og har en såle som tåler asfalt-overganger veldig fint. Derfor: En meget allsidig sko fra Hoka.

Hoka Stinson ATR 6 - mest demping

Hoka Stinson ATR 6 er faktisk den modellen fra Hoka med mest demping. Gir en veldig god avlastning og er en drøm å ha på foten. Yttersålen har et knastemønster til passer til asfalt, grus og lett terreng. Ønsker du en sko å bruke inne med mye demping, anbefaler vi Bondi 7.

 

TERRENG: KORTE, RASKE TURER/INTERVALLER

Hoka Torrent 2

Hoka Torrent 2 – den perfekte skoen til birkebeineren?

Nyheten Hoka Torrent 2 kom til oss våren 2020. Jeg testet skoene et par uker før jeg skrev denne testen. 

Når du tar på deg Torrent 2 vil du merke at dette er en helt annen type løpesko enn Speedgoat 4. Du får en lettere, smidigere løpesko med mer respons. Spesielt merkes den gode responsen når du løper på myke og våte underlag. Til gjengjeld får du noe mindre demping enn Speedgoat 4.

Sålen til Hoka Torrent 2 gjør den også som en god allrounder til flere typer underlag. 

HOKA TURSKO

Blant tur- og fjellskoene har vi tre ulike modeller du kan velge i. De er nokså forskjellige så de ulike skoenes bruksområde gjør det enkelt for deg å velge riktig modell. Felles for disse modellene er at de er vanntette. 

Se hva som skiller modellene i denne filmen.
Hoka Kaha GTX

Dette er Hoka sin fjellstøvel. Denne modellen gir deg mest demping og stabilitet av alle modellene i denne kategorien. Det vi liker aller best med denne fjellskoen er hvor lett den er i forhold til dempingen. Kaha GTX har en ny og forbedret overdel som er mer slitesterk, og med Gore-Tex som holder deg tørr på beina!

Sky Kaha er en utmerket tur- og fjellsko med nydelig demping og bra stabilitet. 

Se vårt utvalg av Hoka Kaha GTX her.

Hoka sko for turerHoka Kaha GTX har umiddelbart blitt en favoritt hos våre kunder.

 

Hoka Speedgoat MID 2 GTX - Lett tursko med Gore-Tex

2020 blir året hvor Hoka erstatter Event membran med Gore-Tex

Hoka Speedgoat MID 2 GTX er en superlett tursko fra Hoka. Den passer til alt fra søndagsturer i marka til raske turer i fjellet. Her får du komforten til en løpesko og slitestyrken og stabiliteten til en tursko. Dette er en modell for deg som ønsker en sko med egenskapene til både en tur- og løpesko. Den har en mykere mellomsåle enn Sky Toa.

Les mer om Hoka Speedgoat MID 2 GTX.

Hoka Challenger ATR 6 GTX - vanntett allroundsko

Hoka Challenger ATR 6 GTX er en helt nye Gore-tex modell fra Hoka. Her får du en vanntett løpesko, som også vil være en ypperlig tursko. Modellen har en ATR-såle noe som gjør den veldig anvendelig. Passer like bra til asfalt, som til grus og lett terreng. 

Se vår test av Hoka Challenger ATR 6 GTX her

Hoka Speedgoat 4 GTX - Tursko med lav ankel

Hoka Speedgoat 4 GTX er en vanntett løpesko med lav ankel, men fungerer også utmerket som tursko til dagsturer. Hoka Speedgoat 4 GTX er den samme skoen som Hoka Speedgoat MID 2 GTX, bare uten høy ankel.

Ønsker du deg vanntette løpesko til terrenget og samtidig et par nye, lette tursko?Da velger du Hoka Speedgoat 4 GTX.

VI HJELPER DEG

Jeg håper denne oversikten var til hjelp. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du lurer på noe. Send oss en melding, så hjelper vi deg gjerne med å finne riktig modell. Du kan også ta kontakt med våre Hoka-eksperter via chat på nettbutikken.

Lyst til å bli minnet på innholdet som dette? Meld deg på vårt nyhetsbrev hvor jeg deler tips og gir ekslusive tilbud. En mail i uka - null spam!
Eldre innlegg
Nye innlegg
Lukk

Få eksklusive tilbud og artikler!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Mer informasjon

Hei og velkommen!

Ved å benytte framsport.no godtar du at informasjonskapsler (cookies) brukes til trafikkmåling og optimalisering. Vi benytter også tredjeparts-applikasjoner. Les mer her.

Søk

Din handlekurv er foreløpig tom
Kjøp nå