Hoka Clifton 9 - Ikonisk komfort (2024)

Hoka Clifton 9 - Ikonisk komfort (2024)

Hoka Clifton 9

Hoka Clifton er Hokas og Framsports bestselgende modell. En modell som per nå er å anse som ikonisk for Hoka og egentlig for maksimalt dempede løpesko generelt. Nå er Hoka Clifton 9 her, og denne gangen er det snakk om en komplett overhaling av modellen. La oss ikke gå rundt grøten, dere har spørsmål og jeg har svar – la oss snakke om Hoka Clifton 9!

Først – Hva er nytt med Hoka Clifton 9?

 • Helt ny myk og slitesterk overdel
 • Helt ny mellomsåle med mer demping og lettere skum
 • Helt ny yttersåle med mer gummi
 • Lavere vekt

Med alt nytt betyr det at Hoka Clifton 9 er:

 • Lettere enn sin forgjenger
 • Mykere og mer spretten enn Clifton 8
 • Laget for å vare enda flere løpeturer

Hoka foretar en ny oppdatering fra lærebøkene med Clifton 9. Lavere vekt og mer demping. Men hva har dette å si for totalopplevelsen?

 • Se kolleksjonen HER

Mitt navn er Tor Vassvik, og jeg er driftssjef her på Framsport. Nå har jeg brukt Clifton 9 siden desember, både som fritidssko og løpesko (mest som løpesko). Med over 100km logget i skoene har jeg blitt godt kjent med dem, og jeg føler meg trygg på å kunne dele noen av mine erfaringer rundt Clifton 9. Hvis du heller vil ha det i videoformat, så kan du sjekke ut videoen under, hvor Sondre og Jeg tar for oss Clifton 9! 👇 Overdel – Lettere og luftigere enn sin forgjenger

La meg bruke det tekniske begrepet på overdelen – dette er en «engineered knit mesh»-overdel. Hva betyr det på norsk? Jo, dette er en teknisk, polyester-basert overdel som har fått litt mer struktur takket være «knit»-delen. Den er myk og polstret rundt ankelen, og har en helt ny hælkappe som er svært vennlig mot akilleshælen din. I tillegg er overdelen myk mot foten og lufter svært godt. Tungen er også godt polstret, og er festet i sålen med elastikk for å gi best mulig fothold både på løpeturen og til fritids. Når det kommer til størrelsen, er Clifton 9 «true to size» og den størrelsen du vanligvis bruker i Clifton og Bondi vil gjelde her også.

Alt i alt er jeg storfornøyd med denne overdelen. Du kjenner at Hoka har lagt ned noen arbeidstimer i å få til en overdel som er like behagelig på en lang dag på jobb, som den er på en rolig langkjøring på asfalten. Den låser foten der den skal, og holder den der – mykt og trygt.

 Mellomsåle – Clifton 9 har mer demping og mer sprett!

Hoka er ikke gjerrige på mellomsåleskummet og gir oss 3mm (!) ekstra demping i Clifton 9. I tillegg er dette et lettere og mer sprettent skum enn det vi fikk i forgjengeren, noe som gir et enda deiligere, mer uanstrengt steg og løpesteg. Hvis du lurer på om Clifton 9 fortsatt er like komfortabel som sine forgjengere – så er dette stadig en bunnsolid komfortpakke til både fritid, jobb og løping.

For å trekke frem mine egne erfaringer, så synes jeg dette er en solid oppgradering fra forgjengeren. Jeg følte løpesteget ble mer livlig her enn i Clifton 8, i tillegg til at de var enda lettere på foten.

Det som også er fordelaktig er at dette skummet har enda bedre levetid, så du får logget enda flere løpeturer/turer med denne mellomsålen.

Tors Clifton 9

Mine Clifton 9 holder seg godt til tross for sine 102,2km! (Dog litt skitne, mye takket være løping i snø og slaps)

 Yttersåle – Mer slitestyrke

Her har Hoka vært rause med gummien, og alle slitasjepunkter har god dekning. De har benyttet en seig gummiblanding som er svært slitesterk og gir godt fotfeste for trygge og gode fraspark på både asfalt, grus og mølle. Jeg har brukt skoen på alt fra asfalt og grus til tredemølle, og fotfestet har vært upåklagelig.

For å summere opp – dette er Clifton 9 i korte drag:

 • Lettere enn sin forgjenger
 • Økt slitestyrke
 • Enda mer demping

 For å ta en kjapp oppsummering av mine tanker, så er jeg imponert over hvordan Hoka jobber for å oppdatere sko på en måte som holder vekten nede, samtidig som man får mer av de gode sakene som mer demping og økt komfort i overdelene. I tillegg er slitestyrken økt i både overdel, mellomsåle og yttersåle, så her får du enda mer varige sko, til tross for den lave vekten og det høye dempevolumet.

Som løpesko har Clifton 9 tatt ytterligere steg for å bli enda mer allsidig. I tillegg til den myke dempingen vi kjenner og elsker, har mellomsålen fått litt mer respons og sprett, slik at det blir lettere å bruke skoen på flere typer økter. Spesielt på tredemølle har Clifton 9 blitt svært god, da den sikrer enda bedre flyt i steget.

De som bruker denne skoen på jobb eller til fritid vil også kunne nyte godt av en enda bedre dempet sko, i en fjærlett forpakning. Designet er også oppdatert og fremstår utrolig stilrent. Dette er en sko som er like kul til jobbantrekket ditt, som den er på en rolig langkjøring langs landeveien.

Likte du Hoka Clifton 8 og kunne tenkt deg en sko med litt mer demping og lavere vekt? Vel, da klør nok Hoka Clifton 9 den kløen for deg!

 • Se kolleksjonen HER

 W Clifton 9

Dropp: 5 mm (29-24mm)

Vekt: 201 gram (us 7)

M Clifton 9

Dropp: 5 mm (32-27mm)

Vekt: 246 gram

 Clifton 9 vs. Bondi 8

Selv om Clifton 9 kan skilte med mer demping enn sin forgjenger, er det fortsatt Bondi 8 som er kongen på haugen når det kommer til dempevolum. Bondi 8 har også en bredere yttersåle som er enda litt mer stabil. Når det er sagt, så er skummet i Clifton 9 litt mykere og mer sprettent.

 Clifton 9 vs. Clifton 8

Clifton 9 har fått 3mm mer demping enn sin forgjenger, og en helt ny overdel som sitter enda bedre på foten, og gir bedre struktur og mer padding rundt ankelen. Den har i tillegg blitt enda mer slitesterk og robust, så man kan forvente en økt levetid på skum og overdel.