HOKA Carbon X 2 - demping og respons i egen klasse

HOKA Carbon X 2 - demping og respons i egen klasse
HOKA Carbon X 2

HOKA Carbon X ble en umiddelbar suksess da den kom på markedet våren 2019. Nå har HOKA utviklet teknologien ytterligere og tilbyr nå en løpesko med det ypperste innen demping, respons og fart. Jeg har tatt en nærmere titt på superskoen Hoka Carbon X 2.

Tekst: Sondre Olstad, Daglig leder Framsport

Ideen bak Carbon X var å lage en racingsko til den aktive løperen til halv- og helmaraton. Det vil jeg si HOKA klarte til de grader. Men vi så raskt at dette ble en sko som våre kunder brukte til mer enn konkurranser.

Selv med en karbon-plate i mellomsålen var skoen så behagelig at den også fungerte som en «daily trainer». Derfor kom modellen Hoka Carbon X-SPE på markedet ca et år senere, med en mer robust overdel som var tilpasset dette bruket.

Nå er HOKA Carbon X 2 lansert - en modell vi er sikre på at mange løpere vil elske.

Ikke tid til å lese videre? Se hele oppsummeringen i filmen under.

Hva er nytt med Hoka Carbon X 2?

1. Overdel

Selve stoffet i overdelen er nokså likt som Carbon X. Lett og luftig med gode ventilasjonsegenskaper. Hælpartiet har fått «anatomisk akilles konstruksjon» som skal gi økt komfort rundt hælen og avlastning av akilles. I tillegg har HOKA avstivet hælkappen og den bakre del av skoen som gir økt stabilitet i landing. En ny og tynn tunge former seg fint rundt vristen og gir et godt forhold.

2. Mellomsålen

HOKA har flyttet karbonplaten nærmere bakken. Det gjør at du får mer såle mellom fot og karbonplate. Sammen med et mykere EVA-skum gjør det skoen myk og behagelig å løpe med uten at det går utover responsen. En betydelig oppgradering mener vi.

3. Yttersåle

En ny gummiert EVA i yttersålen har gjort slitestyrken bedre. Men det anbefales at den fortsatt brukes på fint underslag som asfalt, mølle og tartan.

Andre viktige ting...
HOKA Carbon X 2 har blitt noen få gram lettere. Og designet på selve skoen? Vel, man kan bli sjarmert av mindre :-)

HOKA Carbon X 2

Hva skiller HOKA Carbon X 2 mot HOKA Rocket X?

HOKA har i dag to karbon-sko med litt forskjellige egenskaper, og det kan være vanskelig å vite hvilken modell som passer deg best. Her har jeg prøvd å skissere de viktigste forskjellene:

  HOKA Carbon X 2 HOKA Rocket X
Bruksområder Tilpasset halvmaraton og maraton. Utmerket som en temposko til lengre økter. Tilpasset som en racingsko fra 5 km gateløp opp til halvmaraton. Den aktive løperen vil også kunne bruke denne til maraton. Ypperlig til intervall-trening
Vekt Herre US 9: 235 gram Herre US 9: 210 gram
Dropp 5mm 5mm
Konklusjon En godt dempet sko som kan brukes til alt fra konkurranse til lengre treningsturer. Noe høyere vekt, men mer dempet. Dette er skoen for deg som ønsker det raskeste fra HOKA. Lavere vekt, men mindre demping.

Størrelse/passform på HOKA Carbon X 2

Har du en Clifton 7 eller Bondi 7 som passer akkurat (altså at du ikke har noe ekstra å gå på), ville jeg gått en halv størrelse opp på HOKA Carbon X 2.

Det gjorde jeg selv da jeg valgte størrelse!

Mine Clifton 7 i US 8,5 passer akkurat og jeg har ikke mye ekstra plass. Derfor ble det US 9 på Carbon X 2.

Har du brede føtter? Jeg har vært i kontakt med et par løpere med brede føttter som har testet Carbon X 2. De måtte jobbe litt med skoen de første dagene for å få den til å utvide seg litt. (Bruk av varmt vann, bløte sokker etc). Likevel; etter et par løpeturer fikk de skoen til å passe fint. Carbon X 2 produseres ikke i WIDE.

Oppsummering av HOKA Carbon X 2

HOKA Carbon X 2 er faktisk en sko som appellerer til mange type løpere. På grunn av den komfortable dempingen er dette en sko som like godt passer den aktive løperen som den vanlige mosjonisten som løper 3 ganger i uka.

Av alle HOKA sko er det Carbon X 2 som gir deg den beste kombinasjonen av demping og respons. Rett og slett en fantastisk løpesko.

Jeg løp selv veldig mye med HOKA Carbon X i 2020 og gleder meg veldig til å sluke mil med HOKA Carbon X 2 i 2021.

Er du en HOKA-entusiast og glad i løping vil jeg på det varmeste anbefale deg denne skoen.

Selv om Bondi og Clifton er konge og dronning av komfort og demping - er det Carbon X 2 som dominerer løpsfølelsen.

Du vil ikke bli skuffet.