Hoka Arahi 7 - Strømlinjeformet stabilitet!

Hoka Arahi 7 - Strømlinjeformet stabilitet!

Hoka Arahi 7

Viden kjent som en «stabilitets-Clifton» og med et stilrent design, har Arahi-modellen lenge vært en favoritt hos de som vil ha den velkjente Hoka-komforten, men også trenger litt ekstra stabilitet i steget. Det er ikke bare de som trenger stabilitet som sverger til Arahi – personlig bruker jeg Arahi-skoen som treningssko på senter, da jeg elsker allsidigheten den tilbyr med stabilitet nok til tunge løft, samt at det er en superkomfortabel møllesko. 

 • Se kolleksjonen HER

Arahi 7 kunne sånn sett ikke kommet mer beleilig, for mine Arahi 6 har sett bedre tider, og er modne for utskiftning. Mitt navn er Tor Vassvik og jeg er driftssjef og skonerd/skotester her på bruket. Jeg har fått testet Arahi 7 noen dager på treningssenteret. Dessverre har jeg ikke fått testet denne utendørs, da det er Sibir-tilstander på østlandet i skrivende stund. Jeg har likevel tanker om skoen, så om du er interessert –  Se gjerne videoen under, og om du er enda mer interessert - fortsett lesingen under videoen! 👇

Så hva er nytt med Hoka Arahi 7?

På Hoka Arahi 7 har de beholdt den stabile og komfortable mellomsålen vi kjenner fra Arahi 6, og gitt den en flunkende ny overdel. Hva er nytt på denne overdelen? Jo:

 • Helt nytt stoff – "Flat Knit" overdel for en mykere «strikket» overdel uten friksjonspunkter.
 • Soneinndelt passform – Arahi 7 er konstruert slik at skoen skal gi godt hold på mellomfoten for økt stabilitet og samtidig gjøre resten av overdelen så komfortabel som mulig.
 • Helt ny hælkappe
 • Forbedret elastikk på tungen
 • Mykere tunge

Det nye designet gjør også Arahi 7 til en av de mest stilrene skoene i sortimentet til Hoka per nå, noe som ikke er feil for de stilbevisste. Dette var en kort oppsummering av skoen – vil du vite mer? La oss gå litt mer i dybden! 👇

Hoka Arahi 7 Blanc de blanc / rose gold

Overdel 

Så hvordan føles en «Flat knit» overdel med soneinndelt passform? Joda, den er svært komfortabel – takk som spør. Jeg satte veldig pris på overdelen på Arahi 6, da den pustet godt og sikret foten min godt på styrkeøkter samt mølleøkter – Arahi 7 plukker opp tråden her, men gjør nedlåsningen over foten hakket mer komfortabel. Den strikkede overdelen føles også bedre mot foten enn den tidligere «Engineered Mesh»-overdelen. I hælkappen har de glattet ut alle sømmer, så denne er blottet for friksjon, og er i tillegg konstruert for å være vennlig mot akillesen. Tungen har blitt enda mykere, noe som gjør at man slipper å kjenne lissene, selv når man virkelig strammer til. Totalt sett en svært vellykket overdel som i tillegg har blitt bittelitt romsligere i tåboksen enn sin forgjenger. Overdelen på Arahi 7 er i tillegg hakket tykkere, og jeg synes den oppleves smått «stiv» rett ut av esken, men det er en svært kort innbrytning før den føles prima på foten.


Mellomsåle

Mellomsålen på Arahi 7 er uendret fra 6’eren, så her er det snakk om en full CMEVA-såle med den berømte J-framen som er det stabiliserende skummet som omkranser anklene dine. Denne sålen er hakket stivere enn f.eks. en Clifton 9 – noe som er nødvendig for en stabilitetsmodell. Den er likevel godt dempet og gir bra med beskyttelse for føttene til både løping, trening og fritidsbruk. Denne sålen er prima på tredemøllen, da den ikke er for myk – i tillegg til å være stabil nok til å håndtere tyngre løft på treningssenteret. En klassisk «If it ain’t broke – don’t fix it»-tilnærming fra Hoka her.

Hoka Arahi 7 Outer Space / White


Yttersåle

Yttersålen er også uendret fra forgjengeren! Her får du god dekning med slitesterk og seig gummi på slitasjepunktene som sikrer både godt fotfeste og et solid fraspark under løping. 


Hvem er Hoka Arahi 7 for?

Jo, Arahi 7 passer perfekt for deg som:

 • Trenger en stabilitetssko til trening eller fritid
 • Trener på senter og vil ha en allsidig sko der
 • Løper på mølle, og vil ha en litt fastere sko
 • Rett og slett vil ha en rålekker sko til jobb eller fritid

Hoka Arahi 7 ble en velkjent opplevelse for min del. Jeg har trent i lang tid med Arahi 6 på treingssenter, og Arahi 7 bygger videre på det som var bra med forgjengeren. I tillegg får man en overdel som sitter enda bedre på foten, og gir litt mer rom i tåboksen. Det som må sies om denne skoen er: fy flate så fin den er! Jeg vet helt ærlig ikke om jeg har sett en mer stilren modell fra Hoka sin side, for denne er en perle. Design er selvfølgelig ikke alt når det kommer til skotøy, men denne så rett og slett smashing ut til treningsantrekket.

Er du på utkikk etter en ny, stabil treningssko til treningssenteret, eller bare en stilren sko til fritidsbruk? Da kan jeg varmt anbefale Hoka Arahi 7.

 • Se kolleksjonen HER


Dette skiller Arahi 7 fra andre modeller:

 

Arahi 7 vs. Clifton 9

Her vil Hoka Arahi 7 være det stabile alternativet, med en litt stivere såle. Hoka Clifton 9 vil være mykere og mer nøytral i forhold til stabilitet. Arahi har lenge vært kalt en «Stabilitets-Clifton» og med god grunn – da disse har flere overlappende kvaliteter.

Arahi 7 vs. Gaviota 5

Her er begge modellene stabilitetsmodeller, men Gaviota 5 vil ha et høyere dempevolum, og være hakket mykere, samt romsligere. Hvis du vil ha en lettere, nettere og mer responsiv sko som også er stabil – så velger du Arahi 7.

 

Herre:

Sålehøyde: 37 mm i hel, 32 mm i forfot. 5 mm dropp.

Vekt: 282 gram (US10).

Anbefalt underlag: Asfalt, mølle, tartandekke, fin grusvei.

 

Dame:

Sålehøyde: 34 mm i hel, 29 mm i forfot. 5 mm dropp.

Vekt: 228 gram (US08).