Hoka Anacapa 2 GTX - Bærekraftig oppgradering!

Hoka Anacapa 2 GTX - Bærekraftig oppgradering!

Hoka Anacapa 2 GTX 

Hoka Anacapa GTX ble ganske umiddelbart en hit blant kundene våre da den ble lansert. Det var noe forfriskende med en robust tursko, som føltes som en løpesko på foten. I tillegg til dette hadde skoen Gore-Tex som gjorde den vanntett og Vibram yttersåle som sørget for skikkelig godt fotfeste. Det var riktignok noen tilbakemeldinger på skoen som levnet rom for forbedringer. Noen syntes den ble for smal i passformen, og noen mente at dempingen kunne vært mykere. Nå er Hoka Anacapa 2 GTX her - Har Hoka lyttet til tilbakemeldingene?

 • Se kolleksjonen HER

Mitt navn er Tor Vassvik, og jeg er driftssjef og skonerd her på bruket. Jeg har fått tilbringe noen helger i marka med Hoka Anacapa LOW GTX. Den har blitt prøvd på både blåbærtur, sopptur og lengre turer med hunden i et bredt spekter av terreng, så jeg føler jeg har blitt godt kjent med skoene. Vil du vite mer om skoen? Da er det bare å fortsette å lese! 👇

Først – Hva er nytt med Hoka Anacapa 2 GTX?

 • Ny overdel med lettvekts skinn og slitesterk resirkulert polyester
 • Gore-Tex Invisible Fit membran på LOW-modellen
 • Bredere passform
 • Ny mellomsåle med miljøvennlig sukkerrør-EVA

Så kort fortalt er det meste nytt her. Det er fortsatt snakk om en lett, slitesterk «dagstur-hiker» som også har fokus på bærekraftige materialer. Den har riktignok noen oppdateringer som er verdt å bli opprømt over. La meg gå litt mer i sømmene på skoen. 

Overdel 

Overdelen er helt ny fra forgjengeren og den er kort fortalt bedre på absolutt alle måter. I LOW-utgaven, som jeg testet, får man en helt ny membran i Gore-Tex Invisible Fit. Dette tillater Hoka å sy membranen rett inn i overdelen, så man slipper det ekstra laget som bygger volum og gjør skoen stivere. Dette gjør også at skoen er bredere i passformen, samtidig som du får en god nedlåsning over foten med lissene. I MID-utgaven får man en tradisjonell Gore-Tex membran med litt mer struktur som gir litt mer støtte og gjør seg bedre i den høye utgaven som skal stive av litt ved anklene. Hælen har også blitt utbedret med en ny og mer komfortabel akilles-vennlig konstruksjon. Denne gir hælen arbeidsro mens du bestiger fjellene dine, eller utforsker skogen.

Den nye passformen i kombinasjon med de nye materialene som er brukt her gjør dette til en mer komfortabel overdel enn vi fikk på forgjengeren. Skoen er hakket romsligere og jeg tok meg selv i å måtte stramme om skoen noen minutter inn i min første tur, da det rett og slett var romsligere enn jeg først antok. Apropos stramming - En annen ting de har tilført her er lengre lisser, da noen kunne oppleve at lissene på forgjengeren ble hakket for korte.


Hoka Anacapa 2 GTX hike

Anacapa 2 GTX er en formidabel bærplukker-sko! 🫐

Mellomsåle 

Mellomsålen er flunkende ny. Her har de myknet opp skumblandingen litt, og tilsatt et mer miljøvennlig sukkerrør-EVA. De har også oppjustert droppet (høydeforskjell hæl/tå) til 8mm for herrer og 10mm for dame. Det skal sies at dette fremdeles ikke er en Clifton-myk mellomsåle, ettersom det er en sko beregnet på terrenget og fjellet – så kreves det en mer balansert mellomsåle som gir nok stabilitet. Denne er likevel svært komfortabel, selv på lange turer. En forskjell jeg merket meg, er at metarockeren føles bedre her. Det vil si at den «rullende» funksjonen på den avrundede sålen er mer fremtredende her, og steget føles enda mer uanstrengt.

Totalt sett en veldig god mellomsåle til ferdsel i ulendt terreng. Jeg opplever at sålen er godt dempet, men samtidig mister man ikke helt bakkekontakt med denne skoen. Sammenlignet med en Kaha 2 GTX hvor man blir mer isolert fra underlaget, får man her litt mer balanse mellom demping og bakkefølelse - Noe veldig mange kan sette pris på.

Yttersåle 

Uttrykket «Never change a winning team», eller kanskje «If it ain’t broke – don’t fix it» kan benyttes om yttersålen her. Vibram Megagrip-gummiblandingen er selvfølgelig til stede på de 5mm dype knastene under Hoka Anacapa 2 GTX og det er lite å utsette på det markedsledende grepet en Vibram-såle gir. Selv på vått og sleipt føre biter denne yttersålen seg fast og sikrer deg på vei opp fjellet, eller på vei inn i skogen. Det har vært fuktige dager i skogen når jeg har vært på tur med denne, så det har vært kjærkomment å slippe å bekymre seg for fotfestet.
 

Så hvem er Hoka Anacapa 2 GTX for? 

Jo, Anacapa 2 er glimrende for deg som:

 • Ønsker en lettere fjell/tursko
 • Likte Anacapa GTX, men kunne tenkt deg en litt bredere passform
 • Vil ha en godt dempet tursko som også gir litt bakkekontakt.
 • Vil ha en tursko med bredt bruksområde

Den opprinnelige Anacapa hadde en passform som ikke alle ble enig med. Derfor var dette et av feltene jeg håpet ville bli adressert i den nye utgaven. Jeg kan heldigvis bekrefte at de har økt bredden litt i denne modellen, samtidig som de har brukt et litt mykere skum i mellomsålen. Dette i kombinasjon med den nye hælkappen og en litt mer rullende såle gjorde det til en svært komfortabel affære å gå tur i denne skoen. Det faktum at de har kombinert syntetiske materialer og lær i denne, gjør også at overdelen føles mer bevegelig, og strammer ikke over foten eller føles stiv når du går.

Totalt sett vil jeg si at dette er en svært vellykket oppgradering for Hoka Anacapa, og uansett om du velger Anacapa GTX 2 LOW , eller Anacapa GTX 2 MID, så vil du få en vanntett og fleksibel tursko med lav vekt og skikkelig godt grep. Om jeg skulle gitt en personlig anbefaling, så ville jeg prøvd Anacapa GTX 2 LOW med Gore-Tex Invisible Fit for en skikkelig deilig passform!

 • Se kolleksjonen HER
   

Sålehøyde:

Herre - 38 mm i hel. 30 mm i forfot. 8 mm dropp.  

Dame - 37 mm i hel. 27 mm i forfot. 10 mm dropp.

 

Vekt LOW-modell:

Herre - 435 gram (US 10)  

Dame - 352 gram (US 08)

 

Vekt MID-modell:

Herre - 510 gram (US 10)  

Dame - 416 gram (US 08)

 

Anbefalt underlag:

Skogsterreng, fjellterreng.