Fartsmonsteret Hoka Carbon Rocket +

Fartsmonsteret Hoka Carbon Rocket +

Hoka Carbon Rocket +

Vi er i Hoka-himmelen! De siste årene har vi hørt rykter om at Hoka har hatt en racingsko med karbonplate i sålen på tegnebrettet. Endelig er den her – hils på Hoka Carbon Rocket +. 

Først ute med carbon i sålen

I fire år har Hoka jobbet med å utvikle en løpesko med carbon-såle og mange demomodeller har blitt forkastet. Faktisk skulle Hoka lansere Carbon Rocket i 2016, men den ble trukket tilbake grunnet for få bestillinger! Ironisk nok kom Nike med sin første carbon-sko (Vaporfly 4%) året etter som tok løpeverden med storm. 

Dette er Hoka Carbon Rocket +

Hoka Carbon Rocket + er først og fremst en racingmodell bygget for fart. Vekten er 217 gram i herremodell og 185 gram i damemodell. En dropp på kun 1 mm gjør den ekstremt aggressiv. Den velkjente og buede Hokasålen akkompagnert av den stive karbonplaten gir en kvikk overgang fra landing til fraspark. Denne kombinasjonen gir meget god fremdrift og det skal bli lettere å holde høyere fart over lenger tid eller løpe med lavere puls på samme fart som tidligere.
Hoka har valgt å legge karbonplaten relativt langt ned i sålen slik at det er tilstrekkelig med mellomsåle som vil beskytte føttene dine under lengre løp på asfalt. I følge Hoka er den 1mm tykke karbonplaten formet som en type «gaffel» under fremste delen av skoen. Det for å gi litt mer fleksibilitet under tærne hvor foten bøyes for å produsere mer energi i frasparket.
Overdel er i åpen engineered mesh som er lett, pustende og gir god komfort.

Hoka Carbon Rocket Plus se vårt utvalg på Framsport.no

Hvem bør kjøpe denne råtassen?

Hoka Carbon Rocket + passer først og fremst som en konkurransemodell for den aktive løperen som higer etter pers på alt fra 5 km til maraton. Det er ikke denne modellen du skal ha flest mil med i løpet av ei uke. Bruk den som en temposko på de raskeste øktene og i konkurranse. Vi tror denne kommer til å sette mange løyperekorder i 2019.