Årets mest spennende nyhet for terrenget – Hoka Tecton X

Årets mest spennende nyhet for terrenget – Hoka Tecton X

Vi er veldig vant til at det er forventninger til nye modeller og at mange lurer på når de ankommer butikkhyllene. Men av og til får vi modeller som veldig mange vil ha informasjon om, og ikke minst en lanseringsdato på.

Hoka Tecton X er en slik sko. 

Tekst: Tor Vassvik - Driftssjef Framsport

Så hvorfor er Hoka Tecton X så etterspurt?

Tecton X representerer en helt ny tid og en ny teknologi for Hokas terreng-segment. En sko som er oppkalt etter jordens tektoniske plater (ja, det er såpass), bør ha noe spennende å by på.

Og ikke la det være noen tvil: Dette er en sko som har Hokas siste teknologi fra topp til tå.

Som vil si:

  • ProFly X mellomsåle med mye demping for komfort og respons
  • Parallelle karbonplater i mellomsålen for maksimal respons og energiretur
  • En fjærlett og pustende, men robust engineered jacquard-mesh i overdelen
  • Vibram Megagrip LiteBase yttersåle for spikerfeste på de fleste underlag

Alt dette i en pakke på 239 gram gjør Tecton X til en sko veldig mange har siktet seg inn på til sesongens terrengløp eller bare de raske treningsturene i variert terreng.

Jeg synes RoadTrailRun.com oppsummerer skoen godt:

“The Tecton X is for me the first true trail "super race shoe" for its effectively carbon plated lively energetic ride, versatility, decent stability, and of course supercritical foam driven light weight and big cushion” 

Hvis du fortsatt er nysgjerrig på hva denne skoen har å tilby, så kan du fortsette å lese under. 👇 

Fjærlett og komfortabel overdel

I overdelen har Hoka tatt i bruk en fjærlett engineered jacquard mesh. Dette er en luftig overdel som sørger for god komfort selv på lengre turer. Snøringen på Tecton X går helt ned i tåboksen, noe som gjør at du får tilpasset skoen særdeles godt til din fotbredde. I tillegg er tærne godt beskyttet med en gummiert list plassert foran tærne.

Tecton X kommer med komfort og karbon

I mellomsålen får man komfort og respons i Hokas todelte ProflyX mellomsåle. Her sitter du oppi et mykt og komfortabelt skum nærmest foten, med et fastere mer responsivt skum nærmest bakken som gir en glimrende løpsfølelse og utnytter karbonplatene svært godt.

Karbonplatene i mellomsålen er det som virkelig sørger for magien i denne skoen.

Her får du to parallelle karbonplater som følger skoens lengde og gir deg en energiretur fra underlaget som er helt rå. Hoka valgte å gå for denne todelte plateløsningen for å bevare mest mulig at løpsfølelsen i terrenget, uten at det blir for stivt, men likevel responsivt nok til å gi deg best mulig løpsøkonomi når du trenger det. Disse platene tjener også bra som en beskyttelse fra underlaget.

Karbonplater

I tillegg til dette får du Hokas velkjente sålegeometri med metarocker (avrundet yttersåle for effektiv avvikling av løpssteget) og Hokas HUBBLE HEEL for økt stabilitet i ulendt terreng.

Markedsledende grep

På yttersålen får du i kjent stil Vibrams MegaGrip såle som sørger for spikerfeste på sleipt føre. I dette tilfellet er yttersålen utført med LiteBase-teknologi som gjør at den er enda lettere enn tradisjonelle MegaGrip-såler. Knastene er 4mm dype og sørger for et feste som er godt og allsidig for å dekke de aller fleste behov i terrenget.

Hoka Tecton X - Damemodell

Så hvem er Tecton X egentlig for?

Tecton X er for deg som:

  • Trenger en terreng-racer til både korte og lange terrengløp
  • Trenger en rask treningssko til terrenget som også er komfortabel selv med roligere hastigheter
  • Trenger en terrengsko som er god på de aller fleste underlag, og fint takler noen pendleretapper på asfalt.

Tecton X er definitivt det man kan kalle en meget spennende totalpakke. Har du satt deg noen mål for løpssesongen 2022 som baserer seg i terrenget? Da er det ikke så veldig mange bedre alternativer å snøre på føttene enn et par Tecton X.

Dette sier et knippe anmeldere om Hoka Tecton X:

“A top trail racing option for 2022 that anyone looking to go fast over long-distance trail runs should check out”

 - Doctors of running

“The Tecton X is for me the first true trail "super race shoe" for its effectively carbon plated lively energetic ride, versatility, decent stability, and of course supercritical foam driven light weight and big cushion”

- RoadTrailRun.com

“It’s that next-gen, next-level shoe that has the best of a lot of worlds, really. Check the list! It’s light, protective, comfortable, and snappy all day long. All things considered, the Tecton X is a premium experience that will allow you to go far, fast, or both at the same time!”

- Believe In The Run

“I think the Tecton X is a super fun shoe, and a lot of you will enjoy it”

- Ginger Runner

Spørsmål om Tecton X? Fyr av et spørsmål til oss på chat eller les mer om produktene her.