3 grunner til at vi elsker nye HOKA Clifton 8

3 grunner til at vi elsker nye HOKA Clifton 8

Endelig er den her! I denne artikkelen skal jeg fortelle deg hva som er nytt med HOKA Clifton 8 - også skal du få mine 3 grunner til at jeg allerede etter noen uker elsker den nye flaggskip-modellen til HOKA. 

Tekst: Sondre Olstad, Daglig leder Framsport AS

Dårlig tid? Se filmen med Ola Korbøl fra HOKA Norge og meg hvor vi oppsummerer det aller viktigste med Clifton 8:

Aller først: Hvem passer HOKA Clifton 8 for?

Clifton-modellene har historisk sett vært det beste fra to verdener: Lav vekt og fantastisk HOKA-demping. Og her blir ikke Clifton-fans skuffet, for nr. 8 i rekken er intet unntak. Jeg vil heller si at dette er en enda tydeligere Clifton-modell enn hva vi har sett tidligere (f.eks Clifton 5).

De fleste kundene mine har et par Clifton i skohylla, rett og slett fordi den er så anvendelig. Du skal nemlig lete godt for å finne en så dempet løpesko med så lav vekt - som du i tillegg kan bruke på de aller fleste underlag.

Yttersålen egner seg ypperlig på asfalt, mølle og grus, samtidig som den gjør jobben på tørre stier i terrenget.

Nevnte jeg at Clifton også har blitt en favoritt på arbeidsplassen?

Artikkelen fortsetter under bildetHoka clifton 8

Dette er nytt med HOKA Clifton 8

Sammenligner vi med Clifton 7, så er dette nytt med HOKA Clifton 8:

Ny mellomsåle
HOKA har lagt inn en ny mellomsåle, med et lettere EVA-skum som sørger for å ivareta dempingen og bedre holde "fasongen" over tid. Mitt inntrykk av mellomsålen er at HOKA har gjort den enda litt mykere, og at den er rigget for å tåle flere og lengre turer.

Nytt hælparti
Hælpartiet er mykere og konstruert på en måte som gjør Clifton 8 enda mer skånsom for akillessenen enn sin forgjenger. Du kjenner det godt på stoffet at det er mer soft og behagelig.

Ny overdel og tunge
Overdelen er ny og føles tynnere/lettere enn overdelen på Clifton 7. Personlig synes jeg overdelen på Clifton 8 er den beste hittil. I tillegg er tungen polstret bedre og festet i overdelen for å sikre fotholdet. 

Ny struktur på yttersålen
Slitedeler på yttersålen er plassert i et nytt mønster (mer skrått og horisontalt). Jeg synes også yttersålen på Clifton 7 var bra, så her har jeg ikke merket så mye forskjell ennå.

Selv om det er forholdsvis mye nytt, er modellen veldig gjenkjennelig. Det er ikke noe tvil om at dette er en Clifton fra HOKA.

Eller hva synes du?Hoka clifton 8 black / white herre

Hva er forskjellen på Clifton 8 og andre sammenlignbare modeller?

HOKA Clifton 8 vs HOKA Bondi 7
Hovedforskjellen er dempingen og vekten. Bondi har mer demping og veier derfor mer. Ønsker du en lett løpesko med myk demping og god kontakt med underlaget blir du garantert fornøyd med Clifton 8. 

HOKA Clifton 8 vs HOKA Rincon
HOKA Rincon er "tempoutgaven" av Clifton. Det betyr at Rincon har mer respons i sålen og er noe lettere. Clifton vil føles mykere på tur. Rincon egner seg enda bedre til tempoøkter enn Clifton. PS: Rincon 3 lanseres i august 2021.

HOKA Clifton 8 vs HOKA Mach 4
Hoka Mach 4 er lettere, raskere og mer responsiv enn Clifton 8. Er du på jakt etter en løpesko med myk og komfortabel demping ville jeg valgt Clifton 8, Mach 4 blir noe fastere i sålen. 

Hoka clifton 8 dame

Konklusjon: 3 grunner til at vi elsker HOKA Clifton 8

Jeg liker at HOKA prøver å dyrke DNAet til Clifton-modellene videre. Det er kombinasjonen lav vekt og myk, behagelig demping som gjør at HOKA-fans velger Clifton. Og slik blir det også med Clifton 8.

Det tror jeg er et klokt valg av HOKA. Spesielt når vi ser at modeller som Mach 4 og etter hvert Rincon 3 dekker behovet til de som ønsker mer respons i sålen.

Det er 3 grunner til at jeg allerede elsker HOKA Clifton 8. Så min oppsummering av Clifton 8 så langt etter å ha testet de noen uker er: 

  1. HOKA har beholdt komforten (faktisk blitt enda mykere i sålen) og den lave vekten fra tidligere Clifton-modeller. Det gjør Clifton 8 til den ultimate skoen for hverdagsbruk.

  2. Overdelen er utrolig behagelig på foten, en positiv oppgradering av Clifton 7.

  3. Clifton 8 har fått små justeringer til det bedre (som hælpartiet og mellomsålen), som betyr at vi har med en veldig anvendelig og behagelig sko å gjøre - spekket og klar for mange skritt og mil.

Og akkurat det med anvendelighet synes jeg er litt viktig. Det er mange ganger jeg skal ta meg en løpetur og bare trenger sko som jeg vet gjør jobben.

Eller de dagene jeg skal gå- eller stå mye på jobb. 

Da er det veldig deilig å ha et par i skohylla du vet alltid vil levere. 

Og det er det Clifton-modellene fra HOKA som gjør.