Slik kommer du i gang med løping og når målene dine

Liquid error (snippets/image-element line 120): invalid url input

All fysisk aktivitet er bedre enn inaktivitet! Allikevel vil hva du gjør på trening ha en stor innvirkning på det endelige resultatet. Uansett hva målsetningen er, kan en gjennomtenkt plan gi deg resultater både raskere og enklere.

En god plan starter alltid med å bestemme DIN egen målsetning med treningen. Det kan være et bestemt tidsmål, å gå ned i vekt eller bare få litt ekstra overskudd i hverdagen. Når du først har bestemt deg for hva målet er, setter du opp en plan…..og gjennomfører 😊

Noen gode råd på veien er:

  • Bestem deg for hvor mange dager du skal trene hver uke. Ikke planlegg flere enn du vet at kan gjennomføres. Ikke finn på unnskyldninger for å stå over, tenk heller på hvorfor du skal gjennomføre.

  • Tungt å gjøre jobben alene? Oppsøk et løpemiljø eller avtal med en venn. Det er lettere å gjennomføre om man har gjort en avtale med andre.

  • Glad i utstyr? Kjøp deg ei løpeklokke og last ned Strava eller lignende apper. Her kan man se egen fremgang, og motiveres av andre likesinnede løpere.

  • Gå til anskaffelse av rett løpesko for rett underlag og rett økt. Husk at en sko som passer foten din og underlaget gir en langt bedre opplevelse enn en sko som ikke passer. 


Liker du å gjøre det enkelt? Da er løping perfekt for deg. Alt du egentlig trenger er et par joggesko og enkelt treningstøy. Løpe kan du gjøre overalt😊

Hva kreves for å oppnå målet ditt?

Dette vil være veldig individuelt, og det er mange faktorer som spiller inn. Hva slags treningsgrunnlag du har og hva du gjør imellom øktene vil ha stor innvirkning. Det som imidlertid er sikkert, er at kontinuitet og gjennomføringsevne stort sett alltid gir resultater, så stå på og gjør det du bestemmer deg for!