Guide: Hvilken Gore-tex sko fra Hoka passer deg? (2024)

Guide: Hvilken Gore-tex sko fra Hoka passer deg? (2024)


Hva er forskjellen på de ulike turskoene til HOKA? Det skal vi gi deg svaret på i denne guiden.

Vi i Framsport selger forskjellige tursko med gore-tex fra HOKA. Vi har definert fire bruksområder for å skille de ulike modellene. Hvilket bruk passer deg best?

 

1. Ønsker du nye fjellstøvler med mest mulig demping?

Da velger du Hoka Kaha 2 GTX 
Denne modellen er helt fantastisk på foten. Lett, fantastisk demping og overraskende stødig. Komforten og den lave vekten gjør at du faktisk glemmer at du har på deg fjellstøvler.
Men ikke la deg lure av størrelsen! Kaha 2 GTX er nemlig veldig lett og kan fint brukes til dagsturer i marka, og lette turer med hunden også. Dette er modellen med mest demping av turskoene fra HOKA. I denne modellen anbefaler vi å gå opp en halvstørrelse fra din vanlige Hoka-størrelse, da de er litt korte i størrelsen.

Hoka Kaha GTX er vår favoritt på lengre turer med sekk. Du kan lese vår test av modellen her 
Anbefalt impregnering: Grangers Footwear Repel

Hoka Kaha 2 GTX

2. Ønsker du en lett vanntett tursko for dagsturer?

Da velger du Hoka Anacapa 2. Dette er arvtakeren til fjorårets testvinner fra Hoka som har har fått meget gode tilbakemeldinger internasjonalt. Anacapa ble blant annet kåret til Editor`s Choice av annerkjente Backpacker Magazine som beste tursko i 2022.
Denne modellen kommer i to forskjellige varianter. Hoka Anacapa 2 MID GTX (høy ankel) og Hoka Ancapa 2 LOW GTX (lav ankel).
Dette er turskoen som kan gjøre alt. Anacapa er godt dempet og lett nok for dagsturer. Rett og slett en sjelden kvalitet i en støvel som er så behagelig og stabil. Kombinasjonen nubuck og polyester i overdelen gjør at den puster godt i varme temperaturer, selv med Gore-Tex membran.
Overdelen er fleksibel og former seg fint til foten. Verdt å nevne er at lesten på Anacapa 2 er noe smalere VS Hoka Kaha GTX.
Anbefalt impregnering: Grangers Footwear Repel

3. Ønsker du deg vanntette løpesko til variert terreng og samtidig et par nye, lette tursko?

Da velger du HOKA Challenger 7 GTX.
Dette er modellen for deg som ønsker en løpesko eller tursko til variert terreng. Denne fungerer like godt på asfalt, grus og stier. Hoka Challenger 7 GTX, som er en av våre bestselgende Gore-Tex sko, passer til alle typer utendørs underlag og væromslag. I tillegg er den svært lett og har et høyt dempevolum for god komfort.
Anbefalt impregnering: Grangers Footwear Repel

4. Går du tur utelukkende på asfalt og grus, og vil ha en komfortabel og vanntett sko til denne bruken?

Da har vi en sikker vinner i Hoka Clifton 9 GTX.  Clifton 9 er vår absolutte bestselger her på Framsport, og med god grunn. Komfortabel myk demping og lav vekt har gjort den til en folkefavoritt for både fritid og trening. Når den da ble lansert i vanntett utgave, var det liten tvil om at den kom til å slå godt an i et land med 4 årstider. 🌧️ 

Så om du vil ha en komfortpakke til turer på de harde underlagene, så bør Clifton 9 GTX være en modell du vurderer!

Anbefalt impregnering: Shoe Shame Shoe Shield Rapid

 

Vedlikehold av tursko

HOKAs tursko er laget av Nubuck lær og/eller syntetisk materiale. Nubuck er glatt lær med børstet overflate.

Nubuck puster bedre, er slitesterkt og merker vises ikke like godt som på glatt lær. Det finnes ulike typer impregnering for Nubuck – spray eller flytende impregnering med mer “næring”. Dette trekker inn i læret og du kan børste opp læret igjen for å oppnå bedre pusteevne og få en fin børstet overflate. Bruker du voks, vil læret bli glattere. Er det slik at skoene trenger en skikkelig vask, så har vi veldige gode erfaringer med Shoe Shame Loose The Dirt (kit) - til uansett materialer. Her får du med gel og børste.

Syntetiske materialer er generelt lettere, puster bedre enn lær og bør påføres sprayimpregnering oftere. En Gore-Tex membran holder vann ute, selv om skoen i seg selv ikke er vanntett. Om skoen ikke impregneres, vil vann trekke inn til membranen og skoen blir tyngre i vekt og vanskeligere å tørke, samtidig som den kan føles kald mot foten pga. denne fukten. Den kan miste fasongen og skinnet vil over tid bli tørt og ødelagt. Impregnering gjør at materialet støter fra seg vann, og sprayimpregnering bør derfor påføres ofte
når skoene brukes aktivt.

Husk å alltid tømme skoene for grus og sand som kan ødelegge membranen fra innsiden! Her kan det være greit å ta ut innersålen også med jevne mellomrom, for å få tømt de skikkelig for småstein og annet rask fra skogen. 

Spør oss dersom du er i tvil

Er du fortsatt usikker på hvilken modell du skal velge, eller hvordan du skal pleie de forskjellige skoene? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på chat eller send oss en mail på kundeservice@framsport.no 
Riktig god tur! 🌲🌳