Hva er forskjellene på Hoka Bondi 8 og Hoka Clifton 9? (2024)
11 sep 13:52

Hva er forskjellene på Hoka Bondi 8 og Hoka Clifton 9? (2024)

Hoka Clifton 9 Hoka Bondi 8

Det er spørsmålet jeg oftest får i løpet av ei uke. Og sånt blir det artikkel av. La meg kort og greit fortelle deg de viktigste forskjellene mellom Hoka sine to bestselgere: Hoka Bondi og Hoka Clifton.

Dette er Hoka Bondi 8

Vi starter med Hoka Bondi 8, som er den mest dempede asfaltskoen fra Hoka. Bondi-modellen fikk et realt ansiktsløft fra sin forgjenger, Bondi 7, høsten 2022. Mye ble endret, men det som ikke har endret seg er at denne modellen stadig er spekket med komfort og er først og fremst laget for å gi deg den aller, aller beste gå- og løpsfølelsen med sin suverene demping. Hoka Bondi 8 veier 250 gram til dame og 302 gram til herre.

Hoka Bondi 8 White / White

Dette er modellen vi selger mest av til de som går- og står mye på harde gulv. Dette er også min første anbefaling til de med vondt i knær, plantarfascie, rygg og eller hofter. Som du skjønner; dette er Hoka-skoen som er mest skånsom for kroppen din.

Yttersålen er laget slik at den tåler alle type underlag; grus, asfalt, mølle og lett terreng. Det gjør den svært anvendelig og fin til gåturer, løpeturer, jobb og fritid.

Dette er Hoka Clifton 9

Hoka Clifton 8 fikk et ansiktsløft i starten av 2023, da Hoka Clifton 9 ble lansert. Den har blitt lettere, fått mer demping og et nytt stilrent design! Dette er modellen jeg mener “gir mest Hoka for pengene”. Jeg skal forklare:

Med Clifton får du virkelig det Hoka har klart så ekstremt bra: Nemlig å kombinere lav vekt med god demping. Ofte, når løpesko skal ha høyt dempevolum får du med deg masse vekt på kjøpet. Den praksisen har Hoka klart å motbevise. Spesielt med Hoka Clifton.

Damemodellen til Hoka Clifton 9 veier faktisk bare 201 gram - mens herremodellen veies inn til 246 gram. Det betyr at den både er lettere, men også har et mindre dempevolum enn Hoka Bondi 8.

 

Likevel er Hoka Clifton 9 en svært godt dempet sko, og den myke sålen er nok hovedgrunnen til at de fleste velger å kjøpe denne modellen første gang de kjøper seg et par Hoka-sko.

Yttersålen tåler alle typer underlag og egner seg spesielt godt til asfalt, mølle, grus og lett terreng. Det gjør at også denne er fin til gåturer, løpeturer, jobb og fritid. 

Hva skal du velge: Hoka Bondi 8 eller Hoka Clifton 9?

Det er tid for å oppsummere forskjellene på Hoka Bondi og Hoka Clifton.

Enkelt forklart kan vi si:

  • Bondi har mer demping og veier litt mer enn Clifton. Det gjør at Clifton er litt mer responsiv og "svarer bedre på underlaget" enn Bondi på de hurtige løpeøktene.

Derfor:

Er du på jakt etter mest mulig demping og den Hoka-skoen som er laget for å være mest skånsom mot kroppen din? Da velger du Hoka Bondi 8.

Er du på jakt etter en litt lettere fritidssko eller en løpesko som kan brukes til både rolige langturer, men også til raske intervaller? Da velger du Hoka Clifton 9.

Dersom du aldri har brukt Hoka før vil du ikke bomme uavhengig av hvilken modell du velger her.

Både Bondi og Clifton er allround-sko fra Hoka, som passer til det aller meste (bortsett fra svært krevende terreng). Ønsker du å fordype deg litt mer i de ulike modellene? Ta en titt på filmene under!

Se utvalget: Hoka Bondi 8

 

Se utvalget: Hoka Clifton 9