HOKA SPEEDGOAT 2 – TESTVINNER PÅ VINTERFØRE

HOKA SPEEDGOAT 2 – TESTVINNER PÅ VINTERFØRE

Hoka Speedgoat 2 purple


 

2024 revisjon:

Hoka Speedgoat 2 er dessverre en utgått modell - men her har man fått solide arvtakere til vinterføret - Både med pigg og uten!

For deg som vil ha en fenomenal vinterløpesko med Gore-Tex:

Hoka Speedgoat 5 GTX og Speedgoat 5 MID GTX

For deg som vil ha en piggsko til skikkelig holkeføre:

Hoka Speedgoat 5 GTX Spike
Opprinnelig artikkel:

Mange trekker inn på treningssentrene om vinteren når det blir kaldt, mørkt og glatt ute.  For min del er vinteren kanskje den flotteste tiden å løpe ute på. Men det setter noen krav til utstyr – spesielt løpesko.

Hva slags såle bør du velge?

Piggsko? Brodder? Vanlig asfaltsko? Utvalget er stort – men hva skal du velge?

Ofte vil vanlig løpesko (asfalt) bli for glatte på vinterføre. Velger du en terrengsko med grovere mønster er det heller ikke sikkert at det vil fungere noe bedre. Det handler om å finne en terrengsko med en «soft» gummiblanding i sålen. En slik såle vil nærmest suge seg fast til det glatte underlaget. Og det er her mange terrengsko svikter. Sålen blir rett og slett for hard og den gode løpsfølelsen forsvinner.

Dagbladet og Min Side hadde for en liten stund siden et stor test av alle løpesko uten pigg på vinterføre. Testens klare finner ble Hoka Speedgoat 2.

Se våre modeller av Speedgoat her.

Hoka Speedgoat 2 – «en klasse for seg selv»

Hoka Speedgoat 2 ble testens soleklare vinner og det var kombinasjonen demping og grep som ble spesielt trukket fram. Og det er helle ikke negativt at denne modellen er blant de letteste i sin kategori.

Hoka Speedgoat 2 er designet av kanskje vedens beste ultraløper – Karl «Speedgoat» Melzter. I forhold til sin forgjenger Speedgoat 1, har den nye modellen fått en helt ny konstruksjon og et nytt design med forbedret passform, bedre stabilitet og ikke minst bedre holdbarhet. Verdt å nevne er det at Hoka Speedgoat 2 også kommer med en bredere tåboks som gir mer stabilitet. Med forsterkede områder på skoens overdel gjør den mer holdbar på utsatte steder. På undersiden av skoen vil Vibram Megagrip ® med 5 mm knaster gi deg utmerket grep i terreng og på snø.

Selv om det (forhåpentligvis) nærmer seg vår vil Hoka Speedgoat 2 være førstevalget for mange. Er du en løper som primært løper på grus men ønsker å ha en løpesko som takler noe mer krevende terreng, er dette skoen for deg!

Se våre modeller av Hoka Speedgoat 2 her.