Få 10 % på første kjøp 🔥 Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Dette er Hoka-skoene vi anbefaler på mølle

Hoka sko mølle

I løpet av høsten er det mange løpere som flytter øktene inn på tredemølle. Derfor får vi en del spørsmål om hvilke løpesko vi anbefaler til mølletrening. Her er våre tre favoritter.

Kort fortalt vil alle typer asfaltsko passe til tredemølle. Men ofte anbefaler vi løpesko med noe fastere såle. Dette kommer av at dagens tredemøller allerede har en god dempefunksjon når du løper. Velger du en løpesko med myk demping kan det fort bli «for mye av det gode».

Dette er de forskjellige Hoka-modellene som er våre anbefalinger til årets møllesesong:

Hoka Carbon X og Hoka Carbon X SPEHoka Carbon X SPE

Hoka Carbon X er den råeste Carbon-skoen fra Hoka, det er i alle fall min personlige mening. Jeg har løpt mye med både Carbon X og Carbon X-SPE det siste året. Her får du ekstrem respons, lav vekt og samtidig god nok demping med i totalpakken. Løpsfølelsen må bare oppleves, fartsegenskapene gjør den nemlig usedvanlig morsom å løpe med på mølle. 

PS 1: Hoka Carbon X-SPE (bildet) har samme såle som Carbon X, men har litt mer støtte i hælen (stiv hælkappe).

PS 2: Dette er det dyreste alternativet i denne guiden.

Hoka Rincon 2

Hoka Rincon 2 er rett og slett en godt dempet lettvektsko! Ingen andre Hoka-modeller med så mye demping er lettere enn Hoka Rincon. 

Vi kaller Hoka Rincon 2 for tempoversjonen av Hoka Clifton 7. Det betyr en fastere mellomsåle som også er noe lettere. Dersom du til vanlig løper med Bondi eller Clifton og ønsker å teste et par litt raskere sko, er jeg ikke i tvil; prøv Hoka Rincon 2. Dette er også en god mengdesko for den aktive løperen.

PS: Dette er det mest anvendelig alternativet i denne mølle-guiden. Hoka Rincon 2 passer godt til alle mølleøkter og er det tryggeste valget.

  Hoka Cavu 3

  Hoka Cavu 3 mølle hoka skoHoka Cavu 3 er en superlett treningsracer, hvor damemodellen faktisk veier under 150 (!) gram.

  Hoka Cavu 3 har mindre demping enn Rincon, men mer dropp. Til tross for mindre demping, får du overraskende god komfort med Cavu 3 og jeg opplever også at den er skånsom for leggene når jeg løper. Dette er en tydeligere “temposko” enn Hoka Rincon. Ønsker du en ren temposko, som ikke skal brukes til lengre økter, er anbefalingen Hoka Cavu 3.

  Oppsummert: Hvilke Hoka-sko skal du velge til mølla?

  For å gjøre det enda enklere - her kommer tre behov sammen med tre anbefalinger for mølle-sesongen: 

  1. Den aktive løper (korte- og lange økter)

  Du løper mye og anser deg selv som aktiv løper. Du ønsker den beste kombinasjonen av carbon, respons og demping, trener både korte/raske- og litt lengre økter på mølla. 
  Anbefalt modell: Hoka Carbon X eller Hoka Carbon X-SPE

  2. Den aktive løperen og mosjonisten (kun korte økter)

  Du ønsker det letteste alternativet for de korte- og raske intervalldragene på mølla. Du setter pris på at skoen føles ekstremt lett og ledig på foten, og liker at droppen er litt høyere enn andre modeller (6 mm).

  Anbefalt modell: Hoka Cavu 3

  3. Mosjonisten (korte- og lange økter)

  Du har 1-3 løpeøkter i uka, og ønsker en modell som både er skånsom, men også har litt mer respons enn de mest dempede modellene. Du løper både langt og kort på mølla.

  Anbefalt modell: Hoka Rincon 2

  Alle asfalt-modellene til Hoka egner seg på mølle

  Det er viktig å påpeke at dette er tre anbefalinger hvor bruken i hovedsak skal være på mølle. Likevel; alle asfalt-modellene til Hoka egner seg her.

  Personlig ville jeg valgt Rincon 2 med en litt fastere såle, i stedet for Clifton 7. Skulle jeg bare hatt ett par løpesko i garderoben, ville jeg valgt Clifton 7. Håper det gir mening!

  Har du spørsmål til guiden? Ikke nøl med å kontakte oss på Messenger! 

  Eldre innlegg
  Nye innlegg
  Lukk

  Få eksklusive tilbud og artikler!

  Meld deg på vårt nyhetsbrev.

  Mer informasjon

  Hei og velkommen!

  Ved å benytte framsport.no godtar du at informasjonskapsler (cookies) brukes til trafikkmåling og optimalisering. Vi benytter også tredjeparts-applikasjoner. Les mer her.

  Søk

  Lagt til i kurv