Dette er Hoka-skoene vi anbefaler på mølle (2024)

Dette er Hoka-skoene vi anbefaler på mølle (2024)

 

Kort fortalt vil alle typer asfaltsko passe til tredemølle, men ofte anbefaler vi løpesko med noe fastere såle. Det kommer av at dagens tredemøller allerede har en god dempefunksjon når du løper. Velger du en løpesko med myk demping kan det fort bli «for mye av det gode». 

I denne guiden får du de forskjellige Hoka-modellene som vi anbefaler til mølle. De samme modellene vil også passe utmerket som «temposko» på bar asfalt.

Hoka Rincon 3

Hoka Rincon 3 er rett og slett en godt dempet lettvektsko! Ingen andre Hoka-modeller med så mye demping er lettere enn Hoka Rincon. 

Vi kaller Hoka Rincon 3 for tempoversjonen av Hoka Clifton 9. Det betyr en fastere mellomsåle som også er noe lettere. Dersom du til vanlig løper med Bondi eller Clifton og ønsker å teste et par litt raskere sko, er jeg ikke i tvil; prøv Hoka Rincon 3. Dette er også en god mengdesko for den aktive løperen.

PS: Dette er det mest anvendelig alternativet i denne mølle-guiden. Hoka Rincon 3 passer godt til alle mølleøkter og er det tryggeste valget.

Hoka Arahi 7

Hoka Arahi 7

Så dette er mer en allsidig anbefaling - Hoka Arahi 7 er en stabilitetsmodell, som for mange har blitt en "do-it-all" sko på treningssenteret. Den er knakende god på mølla, men den er også stabil og god til styrkeøktene - om du ønsker én sko til alle formål på senteret. Dette er ikke nødvendigvis skoen som er best på de hardeste intervallene - men som et allsidig alternativ, så er det ikke mange alternativer som er bedre enn Arahi 7. Forresten - hvor lekker er ikke denne modellen? 🥹

  Hoka Mach 6

  Dette er en sko som er vanskelig å ikke like. En sko som gjør kilometer lettfordøyelige og steget ditt deilig uanstrengt. Den er en fryd å spise kilometer i, og er ofte en foretrukket modell når jeg skal ut døra eller inn på mølla.

  Den er dempet, men ikke for myk. Den er responsiv, men ikke stiv. Den har en luftig overdel, men den er solid. 

  Nå sklir riktignok dette ut i en ren hyllest, så jeg skal hente meg litt inn. Dette er en sko med en geometri som henter mye fra Carbon X 3 og Rocket X, uten å bli en ren temposko. Det er en perfekt sko for å håndtere rolige kilometer på mølla, da dette er en modell som er godt dempet, og som føles både myk og spretten. Dette gjør også at man fint kan plukke opp tempoet med skoen, uten at det føles anstrengt.

  Skal du ha én løpesko til å gjøre alt, så vil jeg anbefale deg Mach 6. Den er kort og greit et multiverktøy for enhver løper.

  Hoka Mach X  Hoka Mach X er en nyhet fra Hoka som dekker utrolig mange behov for den gjennomsnittlige løper. Her får du en sko med mye tempo i DNA'et, men samtidig med et solid dempevolum og et mykt og sprettent PEBA-skum i øverste lag av mellomsålen. I tillegg får du en PEBAX-plate i sålen som sørger for god energiretur og respons, med et mer responsivt EVA-skum i nederste lag - noe som gjør at denne modellen fungerer svært fint på mølla.

  Trenger du en raskere modell til intervaller? Hoka Mach X funker fjell. Trenger du en komfortabel sko til rolige langkjøringer på mølla? Hoka Mach X tar jobben. 
  Med andre ord får man mye av den allsidigheten man kjenner fra Mach-serien, men her har de skrudd opp ytelsen et hakk fra Mach 5. 

  Hoka Rocket X 2

  Hoka Rocket X 2 CEPR

  Er det slik at du virkelig skal dra på under mølleøktene dine, og trenger noe av det råeste markedet har å tilby av temposko? Hoka Rocket X 2 er en kompromissløs supersko som gir deg en enorm energiretur fra underlaget - med renter! Her får du en ProFly X mellomsåle med et helt nytt ultraresponsivt PEBA-skum i to lag, med en karbonplate i midten. Denne sålen er både myk og særdeles spretten, noe som sørger for at du får en mildt sagt gøyal løpsopplevelse på mølla. 

  Denne skoen løper nesten av seg selv. Bare nesten. 🚀

  Oppsummert: Hvilke Hoka-sko skal du velge til mølla?

  For å gjøre det enda enklere - her kommer tre behov sammen med tre anbefalinger for mølle-sesongen:

  1. Mosjonisten (korte- og lange økter)

  Du har 1-3 løpeøkter i uka, og ønsker en modell som både er skånsom, men også har litt mer respons enn de mest dempede modellene. Du løper både langt og kort på mølla.

  Anbefalt modell: Hoka Rincon 3, Hoka Mach X eller Hoka Mach 6

  2. Den aktive løper (korte- og lange økter)

  Du løper mye og anser deg selv som aktiv løper / aktiv mosjonist. Du ønsker den beste kombinasjonen av respons og god demping, trener både korte/raske- og litt lengre økter på mølla.

  Anbefalt modell: Hoka Mach X

  3. Den aktive løperen (kun korte økter)

  Du anser deg som en aktiv løper og ønsker den raskeste skoen fra Hoka til intervall, tempoøkter og konkurranse.

  Anbefalt modell: Hoka Rocket X 2

  Alle asfalt-modellene til Hoka egner seg på mølle. 

  Det er viktig å påpeke at dette er tre anbefalinger hvor bruken i hovedsak skal være på mølle. Likevel; alle asfalt-modellene til Hoka egner seg her.
  Personlig ville jeg valgt Rincon 3 med en litt fastere såle, i stedet for Clifton 9.

  Skulle jeg bare hatt ett par alsidige løpesko i garderoben, ville jeg valgt Clifton 9. Håper det gir mening!

  Har du spørsmål til guiden? Ikke nøl med å kontakte oss på chat eller e-post! (kundeservice@framsport.no)