13 okt 09:49

Dette er Hoka-skoene vi anbefaler på mølle

HOKA sko til mølle

Kort fortalt vil alle typer asfaltsko passe til tredemølle, men ofte anbefaler vi løpesko med noe fastere såle. Det kommer av at dagens tredemøller allerede har en god dempefunksjon når du løper. Velger du en løpesko med myk demping kan det fort bli «for mye av det gode». 

I denne guiden får du de forskjellige Hoka-modellene som vi anbefaler til mølle. De samme modellene vil også passe utmerket som «temposko» på bar asfalt.

Hoka Rincon 2

Hoka Rincon 2 er rett og slett en godt dempet lettvektsko! Ingen andre Hoka-modeller med så mye demping er lettere enn Hoka Rincon. 

Vi kaller Hoka Rincon 2 for tempoversjonen av Hoka Clifton 7. Det betyr en fastere mellomsåle som også er noe lettere. Dersom du til vanlig løper med Bondi eller Clifton og ønsker å teste et par litt raskere sko, er jeg ikke i tvil; prøv Hoka Rincon 2. Dette er også en god mengdesko for den aktive løperen.

PS: Dette er det mest anvendelig alternativet i denne mølle-guiden. Hoka Rincon 2 passer godt til alle mølleøkter og er det tryggeste valget.

  Hoka Clifton Edge

  Hoka Clifton Edge ble lansert Juni 2020 og er en modell vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger på. Clifton Edge er en mer spenstig og raskere sko enn den vanlige Clifton 7. På møllebåndet vil du derfor merke at denne modellen responderer raskere mot underlaget enn det Clifton 7 gjør. 

  Clifton Edge blir noen gram tyngre enn den superlette Rincon 2. Sålen til Clifton Edge har en større «plattform», så du vil merke at denne modellen er mer stabil enn Rincon 2. Edge-utgaven passer alle type løpere og vil være en allsidig sko til årets løpeturer.

  Hoka Carbon X 2

  Med Hoka Carbon X 2 får du den råeste kombinasjonen av demping og respons. I mellomsålen finner du en carbon-plate som stiver av skoen. Denne carbon-platen fører til en løpsfølelse og fremdrift du ikke finner i en annen Hoka sko.

  Hoka Carbon X 2 er egentlig en sko utviklet for halv- og helmaraton. Men mange (meg selv inkludert) bruker også denne modellen til tempoøkter. Skoen har bra med demping, så den vil passe like godt til mosjonisten som til den aktive løperen.

  Hoka Rocket X

  Hoka Rocket X er skoen for deg som ønsker den raskeste skoen til mølle. Denne modellen har også en carbon-plate i sålen, men den har mindre demping enn Carbon X 2. Mindre demping betyr også lavere vekt. Så her sparer du noen gram i forhold til Carbon X 2.
  Hoka Rocket X er (etter vår mening) den råeste skoen til tempoøkter og konkurranse opp til halvmaraton. Dette er en sko for den mer aktive løperen.

  Oppsummert: Hvilke Hoka-sko skal du velge til mølla?

  For å gjøre det enda enklere - her kommer tre behov sammen med tre anbefalinger for mølle-sesongen:

  1. Mosjonisten (korte- og lange økter)

  Du har 1-3 løpeøkter i uka, og ønsker en modell som både er skånsom, men også har litt mer respons enn de mest dempede modellene. Du løper både langt og kort på mølla.

  Anbefalt modell: Hoka Rincon 2 eller Hoka Clifton Edge

  2. Den aktive løper (korte- og lange økter)

  Du løper mye og anser deg selv som aktiv løper / aktiv mosjonist. Du ønsker den beste kombinasjonen av carbon, respons og demping, trener både korte/raske- og litt lengre økter på mølla.

  Anbefalt modell: Hoka Carbon X 2

  3. Den aktive løperen (kun korte økter)

  Du anser deg som en aktiv løper og ønsker den raskeste skoen fra Hoka til intervall, tempoøkter og konkurranse.

  Anbefalt modell: Hoka Rocket X

  Alle asfalt-modellene til Hoka egner seg på mølle. 

  Det er viktig å påpeke at dette er tre anbefalinger hvor bruken i hovedsak skal være på mølle. Likevel; alle asfalt-modellene til Hoka egner seg her.
  Personlig ville jeg valgt Rincon 2 med en litt fastere såle, i stedet for Clifton 7.

  Skulle jeg bare hatt ett par løpesko i garderoben, til alle typer underlag, ville jeg valgt Clifton 7. Håper det gir mening!

  Har du spørsmål til guiden? Ikke nøl med å kontakte oss på Messenger!