Dette er Hoka-skoene vi anbefaler på mølle
13 okt 09:49

Dette er Hoka-skoene vi anbefaler på mølle

 

Kort fortalt vil alle typer asfaltsko passe til tredemølle, men ofte anbefaler vi løpesko med noe fastere såle. Det kommer av at dagens tredemøller allerede har en god dempefunksjon når du løper. Velger du en løpesko med myk demping kan det fort bli «for mye av det gode». 

I denne guiden får du de forskjellige Hoka-modellene som vi anbefaler til mølle. De samme modellene vil også passe utmerket som «temposko» på bar asfalt.

Hoka Rincon 3

Hoka Rincon 3 MOCY

Hoka Rincon 3 er rett og slett en godt dempet lettvektsko! Ingen andre Hoka-modeller med så mye demping er lettere enn Hoka Rincon. 

Vi kaller Hoka Rincon 3 for tempoversjonen av Hoka Clifton 9. Det betyr en fastere mellomsåle som også er noe lettere. Dersom du til vanlig løper med Bondi eller Clifton og ønsker å teste et par litt raskere sko, er jeg ikke i tvil; prøv Hoka Rincon 3. Dette er også en god mengdesko for den aktive løperen.

PS: Dette er det mest anvendelig alternativet i denne mølle-guiden. Hoka Rincon 3 passer godt til alle mølleøkter og er det tryggeste valget.

  Hoka Mach 5

  Hoka Mach 5 CEPR

  Dette er en sko som er vanskelig å ikke like. En sko som gjør kilometer lettfordøyelige og steget ditt deilig uanstrengt. Den er en fryd å spise kilometer i, og jeg sliter ofte med å velge andre sko enn denne om dagen.

  Den er dempet, men ikke for myk. Den er responsiv, men ikke stiv. Den har en luftig overdel, men den er solid. 

  Nå sklir riktignok dette ut i en ren hyllest, så jeg skal hente meg litt inn. Dette er en sko med en geometri som henter mye fra Carbon X 3 og Rocket X, uten å bli en ren temposko. Det er en perfekt sko for å håndtere rolige kilometer på mølla, da den har en fin bred yttersåle, og en god demping som er både myk og spretten. Dette gjør også at man fint kan plukke opp tempoet med skoen, uten at det føles anstrengt.

  Skal du ha én løpesko til å gjøre alt, så vil jeg anbefale deg Mach 5. Den er kort og greit et multiverktøy for enhver løper.

  Hoka Carbon X 3

  Hoka Carbon X 3 CEPR

  Med Hoka Carbon X 3 får du en helt rå kombinasjon av demping og respons. I mellomsålen finner du en karbonplate som stiver av skoen. Denne karbonplaten fører til en løpsfølelse og fremdrift som er helt nydelig for deg som virkelig ønsker å dra på.

  Hoka Carbon X 3 er egentlig en sko utviklet for halv- og helmaraton. Men mange (meg selv inkludert) bruker også denne modellen til tempoøkter. Skoen har bra med demping, så den vil passe like godt til mosjonisten som til den aktive løperen.

  Hoka Rocket X 2

  Hoka Rocket X 2 CEPR

  Er det slik at du virkelig skal dra på under mølleøktene dine, og trenger noe av det råeste markedet har å tilby av temposko? Hoka Rocket X 2 er en kompromissløs supersko som gir deg en enorm energiretur fra underlaget - med renter! Her får du en ProFly X mellomsåle med et helt nytt ultraresponsivt PEBA-skum i to lag, med en karbonplate i midten. Denne sålen er både myk og særdeles spretten, noe som sørger for at du får en mildt sagt gøyal løpsopplevelse på mølla. 

  Denne skoen løper nesten av seg selv. Bare nesten. 🚀

  Oppsummert: Hvilke Hoka-sko skal du velge til mølla?

  For å gjøre det enda enklere - her kommer tre behov sammen med tre anbefalinger for mølle-sesongen:

  1. Mosjonisten (korte- og lange økter)

  Du har 1-3 løpeøkter i uka, og ønsker en modell som både er skånsom, men også har litt mer respons enn de mest dempede modellene. Du løper både langt og kort på mølla.

  Anbefalt modell: Hoka Rincon 3 eller Hoka Mach 5

  2. Den aktive løper (korte- og lange økter)

  Du løper mye og anser deg selv som aktiv løper / aktiv mosjonist. Du ønsker den beste kombinasjonen av karbon, respons og demping, trener både korte/raske- og litt lengre økter på mølla.

  Anbefalt modell: Hoka Carbon X 3

  3. Den aktive løperen (kun korte økter)

  Du anser deg som en aktiv løper og ønsker den raskeste skoen fra Hoka til intervall, tempoøkter og konkurranse.

  Anbefalt modell: Hoka Rocket X 2

  Alle asfalt-modellene til Hoka egner seg på mølle. 

  Det er viktig å påpeke at dette er tre anbefalinger hvor bruken i hovedsak skal være på mølle. Likevel; alle asfalt-modellene til Hoka egner seg her.
  Personlig ville jeg valgt Rincon 3 med en litt fastere såle, i stedet for Clifton 9.

  Skulle jeg bare hatt ett par løpesko i garderoben, til alle typer underlag, ville jeg valgt Clifton 9. Håper det gir mening!

  Har du spørsmål til guiden? Ikke nøl med å kontakte oss på Messenger!