Amundsen Shorts-Guide (2024)

Amundsen Shorts-Guide (2024)

Amundsen Shorts-Guide

Sommeren har ankommet store deler av Norge, og shortsene fra Amundsen er blant de mest ettertraktede shortsene i landet akkurat nå. Det er ikke uten grunn at disse står høyt på manges ønskeliste - Vi snakker god, komfort, kvalitet, passform og ikke minst anvendelighet. Men hvilken shorts skal man velge? Og hva passer egentlig de forskjellige shortsene til?

Vi har snekret sammen en liten «Shorts-guide» fra Amundsen, for å forhåpentligvis gjøre deg litt klokere i valget. 

(Guiden fortsetter under videoen om du ønsker å lese mer om de forskjellige produktene! 👇)

 

 1. Comfy Cord Shorts – «til late dager hjemme eller på farten»

 

 

Comfy Cord Shorts er en komfortabel shorts laget i myk kordfløyelstoff.

Finnes i 4INCHER lengde til dame, og 6INCHER lengde til herre.

Denne kan sammenlignes med en «pen» joggeshorts/koseshorts, og passer perfekt til sene sommerkvelder, på stranda, eller for eksempel en tur på butikken eller andre ærender på farten. Den er normal i størrelsen, har normal livhøyde og fireveisstretch. Den har strikk i livet, som gjør den tøyelig, bevegelig og svært behagelig. Comfy Cord Shorts lever virkelig opp til navnet sitt, og av de seks shortsene fra Amundsen vi nå skal ta for oss, er det nok denne som kommer høyest opp på pallen når det gjelder komfort. Den har lommer foran og en liten lomme bak, og på baksiden finner du også en liten «Norgesreima» detalj. En perfekt «slenge på seg shorts» til sommerens daglige gjøremål både utendørs og innendørs.

 

 1. Field Shorts – «til utendørsbruk/eventyreren»

Amundsen Field Shorts

 

Designet på Field Shorts har den velkjente og karakteristiske «Amundsen looken» med «kontrastlapper» foran og bak. Field Shorts finnes i 5INCHER lengde til dame, og 7INCHER lengde til herre. Denne kan oppleves som litt liten i størrelsen, men ha i bakhodet at denne vil utvide seg litt etter bruk. Denne polyamid-shortsen er slitesterk og er ganske «stiv» i stoffet sammenlignet med kordfløyelshortsene. Den har i tillegg et innslag av vokset bomull foran og bak som gjør den enda mer robust. Field Shorts har normal livhøyde, har toveisstretch, og er laget for røff bruk enten du skal på eventyr i skogen, på fjellet eller ved sjøen. Field Shorts er også et veldig godt alternativ dersom du bare trenger en skikkelig kul shorts til hverdagsbruk eller til sommerens grillkvelder.

 

 1. Concord Shorts – “Allrounderen” 

Amundsen Concord Shorts

 

Også her finner vi det ikoniske Amundsen-designet, bare at her er «kontrastlappene» plassert kun på baksiden av shortsen. Den har også en liten Amundsen-logo nederst på shortsens fremside og et litt større «logoskjold» ved lommen foran, som virkelig gir shortsens det lille ekstra. Concord Shorts er en myk shorts laget av kordfløyel med god bevegelighet og toveisstretch. Denne er normal i størrelsen og har normal livhøyde, men dersom den føles stram ved første bruk, ha i bakhodet at denne vil utvide seg noe etterhvert. Amundsen selv beskriver denne som en «Everyday Outdoor Lifestyle» shorts. Den er myk, lett og bevegelig, og passer derfor like fint til tur som til hverdagsbruk. Er du på utkikk etter en «Allroundshorts» til sommergarderoben, er det denne du bør gå for.

 

 1. 5INCHER Concord G. Dyed Shorts – “Allrounderen”

Amundsen G.Dyed Concord Shorts

 

Dette er den samme kordfløyelshortsen som Concord Shortsen, bare at denne er ensfarget. Navnet «G. Dyed» kommer av at shortsen er «Garment Dyed» som betyr at fargingen av plagget gjøres etter at shortsen er ferdig produsert og er en mer bærekraftig måte å farge klær på. 

 

 1. Safari Linen Shorts – «til de varme dagene»

Amundsen Linen Shorts

 

Lin er et sommermateriale som virkelig har kommet for å bli. Safari Linen Shorts er en sval, lett og behagelig shorts som ikke bare er fin, men også svært komfortabel å ha på seg. Finnes kun til dame i lengden 4INCHER. Den har toveisstretch, og er normal i størrelsen og i livhøyden. Safari Linen Shorts er førstevalget vårt når vi skal på stranda i sommer, men også her treffer Amundsen godt på anvendelighet. Dette er den ultimate sommershortsen for både hverdagsaktiviteter, avslapping og til sommerfesten. Den er også perfekt å kombinere med «Safari Linen top» eller «Safari Linen Shirt», for å få det helhetlige «linantrekket». Shortsen har knyting i livet, lommer foran, og en liten logo nederst på forsiden av shortsen, samt en liten splitt på begge sider. Den har i tillegg ekstra stoff på baksiden av rumpa, slik at man ikke trenger å bekymre seg for at shortsen er gjennomsiktig.

 

 1. Deck Shorts – «Hverdagsshortsen»

Amundsen Deck Shorts


Deck Shorts kommer i 8INCHER lengde, og kun inn i herremodell. Dersom du ønsker en enkel, pen og ikke minst svært lett hverdagsshorts, er det denne du bør velge. Her får man lommer både foran og bak, og rett under sidelommene finner man «Norgesreima» lett synlig som en stilig detalj.

  

Er du fortsatt i tvil kan vi gi deg en kjapp oppsummering:

Ønsker du en behagelig shorts til late sommerkvelder?

 • Comfy Cord Shorts
 • Safari Linen Shorts (kun dame)

Ønsker du en turshorts?

 • Field Shorts
 • Concord Shorts / Concord Shorts G. Dyed

Ønsker du en hverdagsshorts som passer til alt?

 • Concord shorts / Concord G Dyed Shorts
 • Safari Linen Shorts (kun dame)
 • Deck Shorts (kun herre)