Vedlikehold | Framsport AS

Hei du! Kult at du er her for å lære hvordan du kan ta best vare på HOKA-skoene dine. Det liker vi!

Her er noen tips, så skoene varer lengst mulig. God tur 👋

 

TA PÅ SKO: Unngå press på hælkappen

1. Knyt opp lissene og løsne de godt

2. Før foten ned i skoen ved hjelp av et skojern eller fingeren

På den måten unngår du at hælkappen utsettes for press (forebygger at avstiver i plastikk bøyer seg, for modeller med stiv hælkappe). En bøyd avstiver kan slite hull i stoffet samt gnage på hælen

 

IMPREGNERING OG RENGJØRING AV HOKA-SKO 

Impregnering:

Vi anbefaler å impregnere rett ut av esken, samt i ettertid med jevne mellomrom. Impregneringen bidrar til at skitt og smuss ikke fester seg, samt forenkler prosessen med rengjøring av dine sko.

Vi anbefaler også impregnering av sko med gore-tex-membran, da dette vil bidra til en ytterligere vannavstøtende effekt. Impregneringen vil også opprettholde skoens pusteegenskaper. 

Til impregnering av stoff- og syntetisk overdel anbefaler vi Shoe Shame Shoe Shield Rapid. En enkel og svært effektiv impregneringsspray som passer ypperlig til Hoka-sko. Impregneringen påføres enkelt med sprayflaske.

Til impregnering av skinn-overdel (Nubuck-skinn) anbefaler vi Nikwax Nubuck & Suede Proof. En utmerket impregnering til skinn og semsket skinn, som påføres enkelt som spray. For optimal effekt; påfør impregneringen på lett fuktet sko.

Rengjøring:

Vi anbefaler å rengjøre dine Hoka-sko med jevne mellomrom og etter behov. Over tid kan skitt og smuss gi misfarging og slite på stoffet i overdelen.

Til rengjøring av stoff-, skinn- og syntetisk overdel anbefaler vi Shoe Shame Lose The Dirt. En rengjøringsgele som effektivt fjerner skitt og smuss fra alle typer materialer (skinn, gummi, lær og stoff). Flaske-pumpen sørger for en effektiv påføring og riktig dosering. For ytterligere effekt anbefaler vi å benytte en børste i rengjøringsprosessen. Dette er inkludert i Shoe Shame Lose The Dirt-kit.

NB! Unngå vaskemaskin

 

TØRKE SKO: Unngå kunstig tørking

Unngå kunstig tørking som tørketrommel, varme fliser, tørkeapparat, varmeskap o.l.
Det kan føre til at limet smelter og slipper i yttersålen. Lufttørk skoene i romtemperatur, gjerne stående opp langs en vegg. Et godt tips er å fylle skoene med avispapir for raskere tørking.