Få 10 % på første kjøp 🔥 Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Temposko fra Hoka (Guide 2020)

Løper du også intervaller eller raske tempoøkter? Det er faktisk noen av de morsomste øktene jeg har i løpet av uken. Min personlige favoritt er 10 x 1000 meter, med 15 x 2 minutter på mølle som en god nummer to :-) 

Alle som har løpt tempoøkter vet hvor stor forskjell skotøy kan ha på løpsfølelse, “pendel i føttene” og respons fra underlaget. Hoka har de siste årene virkelig tatt grep innen denne kategorien, og har utviklet superlette temposko med god respons.

Er du på jakt etter et par? Da håper jeg denne guiden kan hjelpe deg.

Jeg har delt inn i to kategorier; én for mosjonisten og én for den aktive løperen. Mosjonister kan bruke skoene jeg anbefaler til den aktive løperen, men disse skoene er i en annen priskategori og er ikke nødvendig med mindre du løper veldig mye og jager sekunder. 

1. Temposko for mosjonisten

Hoka Rincon - tempoutgaven av Hoka Clifton 6

Hoka Rincon kom som et meget friskt pust i fjor. Denne modellen har samme dempevolum som bestselger Clifton 6, men er både lettere og mer responsiv. Liker du Clifton 6, men ønsker litt mer respons og fartsfølelse, da er Hoka Rincon riktig for deg. Jeg har løpt mange tempoøkter med Rincon og elsker løpsfølelsen denne modellen gir.

Hoka Rincon er det mest allsidige alternativet i denne guiden, fordi den har et sålevolum som fungerer veldig godt på lengre turer også. Skal du kjøpe din første temposko anbefaler jeg Hoka Rincon.

Men Hoka Rincon er ikke bare for mosjonisten. For den aktive løperen vil denne modellen passe utmerket som en god treningssko for lengre tempoøkter og mengdetrening.

Vi har akkurat fått flere nye farger av Rincon, ta en titt her.

Les vår test av Hoka Rincon.

Hoka Cavu 3 - superlett nyhet

Hoka Cavu 3 er en splitter ny og superlett treningsracer fra Hoka. Denne er så lett at damemodellen faktisk veier under 150 gram. Sålen til Cavu 3 er delt i to og har en litt mykere hæl for trygg landing, og en fast responsiv forfot for å skape fart og fremdrift i steget.

Cavu 3 har mindre demping enn Rincon, men mer dropp (6mm). Selv om den har mindre demping har den overraskende god komfort og jeg føler den også er skånsom for leggene når jeg løper. Dette er en tydeligere “temposko” enn Hoka Rincon. Ønsker du en ren temposko, som ikke skal brukes til lengre turer, er anbefalingen Cavu 3.

Les vår test av Hoka Cavu 3 her.

2. Temposko for den aktive løperen

Hoka Carbon X - demping og respons

Hoka Carbon X er den ultimate skoen til halvmaraton og maraton, men passer selvsagt også til andre kortere økter, først og fremst for de aktive løperne.

Dette har blitt min favoritt, fordi den stive karbonplaten i skoen gir en vanvittig respons, samtidig som skoen for øvrig gir god komfort.

Responsen og den lave vekten er grunnen til at denne skoen også kan benyttes som temposko for kortere økter. Hoka Carbon X er en premiumsko fra Hoka og ble brukt av vinneren på 10 000 meter i Friidretts-NM. Vi anbefaler ikke å bruke Carbon X på grus eller i terreng. 

Hoka Carbon Rocket - renspikket tempo!


Hoka Carbon Rocket er den ultimate temposkoen for den aktive løperen. Sålen og den stive karbonplaten gir en helt rå overgang fra landing til fraspark - noe som gjør det enklere å holde høyere fart over tid.

I motsetning til Carbon X har Carbon Rocket kun 1mm dropp, som gjør denne modellen svært aggressiv. Her kommer du på forfot enten du vil eller ikke, og akkurat det krever litt tilvenning. Hoka Carbon Rocket er ikke den du skal ha flest mil med i løpet av ei uke, men som en renspikket temposko er dette vårt råeste alternativ til tempoøkter og konkurranser opp til 10 km.

Les vår test av Hoka Carbon Rocket.

Har du spørsmål? Ikke nøl med å sende meg en melding på Messenger eller på mail: sondre@framsport.no

Eldre innlegg
Nye innlegg
Lukk

Få eksklusive tilbud og artikler!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Mer informasjon

Hei og velkommen!

Ved å benytte framsport.no godtar du at informasjonskapsler (cookies) brukes til trafikkmåling og optimalisering. Vi benytter også tredjeparts-applikasjoner. Les mer her.

Søk

Lagt til i kurv