Få 10 % på første kjøp 🔥 Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Hoka Rincon – tempoutgaven av Clifton 6

Hoka Rincon

Hoka Rincon er en nyhet jeg har ventet lenge på. Skoen ble prøvd på foten allerede høsten 2018 og førsteinntrykket var veldig bra! Med denne modellen har Hoka igjen definert hvordan en lettvektsko med god demping skal være. Hoka Rincon har blitt min favoritt som treningssko og kan regnes som tempoutgaven av Clifton 6.

Dette vil du lære om Hoka Rincon i denne artikkelen:

  • Hva slags sko er Hoka Rincon
  • Hvordan er sålen og overdelen på Hoka Rincon
  • Hvilke løpere bør velge Hoka Rincon
  • Hva skiller Hoka Rincon mot de andre Hoka modellene

Hoka Rincon - min nye favoritt

Grunnen til at Hoka Rincon har blitt min nye favoritt er først og fremst kombinasjonen av den lave vekten og løpskomforten. Det som overrasker meg mest er hvordan Hoka har klart å lage en så lett løpesko med så god demping. I herre er vekten 217 gram (US9) og i dame er vekten 178 gram (US7). Det er faktisk tilsvarende vekt som trenings raceren Hoka Tracer 2. Det at Hoka Rincon bygger på de første utgavene av den svært populære Clifton-modellen vil nok ikke gjøre den noe mindre populær.

Med sitt lette og stilrene design vil Hoka Rincon også være en perfekt fritidssko på lik linje med Clifton 6.

Sålen

Sålen til Hoka Rincon har et fastere EVA skum i mellomsålen enn det Clifton 6 har. I tillegg har Hoka gjort rocker-profilen på sålen enda mer aggressiv. Men det menes at sålen er noe mer avrundet. Dette gjør Hoka Rincon svært lettløpt og du vil oppleve å komme lett frem på forfot. For å spare vekt har yttersålen kun forsterkede områder der slitasjen er størst.

Overdelen

Overdelen til Hoka Rincon består av kun en ett-lags mesh. For dere som har prøvd Hoka Carbon Rocket vil overdelen være veldig lik denne, men med noe mer plass i tåboksen. Overdelen føles veldig lett og luftig på foten uten sømmer eller trykkpunkter. Passformen er god (relativt romslig tåboks) og vil nok passe mange føtter. Men har du en bred fot kan nok denne modellen bli noe smal.

Hoka Rincon dame

Hvilke løpere bør velge Hoka Rincon?

Hoka Rincon er en løpesko som vil treffe løpehjertet til de fleste. Den aktive løperen vil bruke denne som en treningssko til alt fra lengre turer til tempoøkter. For mosjonisten vil den passe utmerket som en temposko. Hoka Rincon vil trives aller best på asfalt, fine grusveier og tredemølle. Vær oppmerksom på at den tynne overdelen ikke vil tåle slitasje fra steiner og kvister. Og som nevnt; Hoka Rincon vil være en kul fritidssko som vil puste meget godt i sommervarmen.

Hva skiller Hoka Rincon mot de andre Hoka-modellene?

Hoka Rincon VS Hoka Clifton 6
Hoka Rincon er en raskere utgave av Clifton 6. Rincon er en del lettere, har mer respons og en mer avrundet såle enn Clifton 6. Clifton 6 blir dermed en mer stabil treningsutgave av Rincon.

Hoka Rincon VS Mach 2
Mach 2 har en litt fastere såle som også har noen millimeter mindre demping enn Rincon. Dette gjør nok at Mach 2 kjennes litt raskere ut. Samtidig er sålen til Rincon noe mer «avstivet» som gir deg god fartsfølelse sammen med den buede sålen. 

Mach 2 er også noen gram tyngre enn Rincon.

Hoka Rincon VS Hoka Carbon Rocket
Carbon Rocket har først og fremst en såle med fastere følelse med en karbonplate i mellomsålen. Det gir den en raskere løpsfølelse enn Rincon. Carbon Rocket er først og fremst en racingsko spekket med fart. På de raskeste tempoøktene og konkurranse opp til halvmaraton vil nok Carbon Rocket være førstevalget for den aktive løperen.

Er du en mosjonist og ønsker en lett løpesko med god demping som kan brukes på til trening, intervall og konkurranse? Da velger du Hoka Rincon.

Hoka Rincon Nora Wold

Eldre innlegg
Nye innlegg
Lukk

Få eksklusive tilbud og artikler!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Mer informasjon

Hei og velkommen!

Ved å benytte framsport.no godtar du at informasjonskapsler (cookies) brukes til trafikkmåling og optimalisering. Vi benytter også tredjeparts-applikasjoner. Les mer her.

Søk

Lagt til i kurv